Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1.6 NFZ za tepla zvýšený volnoběh


brkoslav

Recommended Posts

Dobrý den. Mám na Vás prosbu o radu s následujícím problémem.

Mám 106 s motorem 1.6 NFZ 65 kW z roku 96 automat. Stál mě před pěti lety dvacku a tak nějak slouží bez ztráty kytičky. Začaly ale zlobit otáčky. Když je studený motor, nastartuje bez problémů a otáčky se drží v nějaké rozumné výši (nemám otáčkoměr). Po zahřátí se ale otáčky zvýší a to někdy tak vysoko, že je to s tím automatem až nebezpečné. Po nějaké době (desítky vteřin, možná nějaká minuta) zase otáčky klesnou a za čas se zase zvýší. Když chcípnu motor v těch vysokých otáčkách a chci za chvilku nastartovat, tak někdy naskočí, ale často se stane, že ne. Pak musím buď počkat na vychladnutí motoru, nebo točit a točit startérem, až nakonec po čtvrt minutě neochotně naskočí. Není v tom nějaká pravidelnost. Pravidelné je pouze to, že když je studený motor, tak OK a zahřátý začne zlobit.

Mohu poprosit o radu co s tím? Lanko plynu se nezadrhává. Zkoušel jsem stříkat všude možně čistič řetězu a vypadá to, že si to vzduch nikde nepřisává. Škrtící klapka také vypadá OK. Často se zde píše o krokovém motorku, ale ten nemohu najít. Navíc stojí asi 1500,-. Měnit postupně všechno možné mi vzhledem k ceně auta nedává finanční smysl. Proto zkouším štěstí zde.

Děkuji za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasný. Máš pravdu. Jde mi o to, že bych rád začal něčím nejpravděpodobnějším a případně zavčasu skončil. Potřebuji aby to auto jezdilo. Vzhledem k jeho stavu a hodnotě je pro mě nesmysl, abych ho půlku vyměnil a řešil to dva měsíce. Takže jestli se shodnete, že nejlépe začít výměnou krokového motorku, udělám to. Teda snad, protože je (myslím) zastrčený za motorem a vůbec netuším jak k němu. 🤔

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...