Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rada ohledně mrazničky


Francouz_407

Recommended Posts

Je tady někdo kdo se vyzná v mrazničkách, ideálně nějaký opravář. Máme ve sklepě šuplýkový mrazák výšky 160 cm. Je to Bosch. Koupil jsem ho z druhé ruky. V pondělí po vložení většího množství masa začal pípat. Manuál k tomnu nemám ale našel jsem na internetu, že to je problém s teplotou, možná nestačí uchladit. V tuto chvíli mám maso jinde a problém přetrvává. Kamarád říkal, že se mu to stává taky, když dá nové maso před čidlo teploty, které bývá různě u mrazáků někde vzadu. Ale za čas se vše dá do pořádku. Nechal jsem tam maso asi dva dny a stále nebylo zmražené na kost. Ostatní již zmražené věci jsou OK.

Na obrázku vidíte teploty. Mám nastavenou nějakou teplotu ale reál je jiný. Dal jsem dovnitř teploměr a stále ukazuje -15°C, přestože jsem zkusil nastavit až -32°C. Teplota ale bliká, myslím že vždy jen svítila. Za nějaký čas se rozsvítí červeně signálka vedle super a mrazák pípá.

Takže mrazák funguje ale jen na -15°C.

V našem kraji žádný technik není, takže řeším jestli koupit novou než sem volat někaho z jiného kraje a řekne mi, že se musí vyměnit kompresor a jen za výjezd bych platil pálku. Co si o otom myslíte?

1621519893425.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Volal jsem k nám na servis, kde mi řekli že dělají jen myčky a pračky a že servis chladniček v našem kraji už 10 let není. Chladírenský servis tady možná je, ale nevím jestli když jim řeknu že chci dofoukat chladivo, jestli přijedou a jestli to tím vůbec je, ale zkusit to mohu co na to. Díky za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak minus 15 by asi stacilo ale to pipani nevim, vim ale, ze mrazak se nesmi narvat komplet nahned, ale musi se to tam davat postupne.... Zavolam kolegovi z Chomace, zda o nejakem servisu nevi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, Hafity napsal:

A nemohli by to umět tam, co dělají klimošky? Třeba CVB na Dukelský směr Údlice :myslim

Přesně tak,tady soused z ulice to dělá, chlazení i klimošky,je to stejné, když po revoluci nikdo neznal klimu v autě ,tak to tu jezdil plnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Scratch napsal:

Jak je storex fst pneuservis, tam by mel byt servis spotrebicu, u ulice vinohradska nebo libusinav CV

Tam jsem právě včera volal p.Veselý a ten miřekl že opravuje jen myčky a pračky a že servis chladniček v našem kraji už 10 let není.

https://www.zivefirmy.cz/vesely-jiri-permat_f421367

Volal jsem do CVB a tam mi pán řekl, že to nedělalji, že opravdu v kraji nikdo není a že se to nevyplatí, je to spotřební zboží a jestli je mraznička stará 10 let, tak vyhodit a koupit novou. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta spousta obchodů v Chomutově počínaje cukrárnama, masnama, lahůdkářské výrobky, jakékoliv potravinářské obchody, ti všichni mají mrazáky a chlaďáky a potřebují servis, někdo to tam prostě dělat musí

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano EKO servis ale ten dělá jen pro firmy. A dali mě kontakt na nějakého maníka, který to dělá pro domácnosti. Dofouknutí znamená přivést to k němu. Dal mi nějaký tip co zkontolovat, nemusí to odmrazovat, dělají to prý nofrost mrazničky, mám zkontrolovat ventilátor, jestli se po zavření rozjede. Nebo odmrazit sám a pak se uvidí co se bude dít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...