Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Snímač polohy vačkového hřídele - umístění.


czscorpio

Recommended Posts

Zdravím, kolega si koupil toto auto:Peugeot 307 r.v.2006, 4 dv. hatchback ET3J4 (KFU), 1.4i 90 HP 16V (1 360 cm3), 66 kW,16V, benzín a nedávno se mu tam objevila hláška Antipollution fault + varovná kontrolka. Zajel do servisu,tam mu to smázli,ujel cca 20km a hláška + kontrolka znovu naskočila. Zajel znovu do servisu, kde chybu opět smázli a když jsem se zeptal co to způsobuje,tak podle diagnostiky je špatný snímač polohy vačkového hřídele. S touto chybou jezdí cca 2 měsíce a na projevu auta se nic neděje, jezdí, táhne,neškube a ani spotřeba se nezměnila, jen svítí ta kontrolka. Proto se ptám, kde bysme mohli najít ten snímač,aby jsme ho mohli zkontroloval, popřípadě vyměnit, nebo proměřit kabely co vedou k němu. Jestli to pomůže tak přidávám VIN VF33CKFUC84741718.

Díky za  odpověď. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo, ale to nemusi byt snimacem na vacce. To, ze servis vycetl pamet zavad, kde byla nejaka zavada se snimacem saci vaccky (KFU ma jenom na sani) bez dalsiho je neuplna informace. Snimac vymenit muzes, je na saci vacce na konci, schovane za hlavou (strana sani), ale timto to byt nemusi. Tenhle motor ma casovani saci vacky a tohle muze byt tim problemem nebo i poskoceny rozvod. Snimac je par korun, klidne s nim zacni, ale pokud tohle nepomuze, tak najdi v okoli nekoho, kdo ty Peugeoty zna a ma na to aspon diagnostiku. Mazat chyby nema smysl, pokud se problem neodhali a neopravi. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za rychlé odpovědi, S tím, že to bude na sto procent ten snímač tak nějak nepočítám. O rozvodech jsem taky přemýšlel, neboť když jsem pátral jestli jsou už dělané v jeho servisní knížce, tak jsem nic nenalezl. Při koupi mělo auto nájezd cca 118000km. Ale kdyby to byly rozvody, tak by se asi auto začalo chovat jinak než se chová. Jak jsem psal výše s autem nejsou žádné problémy, chová se při startu i při jízdě tak jak má a spotřeba se také nezměnila. Dík i za foto se snímačem. Mechanik v servise mu říkal, že snímač je schovaný pod krytem u rozvodů a prý se docela blbě dostává ven. Tak jsem se raději chtěl ještě zeptat zkušenějších, než něco začneme rozebírat. Takže ještě jednou dík za rychlé odpovědi.

Upraveno uživatelem czscorpio
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozvody jazdu veľmi ovplyvniť nemusia, ale emisie už viac. A hlavne remeň môže povoliť a zničíš si v podstate celý motor. Aj to hlásenie čo vypisuje na displeji, ti signalizuje, že problém sú hlavne emisie. Pokiaľ nemáš istotu, že rozvody boli menené, tak neváhaj a hneď ich vymeň, a zároveň môžeš vymeniť aj ten snímač.

Upraveno uživatelem 307rg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík za odpověď, auto není moje pomáhám kolegovi, který si ho koupil. S autem byl na emisích a žádné problémy se nevyskytly. Rozvody bylo to první co jsem mu říkal když to koupil, aby si zjistil jestli už jsou dělané, ale nikde jsme to nedohledali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...