Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

306 sedan, 1.4i, 38tis. najeto


Recommended Posts

  • Béďa changed the title to 306 sedan, 1.4i, 38tis. najeto

Jako jo vypadá to dobře v takovém stavu si představuju auto které bych koupil jak se dnes říká  " na investici " akorát že tohle je krásné ale spíš tak jako pro někoho kdo by to chtěl jako opečovávané srazové nebo takové to auto na výlety do kostela když nebude pršet , protože auto " na investici " by mělo být zajímavé nejen stavem ale i motorizací a výbavou a tohle byla motorizace dost rozšířená. Na druhou stranu když bych tady měl stodolu kam by se to dalo " zastlat " a mít volný prachy tak bych o tom asi stejně popřemýšlel protože by se to dalo časem třeba použít k výměně za nějaký ten raritnější kousek. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle jako investice ne. Musí to být něčím unikátní a stav nestačí. 

Já nikdy auto jako investici neberu. I když tam ten potenciál je, stejně auto potřebuje údržbu, prostory na skladování. A ono se to nezdá, tohle taky stojí prachy a když se to za Ty roky secte (nákup + údržba a vše okolo), finální zisk nemusí být zajímavý. 

Já razím názor, že kdybych si koupil auto staré, zajímavé ... třeba Jaguar XJS https://auto.bazos.cz/inzerat/134163960/jaguar-xjs-53-v12-1987.php

Tak je to o tom, že utratim 300 000 Kč a jsem smířen, že jsem si prostě koupil věc za 300 A hotovo. 

Ale to je jen můj názor. 

Tahle 306 vypadá dobře a klidně pro Medvěda, ať se na tom někdo naučí, stejně tohle nemůže mít nikdy valnou hodnotu, aby mělo smysl o to nějak extra se starat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro Medvěda je to samozřejmě momentálně k prdu, páč by to ještě cca 5 let zbůhdarma hnilo před barákem, než si Medvídě nejen udělá papíry, ale i našetří minimálně půlku ceny podobného auta. Jen jsem psal, že kdyby se něco podobného objevilo v době, kdy nákup povozu bude aktuální, asi by to byla zajímavá cesta. 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No až to bude aktuální  tak vzhledem k tomu že Medvídě chce jít do učení na automechanika nebo něco podobného tak by si měl pořídit něco aby se v tom hned vrtal a učil a ne hotové auto o které se nebude muset starat. Protože když si to bude držet v chodu vlastníma silama tak se k tomu bude chovat jinak než když to dostane hotový a bez starostí až pod čenich.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle auto, jelikož je staré, tak všechno gumové bude na výměnu. Hned si může vyměnit silenbloky vpředu, vzadu. Možná i uložení motoru. Rozvody, drazkovy řemen. 

Ne vždy auto 25 let staré, které je minimum najeto je bez údržby. Většinou se právě tyhle gumové díly nemenily... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedělám si iluze, že by tohle bylo zcela bezúdržbová záležitost. Mě prostě přijde zajímavý poměr cena / stav, kdy za 50 koupíš v drtivé většině opravdu pojízdné kasičky, jejichž údržba pak víc než aby dělala radost vysává kešeňu. 

Ale tato debata je čistě hypotetická, páč za 5 let už tohle auto v nabídce nebude a je otázkou co a jak vlastně vůbec bude. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...