Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Řešení proti kunám


ozzy56

Recommended Posts

osvědčilo se mi blikátko z jízdního kola, které dám na noc pod kapotu, výhoda je, že se dá vždy nastavit jiný mod blikání, takže to má kuna pestřejší :), zatím se mi nestalo, že by tam kuna vlezla, narozdíl od různých sprejů proti kunám atd., tohle má výhodu i v tom, že každý kolař to má doma..., a provázek je tam proto, že jednou mi blikačka spadla na dekl pod motorem a to sem myslel, že mě jebne 😉

DSCN2729.JPG

DSCN2730.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mno, měl jsem s pežotama a citroenama ohledně kun problémy, na berlingu mi vyžrala tapec pod kapotou skoro komplet, víko motoru taky, cena v autorizáku bratru 3500.- za kus ,,hadru'' 😯, opravdu prima pohled na 14 dní starém autě..., pak jsem se dočetl, že PSA pozměnila materiál odhlučnění pod kapotou, protože to chutnalo kunám v celé Evropě, na pežo 2008 mi kuna po motoru lítala, ale už nic netrhala, byla tam asi kvůli teplu, když jsem přijel k večeru :myslim, na hnůjdaji lítala taky po motoru, tapec za motorem už ochutnala, tak dávám tu blikačku a je zatím klid--nejsou tam vůbec její stopy , baterie vydrží tak 3 týdny (podle venkovního počasí), dávám obyčejné Varty minitužky, blikačku dávám pod kapotu kolem 20 hod., vytahuju kolem 7 hod. ráno a dám ji do tepla , soused má starší Nissan Almera a co chvíli je u něho mechanik s NTB a řeší pokousané kabely, aby mohli sjet dolů na nákup--fakt super když chceš někam jet a auto nestartuje  :roll

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám namontovanej jinej model od stejného výrobce už léta a od té doby sem problém s kunou neměl a ani baterku to nevybíjí a to sem kolikrát měl odstavené auto i 2 měsíce v kuse. Někdo tvrdí že si na to kuna po čase zvykne a vleze tam znovu ale osobně si myslím že je to blbost a raději vleze do jiného auta kde to není. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 6. 5. 2021 at 23:18, Akoc napsal:

Asi to kúpim (25 €). Píšu, že to má spotrebu pod 2 mA, takže to môže byť trvale zapojené. Brat v susedstve mal kunu v streche, ale v autách ešte neboli.

Jo ta spotřeba je opravdu mizivá, dřív ti vybije baterku nějaká řídíc jednotka než tohle. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Kamarád si nechal namontovat plašič hned při koupi nového auta.  Chvíli měl klid, pak asi kuna nevydržela a první překousala dráty k plašiči 😂

Já mám venku pod přístřeškem Parťáka, zatím se kuně asi nelíbí, proč by tam taky lezla, když si v klidu vleze do baráku, tam to má lepší. Řádí na půdě jak blbá a já jsem z ní na mrtvici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem to tady psal několikrát. Já mám vyzkoušené dát do motorového prostoru na jednu hadici od chladiče trochu voňavější mýdlo. Praktikuju to už řadu let a ještě jsem s neměl problém že by mi něco žralo kable nebo ty výplně. Ano možná taky je to tím že kočky od našich jak se přijede tak okupují motorový prostor protože tam je teplo. Ale vím že i na cizích autech kde jsem toto řešení aplikoval tak to funguje. Ono to mýdlo jak se od té hadice ohřívá a chladne tak pořád těm chlupatcům smrdí. Ty různé spreje jsem zavrhnul protože a) aplikace se musí opakovat v pravidelném intervalu b) nevím jak teď ale dříve to leptalo povrch izolace kabelů a lepil se na to prach a pak byla chuťovka v takovém motorovém prostoru něco dělat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Dnes jsem narazil na nicneříkající článek, ale píšou tam, proč ty kabely hlodavcům tolik chutnají:

Citovat

Ekologické předpisy nejenže zakazují používat škodlivé odpuzující příměsi, ale dokonce nařizují používání biosložek. Některé jsou založené na kukuřičném škrobu. No, nehryzněte si…

A pochopitelně si v článku neodpustili narážku na Peugeot ;)

Citovat

U Peugeotu 1.6 HDI zase myši často prokousaly hadici od turba. Začal z ní rosit olej a neznalí mechanici nechápali kudy, protože miniaturní stopy po zoubcích byly téměř neviditelné. Také zde výrobce zasáhl a změnil složení materiálu. Zlí jazykové tvrdí, že Paříž musí být vážně plná myší, když donutily bonvivánský management zareagovat už po třech letech.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

četl jsem, že Peugeot musel změnit i materiál , co se používá k utlumení zvuku na kapoty motorů--aspoň mně to kuna rozcupovala tak, že jsem to musel vyhodit (cena cca 4000 Kč)

od té doby dávám na noc pod kapotu blikačku z jízdního kola a kuna tam zatím nevlezla  :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...