Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

206sw nestartuje, netočí


Oříšek

Recommended Posts

Ahoj, můj stařičký 206sw začal mít problémy při startování - po otočení klíčkem startér cvakne, ale někdy netočí, někdy ano. Pežot někdy nastartuje napošesté, někdy hned, aktuálně už vůbec. Když měl při startování problémy, držel jsem klíček ve startovací poloze a až po 4 vteřinách ticha (kromě cvaknutí startéru) začal startér z ničeho nic točit a auto hned chytlo, jindy točí hned, jak by měl. Nepodařilo se mi najít souvislost mezi úspěchem nastartování: nechtěl nastartovat za studena, ani za tepla - za studena i za tepla však někdy nastartoval bez problémů.

Problémy se startováním přišly cca 2-3 týdny po výměně spojky, ze začátku problémů nastartoval napotřetí, napočtvrté, někdy hned, jednou však nenastartoval vůbec a odtáhli jsme jej do servisu, kde za nekřesťanské peníze vyměnili pouze startér... po 3 dnech však závada přišla znovu.

V autě je nový aku, z motoru dlouhodobě teče olej, který však pravidelně kontroluji a dolívám (čidlo to už má dávno za sebou). Nevíte prosím, jestli je nějaká možnost, kterou bychom mohli zkusit na sídlišti vyzkoušet? Vzhledem ke stáří a stavu auta totiž reálně vyvstává myšlenka, jestli ho neodtáhnout rovnou na šroťák, místo trápení v servisu... :(

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...