Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Koupě 3008 po FL


Bobolit

Recommended Posts

Ahoj všem, plánujeme s manželkou koupit si nové auto a volba padla na Peugeot 3008 1.2 Pure tech active. Mám pár dotazů. Budu jezdit denně do práce cca 8km, četl jsem, že bude motor trpět na karbon, turbu to taky nebude "příjemný" a bude se často zanášet gpf, je to pravda? Dá se tomu nějak vyvarovat? Sehnat SUV bez turba je v této době nemožný. Díky Petr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Tak snad to auto nebudeš používat jen na ježdění do práce...   Kdybys to bral jen takhle, tak nekoupíš nic.  Atmo motory abys dneska pohledal, jak píše Charlie - Mazda.

Na druhou stranu valná většina lidí s turbo motory běžně jezdí, jinak by museli chodit pěšky   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

No a tak používá auto valná většina lidí.  Extrémně bych se toho nebál, normální provoz a občas to proženeš trochu dál a když včas budeš měnit olej, tak není co řešit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem, či turbo je až tak veľký problém pri krátkych jazdách s motormi s priamym vstrekovaním. Motorový olej, ktorý maže ložiská turba, sa síce dostatočne nezohreje, ale preto sa teraz používajú riedke oleje (0W30). Dôležité je, nedostatočne zohriaty motor, vrátane oleja pri krátkych jazdách nevytáčať do vysokých otáčok. Rovnako zase nedusiť motor pri nízkych otáčkach (karbonizácia). A pred jazdou vypnúť Start-Stop, okrem iného aj kvôli lepšiemu mazaniu turba. Riziko krátkych jázd vidím skôr pri priamovstrekových motoroch, napr. aj Puretech. Benzín sa pri studených motoroch vo valcoch úplne nesplyní, a dostáva sa do studeného oleja. Odtiaľ sa nestihne pri krátkych jazdách odpariť, a tak riedi olej. Výsledkom môže byť, že hladina "oleja" takýmto jazdením stúpa, ale jeho mazacie schopnosti klesajú. A benzín v oleji poškodzuje aj rozvodový remeň. V každom prípade tvorba karbónu na sacích ventiloch u priamych vstrekov je výrazne vyššia než u nepriamych vstrekov. Ak sa nemýlim, renolťácke 3-valcové TCe motory majú nepriame vstrekovanie a sú vhodnejšie na krátke jazdy, hoci sú tiež oturbené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...