Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Koupím starší, ale použitelný pevný ponk do sklepa


Medvěd

Recommended Posts

Pavel mě požádal, abych se podíval na kolik by vyšel ponk s plochou cca 150-200 cm x 80 cm, ideálně se svěrákem a nějakýma pevnýma šuflatama. Když jsem viděl sumy, za které se prodávají ponky na netu, rozhodl jsem se zeptat tady. Ideální cena za co nejmíň, ideálně za odvoz, ale samozřejmě o ceně jsem schopen jednat. Nejdůležitější je asi celkový stav (pevnost) a možnost ho do sklepa dostat (aby nevážil 200 kg), zbytek se nějak pořeší

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Medvěd changed the title to Koupím starší, ale použitelný pevný ponk do sklepa

Pokud chceš pořádný ponk ,aby necestoval ,tak váhu bude mít  o tom žádná, za odvoz a se svěrákem tak to budeš muset pohledat, slušný starší svěrák,hlavně mu neber nějakou stovku,chce to alespoň stopade,tak i to lítá za víc jak 1700 jen za svěrák, starší a vytahaný.

Vedle v ulici od vás byl slušný bazar s nářadím,to už tam asi není?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Brácha, když si vybavoval koupený domek, tak si koupil ponk v Mountfieldu a když jsme ho sestavovali, tak mě příjemně překvapoval, že to nebyl až takový šunt. Postupně nanosíš na místo a tam poskládáš. On ho ale pořizoval v nějaké akci za úplně jiné peníze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdysi když tatík končil ve fabrice tak jsme z tama dotáhli asi pět ponků takový dost bytelný ale byli šroubovaný takže manipulace s tím byla v pohodě jenže postupem času se to nějak rozdalo a jsem rád že jsem pro sebe zachránil aspoň jeden. Myslím si že aby do sklepa tahal nějaké extra velké věci na rozborku to asi nebude protože pokud tam začne něco kutit tak se to za chvilku někomu z baráku nebude líbit že tam je hluk smrad a že by tam něco mohl podpálit nebo tak něco.  Podle mě by mu do toho sklepa mohlo stačit něco v podobném stylu : Dílenský ponk 120x60x151cm MAGG RR016 | ProMistry.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Taky jde o to co na tom ponku chce kutit. V bytovce to asi nebude v tom svěráku vytloukat zarezlý čepy z čehokoliv tříkilovým kladivem.
Na běžný opravy jízdního kola či věcí z domácnosti bych taky koupil nějaký ponk z marketu třeba tenhle jsem si prohlížel a řekl bych že dobrý.

Levnější varianta by asi byla nechat něco svařit. Jen kostru bez šuflat a na ukládání nářadí pořídit nějaký dílenský vozík. Případně na zeď bych ti sehnal za odvoz lamelovku co mají v marketech třeba na doplňky pro mobily, takový ty dráty jak z toho čučeji a věší se na to zboží. V práci ji používám na různý věci a nářadí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

@Medvěd Dám ti tohle i s kompresorem (nevím v jakym je stavu) a bruskou třífázový motor.
Je to kdysi samo domo vyráběný, tak tě to možná zabije 🙂
K tomu ti přibalím tu lamelovku s háčkama.
edit: A možná bych ty konstrukce měl dvě, kdyby se k sobě sešroubovali.......
 

IMG_4888.JPG

IMG_4889.JPG

IMG_4890.JPG

IMG_4891.JPG

IMG_4892.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, Milan+ napsal:

Tohle snad nemyslíš vážně,na toto namontuje svěrák jen blázen.

Milane proč bych to neměl myslet vážně?  Jasně Ty máš třeba dílnu ve sklepě pod rodinným barákem ale on to chce do bytovky tam asi těžko bude moct čarovat takové věci jako čaruješ Ty. Navíc je to puberťák kterej má zájem něco dělat což mu chválím ale na druhou stranu asi nemá úplně smysl do nějaké provizorněhobby dílny kupovat ponk a další vybavení za xxx tisíc korun.  Navíc když tam bude primárně ladit bicykly sem tam možná nějakou poličku. A další věc je že jsem podobného názoru jako @Pe.Tr v dílně ponk mám kam ukládám nářadí a abych měl co největší odkládací plochu tak mám na té základně ponku místo originální desky pracovní desku z kuchyňské linky a svěrák v dílně nemám pravdou je že ponk se svěrákem je vedle na dvoře u tatíka takže když něco potřebuju na svěráku tak si dojdu tam. Když něco řežu nebo tak, tak mám už spoustu let tohle KRT672001 - Univerzální pracovní stůl KREATOR | HobyNářadí.cz (hobynaradi.cz) mám teda vyměněné ty desky a udělal jsem si k tomu dvě další desky jednu na čistou práci a druhou na tu hrubou teď jsme lepili okno na Fiata tak jsem na smotal bublinkovou folii papírovou páskou chytnul na ty desky a sklo se na tom bez problémů připravilo.

Zásadní věc kterou @Medvěd nezmínil je jestli se ten sklep kam to chce umístit dá zamykat a jak moc je tam bezpečno aby mu to někdo třeba za pár dnů neodstěhoval do sběru.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pe.Tr má pravdu, na kolo je nejlepší ten stojan z Lidlu. A pak je moc hezký ten stůl od Hechtu, jak dával odkaz @kirkiz :super Jestli to dobře chápu, chcete to mít doma ve sklepě. To je uzamčený sklep jen k vašemu bytu? Nebo společný? Pak musíš řešit pořádné uzamčení šuplat a skříněk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jak dal @Pe.Trna  ty kola,tak kamarád co kola servisuje má tohle přidělané ke stropu,což je ještě lepší řešení, po práci to vyžene nahoru a při práci se mu nemotají ty nožičky. 

Pokud to bude jen na kola ,tak pak to od @kirkiz by bylo řešení,když budou dva kusy,dáš to dal od sebe,propojíš to nějakými vingly,hned máš regál uprostřed,,n, nahoru nějakou desku silnější,tu by jsi třebas sehnal na sběrném dvoře z nějaké delší kuchyně. 

Pak to dáš do kupy za nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, kirkiz napsal:

@Medvěd Dám ti tohle i s kompresorem (nevím v jakym je stavu) a bruskou třífázový motor.
Je to kdysi samo domo vyráběný, tak tě to možná zabije 🙂
K tomu ti přibalím tu lamelovku s háčkama.
edit: A možná bych ty konstrukce měl dvě, kdyby se k sobě sešroubovali.......
 

 

 

 

 

 

Po pravdě bych to vzal asi hlavně kvůlivá tý brusce, ten pracovní prostor je hodně malý. Jak dlouho Ti to může překážet? Vzal bych to až budu mít cestu Tvým směrem, jestli by to chvilku počkalo ....

A k těm dalším dotazům. Náš sklep je samostaná obezděná podzemní místnost (nikoli tedy latěmi oddělená kóje) se zamykatelnými ocelovými dveřmi, osvětlením a i el. zásuvkou (pravda - asi soplečná elektrika, vlastní hodiny ve sklepě určitě nemáme) . Než jsme je nechali instalovat, ztratily se nám ze sklepa dvě skoro nová kola právě vytržením petlice z klasických laťkových sklepních dveří (bylo to v době, kdy v baráku probíhaly nějaké stavební práce a byl i zvýšený pohyb ve sklepě - od tý doby ŤUK, ŤUK, ŤUK - klídek, pohoda).

Jinak se mi hodně líbí ten Kirkizův HECHT - asi se holt bude šetřit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...