Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 2071,4 Vti 70 Kw vs Alfa Romeo Giulietta 1,4 TB 88Kw


zingali

Recommended Posts

Pěkně zdravím. Před nějakou dobou  jsem porovnával 207 s mým druhým autem Renaultem Thalia 1,4 55 Kw. Tak si to dnes zopakuji s novou Alfou, kterou mám  už  celé tři dny. Julietta  je mnohem větší než 207, barva červená,   interiér pěkně udělanej, na ovládání jsou tlačítka,displej jen na audio. Motor - když jsem jel z Budějovic, myslel jsem že mám nastavenej ostrej jízdní režim a jelo to hezky. Doma jsem zjistil. že jsem jel na obyč nastavení- v dynamic režimu to jede jako utržený ze řetězu a zpřesní se řízení. Podvozek - čekal jem tvrdej, nenaklánějící se...Tak tohle je úplně něco jinýho - mám dojem že podvozek si všechny nerovnosti vyřídí tam někde dole a do kabiny pronikne  minimum. A samozřejmě se nenaklání. Třeba Peugeot se taky moc nehoupe, ale je tvrdej, každou nerovnost  pošle rovnou pod zadek.  Podvozek je stejnej pro všechny výkony, takže můj má obrovskou rezervu,pořád mám pocit že jedu pomalu, že mám zrychlit.  Na papíře to vypadá že mezi 207 (70Kw) a Alfou (88Kw) i vzhledem k tomu že Giulietta je větší není zas takový rozdíl. Jenomže Alfa je  podle  techničáku těžší těžší jen o 40 kilo. Taky má mnohem větší točivej moment v nižších otáčkách, jde za plynem hodně dobře. Auto je nový  tak ho moc nehoním, ale i do cca  třech tis. otáček šlape výborně. Peugeot jede hezky, ale pro výkon se musí točit a zrychleni je mnohem mírnější. Převodovka u Itala má  šestistupňový manuál. Převody jsou přiměřený - nemám ten pocit dlouhého převodu po 180 stupňové zatáčce do které najíždím rychleji aby to dvojka při výjezdu vzala.  Asi kombinace kratšího převodu s větším točivým momentem.  Peugeot je dobrý auto - služí mně už 10 roků. Doufám že Giulietta bude sloužit stejně dobře, protože tyhle auta končej. Budou pojízdné infotainmenty s velkým displejem, dvaapůlválce na dřevoplyn z biomasy a dvě tužkový baterky k tomu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Porovnávať 207 s Guliettou je nezmysel Alfa je úplne niekde inde..jej hlavný konkurenti sú auta ako Audi A3,BMW1 ,Mercedes BenzA,Subaru Impreza alebo Seat Leon...:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně, ale 207 obstála. Je to dobrý auto. Mezi  207 a Giuliettou je mnohem menší rozdíl než mezi 207 a  mojí bývalou Thaliíí. Je to už solidní auto, se slušným výkonem, dobrým  podvozkem,  nerezne, srážku se srncem přežilo bez znatelnějších následků.Mám jí 10 let,  skoro 160 tis. km a při běžné údržbě všechno funguje. Já už moc nevěřím na "prémiovost" konfekčních značek, byl bych rád kdyby si Alfa co se spolehlivosti týká počínala stejně jako 207.

Upraveno uživatelem zingali
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mechanici zo Slovenska a Čiech hodnotili auta v hodnote do 3tisic eur..spoľahlivosť motora jeho zavesenie,poruchovosť elektroniky a kvalita karoserie.Peugeot 207 predposledný potom už horšia len Thalia...ja vlastním tiež 207SW a zatiaľ spokojnosť....

d12dd92651318f3d8b93fbac47c2edb8.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že pověst 207 poškodil  Vti motor. Přitom ten můj je dobrej, slušně výkonnej, spolehlivej - musí se vyřešit spotřeba oleje. Taky se nehodí na krátký popojíždění za studena po městě.  Pokaždé  píšu - ještě jsem nestartoval dvakrát...Za deset let ani jedna chyba na diagnostice. Za celou dobu jsem si všechny drobný závady (upečený těsnící kroužky, prasklá expanzní nádoba chladiče)  auta vyřešil sám, bez servisu. Thalia byla takový sranda auto- turecká lidová limuzína. Na vyklízení domu před  rekonstrukcí  posloužila dobře. Tady jsem ale řešil úplně jiné závady- upadlá klička stahování oken- opraveno pomocí dřevěného kolíčku a lepidla, zadřenej vetilátor topení - protože auto nemá kabinovej fitr. prach jde do ložisek. Výměna z vrakoviště.  Vysokej měkkej podvozek - přizpůsobit jízdu.  Nebyla rezavá, přední blatníky plastový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, Rudo08 napsal:

Mechanici zo Slovenska a Čiech hodnotili auta v hodnote do 3tisic eur..spoľahlivosť motora jeho zavesenie,poruchovosť elektroniky a kvalita karoserie.Peugeot 207 predposledný potom už horšia len Thalia...ja vlastním tiež 207SW a zatiaľ spokojnosť....

d12dd92651318f3d8b93fbac47c2edb8.jpg

 

K tomu bych řekl jedno - je to hodnocení založené na tom, co si kdo myslí - a tedy strašně subjektivní.

Například - Thalia I a Thalia II jsou technicky prakticky totožná auta - a jedno je "spolehlivostí" uprostřed tabulky a druhé na konci. 

Kdysi jsem měl "dvorního mechanika", fakt šikovného borce, který spravil všechno a za pusu (škoda, že jsem se přestěhoval). Já za ním tehdá jezdil s Feldou a kolega s 206. Když se něco pokazilo mně, tak vždycky pronesl něco ve stylu "jo, to je v pohodě, to ty Feldy holt dělaj...". Jednou se kolegovi pokazilo totéž, co nedávno mně (a na co opět prohlásil onu větu) - a kolega si vyslechl si povídání ve stylu "Peugeot, no, co byste od toho čekal...". Kdyby mu dali ohodnotit třeba Feldu vs 206, tak by byla nahoře Felda a Peugeot dole.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...