Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ochranná politura na skla vozu - zkušenosti?


Medvěd

Recommended Posts

Od mladýho jsem k narozkám mj. dostal krabičku od firmy PICATEC (viz. foto). Měly by to prý být tekuté stěrače. Sám jsem nikdy nic podobnýho na skla neaplikoval (nepovažoval jsem to za důležité), ale zase bych rád Pavlovi udělal radost - těší se až to bude moct na čelní sklo napatlat. Nemůžou po tom zůstat nějaký šmouhy nebo skvrny, které budou např. v noci nepříjemně rušit? 

IMG_20210422_141923.jpg

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nějaké nano tekuté stěrače používám a je to super. Ale určitě nevydrží 12 měsíců, to je blbost. Je potřeba postupovat pečlivě a přesně podle návodu. Aplikuji je v garáži, mám tak jistotu, že mi na sklo nebude svítit slunce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

@Medvěd Příjemnou zábavu přeju.  Než začneš, tak si dokup Clear Glass - odstraňovač nečistot skel, bez toho to ani nezkoušej 🙂.  Já to na skla napatlal a bez toho čističe bych vůbec nebyl schopnej to nějak rozleštit nebo dostat dolů.  Bylo to už na kladivo 🤣 a nervy v hajzlu.

Dostal jsem celou sadu, tak jsem udělal celé auto, málem jsem se u toho zbláznil.  Leštil jsem to tři dny.  Takže takovej nápad nikdy více, videa jak to jde samo jsou nesmysl.  Takže jestli bude ještě nějaké příště, tak bych rozuměl tomu nechat si to udělat od profíků.

Ale jinak to docela funguje jak na karoserii, tak na sklech. I přesto, že jsem tu polituru z těch skel serval tím čističem stěrače jsem celkem nepotřeboval, krásně to letělo pryč. Zatím to ještě částečně funguje, je to v podstatě celý rok.  Tak bych při pořádné aplikaci té funkčnosti i věřil.

Jak říkám problém není funkčnost, ale aplikace.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevím jak na aplikaci i když to už ti dostatečně popsali ostatní. Ze svojí zkušenosti vím že hodnotit funkčnost takových přípravků je silně individuální jako určitě pokud je to udělané podle postupu tak to tomu sklu neublíží.  Používal jsem jiné přípravky takže u tohoto to může být trochu jiné ale třeba u aut která jezdí čistě ve městě jsem zjistil že to má cenu aplikovat před zimou aby na zimu byl ten přípravek co nejčerstvější protože sklo pokud mrzne tak ta námraza se na něm drží tak pevně ale třeba při městkých jízdách za deště to téměř nefungovalo protože zkrátka bylo potřeba větší vítr okolo skla aby to tu vodu ofouklo ale při ježdění mimo město to fungovalo obstojně když jsem to používal tak jsem stěrače měnil každou druhou zimu když ne tak každou zimu. Ale je to možná 4-5 roků zpět co jsem to používal teď jsem línej na to abych se s tím patlal. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tekutý stěrače používám už třetím rokem a nedám na to dopustit - teda já používám obyč věc, ne tuto prémiovku :D Samozřejmě před aplikací je vždy nutné aby bylo sklo čisté :) Stačí postupovat podle návodu, nic složitého na tom není. A za mě teda tvrzení že to do městského provozu nemá smysl není uplně pravda :D Nevím akorát jak to přesně popsat.. Prostě než jsem to začal používat, musel jsem zapínat stěrače mnohem častěji abych dobře viděl. Teď stačí jednou za čas setřít, protože se na skle udělají jen malé kapky přes které je pořád v pohodě vidět :) od cca 60km/h vůbec stěrače nepoužívám, protože voda ze skla krásně mizí pryč :) Já to aplikuju na všechny okna na autě, akorát na čelní dávám dvě vrstvy.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O. K. Děkuju za cenné připomínky a ještě přidám dotaz:

Když má auto automatické stěrače (dešťový senzor), tak je asi přepínáte do ručního modu - nebo??? Když senzor usoudí, že je sklo mokré, tak je přece bude aktivovat jako kdyby žádnou vodičku okno nepoznalo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Já spíš používám systém když chci, tak si setřu..  S auto stěrači moc kamarád nejsem, většinou mi ten jejich cyklus nevyhovuje, takže nezapínám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som celu sadu na auto, aj na skla, ale to bola drina rozleštiť, čistič na okna som použil, ale aj tak to treba dávať na malé kúsky okna a leštiť aby to nezaschlo. Vydržalo to par mesiacov, ale záleži ako a kade sa jazdí, ako je znečistené okno atd. Mam dalšiu sadu, ale na okna som si už neobjednal, použivam tekutý stierač od Turtlewaxu, 200 ml za 8€ tušim. Použivam 1x za mesiac, ak sa dá podla času a počasia. V zime to do -2 na okne nezamrzne. Aplikujem na všetky okna okrem spatných, tam mi to samostmievacia vrstva robila šmuhy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já tedy používám FlyBy30. Po umytí skla odmašťovačem (Eraser) jen lehce nastříkám a rozleštím. Chce to jen chladné sklo a ne slunce. Jinak je aplikace snadná, Vydrží to 4-6 měsíců, podle toho jak moc se stírá. Funguje to cca od 50km/h, v 90% případů jedu maximálně na cyklovač, stěrače na větší rychlost vůbec nejsou třeba. Jak moc to ovlivňuje senzor vody nepozoruji, protože jsem ho moc nepoužíval, jeho "senzorování" mi nevyhovovalo ani před tím, než jsem začal používat něco na sklo. Senzor světel funguje normálně.

Pikatec jsem nezkoušel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozřejmě automatika na stěrače nemá pak smysl, právě že čim víc stíráš tím kratší dobu to na okně vydrží :) Já teda s automatikou moc kamarád nejsem, ve 406 ani ve 407 mi nevyhovuje, stírá to uplně jinak než by bylo potřeba :D To samé ve služební Octavii.. Asi jsem ještě nenarazil na auto které by to mělo nastavené dobře 😕 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...