Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak vyměnit vodovodní ventil?


Péťa

Recommended Posts

Návštěvník

Dát tam Holandské šroubení, k tomu ventil a hotovo. Udělat to takto natvrdo je fakt špatný nápad s nutností budoucího sekání. Když už nic, tak ti to mohl vodař navrhnout když to dělal. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč ho chceš vyměnit? Pokud jen nedrží, tak cesta nejmenšího odporu je vyměnit jak bylo psáno ten vršek. Teď přesně nevím jestli Ti tam dal s mosazným sedlem (kov na kov) nebo s gumou. Ventil vypadá velmi dobře tak asi nebude problém.

Nebo vystřihnout a použít toto. PPR svářečka potřebuje minimálně cca 6cm prostor což myslím ta kovová část řeší, ale tvůj ventil + přechody plast/kov mají větší stavební délku než ten uzávěr, takže asi ještě bude potřeba nátrubek a kousek trubky. Na svary je potřeba cca 2cm holé trubky na každé straně.

P.S. šroubení sice byly, ale jedno by to stejně nevyřešilo a většinou je to to první  co dělá problém. Na "ostro" je jistota.

Upraveno uživatelem Dave_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dej nový vršek jak už je tu napsáno a na pár let budeš mít pokoj. I když ho rozhejbeš tak zatuhne brzo znovu a ještě riskuješ že začne protékat ucpávka.  Pokud se nepoužíval tak s výměnou vršku nebude problém. Jinak tomuhle se říká že je to skládaný po vodě tak jak instalatér postupoval tak prostě šrouboval a pokračoval a to že se to někdy bude muset měnit ho ani nenapadlo a bohužel se to tak dělalo celkem běžně ještě dávno před plastama. U nás je takhle skládaná celá bytovka. Nedávno sem měnil vršek na stejném uzávěru ale 50let starém, odstavenej celej barák od vody a měl sem stažené půlky abych to neurval protože tam byl ještě horší přístup než u tebe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je pravda ale i u zazděného by se přece jen o té výměně uvažovat mělo a tu převlečnou matku tam dát, případně z obou stran pokud stím nejde hnout ani na jednu stranu. Ta možnost že se ventil porouchá je tam pořád. Ze stejného důvodu nesnáším navařovací ventily na plastové potrubí protože když začne téct a člověk se tam ani nedostane se svářečkou tak bourá taky.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a proto tam je ten ventil, kterej můžeš rozebrat a tu část, která se může porouchat klidně vyměnit. To u kulového kohoutu neuděláš. Nebo teď se do plastu dělají rozebiratelný kohouty jak jsem dal výše odkaz Péťovi. Dřív začne haprovat to šroubení než ten ventil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Péťa: Uvidíš, až ho rozebereš tak půjde podle mě ten starej v pohodě rozchodit. Jinak opravdu, když jej otevřeš naplno tak při té otočce zpět musíš cítit, že se to sedlo pohlo (má to vůli v tom vřetenu) jinak zatuhne zase. ;)

To těsnění by mělo stačit, jen dosedací plochu na kohoutu očistit od nečistot a zbytku těsnění. Dotahovat s citem. Je to fíbr tak ať nepraskne. Přinejhorším podpáknout teflonovou nití. kdyby sáklo. A ten novej vnitřek tam našroubuj v poloze otevřeno alespoň na 50%.

P.S. Kde máš vůbec vodoměr s hlavním uzávěrem? To máš šachtu před barákem?

Upraveno uživatelem Dave_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím  takže  z praxe,dělám  to v práci  co chvíli,takže  chytni  sikovkami  nebo něčím  lepším  za kolečko  (kvůli větší  páce)a systémem  naši  vaši  to pomalý rozhybej  když  to nepůjde  jedním  směrem  vrat  to a znovu je dobré  nechat  téct  trochu vodu aby vyplavovala  vodní  kámen po troše  úsilí  by to mělo  fungovat.S tou výměnou  kužely  stojí  cca 150 Kč  jak kde po vymontovani  se může  stát  že tam zůstane  těsnění je celkem tenké  takže  se může  přehlédnout  takže  pryč  s ním  na nové kuzelce je nové, dosedaci  plocha bývá  většinou  čistá. Celý  problém  bývá  v tom že  pokud se ventilem  nějaký  čas  nehybe  narůstá  mezi tělem a sedlem kamen.Praci zdar a nebát  se toho je to jen voda.👩‍🔧

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...