Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Cyklisti-1.5 metru odstup


ozzy56

Recommended Posts

Jen nevim zda je to chyba cyklisty, co já bych dal za to kdyby cestou do práce byla stezka, říkám jsem jak cyklista tak řidič  znám to z obou stran, a není to taky sranda když za sebou slyšíš kamion jak se blíží, naproti jede druhý a nikdo nezpomaluje okresky úzké a kvůli 2km nebudu jezdit autem 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Co pořád máte ? 😆 Dneska jsem jel za takovou sličnou cyklistkou..  nějak jsem ani neměl potřebu ji předjíždět 😁 pěkně jsem se sunul za ní a holka šlapala a šlapala.. 😁

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak tohle mě pobavilo 

JÍZDNÍ KOLO je pomalá smrt planety.
Generální ředitel Euro Exim Bank s.r.o. přinutil ekonomy přemýšlet, když řekl:
"Cyklista je katastrofa pro ekonomiku země:
... nekupuje auta a nepůjčuje si peníze na nákup. Neplatí pojistky. Nekupuje palivo, nepotřebuje vystavit své auto potřebné údržbě a opravám. Nepoužívá placené parkoviště. Nezpůsobuje závažné nehody. Nevyžaduje to vícepruhy dálnic. Nestane se obézní.
Zdraví lidé nejsou pro ekonomiku nezbytní nebo užiteční. Nekupují léky. Nechodí do nemocnic ani k doktorům. Nic nepřidávají k HDP země.
Naopak každý nový obchod McDonald ' s vytvoří nejméně 30 pracovních míst, ve skutečnosti 10 kardiologů, 10 stomatologů, 10 odborníků na stravu a výživu, a také evidentně lidí, kteří pracují v samotném obchodě.".
Vybírejte pečlivě: cyklista nebo Mc Donald? Tohle stojí za zamyšlení.
PS: chůze je ještě horší. Chodci si ani kolo nekoupí ..🤔
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tuto úpravu vymyslela asi stejná chorá hlava jako nedávno navrhovanou "Přednost zprava" na kruhovém objezdu - to naštěstí neprošlo (zatím). Řidičák jsem dělal ještě z vyhlášky 80 v roce 1975 a už tehdy nám instruktor autoškoly vtloukal do hlavy "Pamatujte, že cyklista, jak je vysoký, tak je široký" vyhýbejte se vždy s dostatečným odstupem. Co víc k tomu dodat? Třeba neosvětlený cyklista v noci, žádné reflexní doplňky?  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Jo dobrý. Takže pokud jsem to dobře pochopil, tak až pojedu na chalupu kolem 14:50 po standardní okresce 3. třídy  tak se dá očekávat konvoj:

1. cyklista (soused ze vsi co jezdí v létě v zimě do "zbrojovky" do práce na kole)

2. linkový autobus (protože 1.5m (je tam povoleno 90/km/h) odstupu mu nevyjde ani náhodou)

3. já v autě (protože na této silnice se nikdy před autobus necpu a počkám až zastaví na zastávce)

A protože je tam takový táhlý kopec tak cestovní rychlost bude +- 12km/h.  Alespoň bude čas se kochat přírodou (jen abych neskončil jak doktor z Vesničky střediskové :myslim)

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

🤣 no, jako kdybych to měl dodržet, tak přes léto vůbec nejsem schopnej tu moji linku odjet. Strávil bych většinu času mezi cyklistama.  A věřím i tomu, že se najdou takový, kteří budou mít na přilbě nebo kole kameru a budou si tě natáčet... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pořád věřím (chci věřit) tomu, že si to nějak sedne. Myslím si, že nejezdím jako prase a když odhadnu, že se vedle cyklouše nevejdu, tak to holt nehrotím a počkám si až ho objet půjde. Jsou ale úseky, kde je ten 1,5 m odstupu těžce mimo realitu a tam se holt budou muset hrany obrousit.
Nevím jak kdo, ale já žádnou měrku na 1,5 m odstup v autě nemám a tak můžu klidně tvrdit, že ten metrovej odstup, co dodržuju i dnes, byl podle mého 1,5 m (kdo to bude jak přeměřovat?) 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@MJSytic ono to leckde ani legalne nepujde neporusit, pokud nebudes chtit jet X kilometru za cyklistou. Typicka okresta "sotva na dve auta" bude pro cokoliv vetsiho nez osobak naprosto neresitelna situace, pokud se cyklista neuhne nekam pryc. A ono i jinde s prihlednutim k hustote provozu to bude problem, protoze s 1.5m odstupem proste musis vyrazne do protismeru, tzn musis mit zcela cisto proti... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...