Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Problém so štartovaním Peugeot 207 1.4 54kw


minos20

Recommended Posts

Dobrý deň, mám problém so štartovaným môjho Peugeot 1.4 54kw. Pri naštartovaný ho niekedy „dusi“ a niekedy motor hneď skape. Niekedy sa podarí naštartovať na prvý krát, niekedy ani na 20 nechce chytiť. Ak chytí tak už motor ide dobre.  Vymenil som aj snímač chladiacej kvapaliny, no nepomohlo. Cez diagnostiku som overil aj teplotu chladiacej kvapaliny aj nasávaného vzduchu a je správna. Tak ma napadlo či nie je problém so palivovým čerpadlom. Pripojil som merak tlaku na palivovú lištu a sledoval tlak. Zistil som, že niekedy keď zapnem zapaľovanie tak sa hneď zapne aj palivové čerpadlo, urobí tlak na 3,5 bar a motor chytí pekne. Avšak niekedy pri zapnutom zapaľovaní čerpadlo nezapne a vtedy chytá biedne, keď čerpadlo nezapne je tam niekedy 0-2bar tlak.    Niekedy zapína čerpadlo až pri štartovaní a vtedy nechytí pekne. Niekedy sa čerpadlo zapne až po naštartovaní motora.  Ak je už motor naštartovaný je tlak stabilných 3,5bar. Chcem sa opýtať čo ovláda zapínanie čerpadla? Aký senzor? Alebo je chybné palivové čerpadlo? Ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čerpadlo ti spíná jednotka motoru přes relé a pojistku (obecně BSM modul).

Jednotka sepne čerpadlo, pokud otočíš do kontrolek a pak ho po par sekundach vypne, tim natlakuke system. Ale nemusi sepnout pokazde v kontrolkach, protoze si pamatuje predchozi stav a pocita dobu od posledni aktivace (kazdy auto to muze mit trochu jinak). Takze po sepnuti a vypnuti cerpadla a ihned opakovani procedury "zapnuti do kontrolek" se cerpadlo spustit nemusi a pak se spusti az pri startu (logicky). Takze nekdy staci chvilku nechat vyple zapalovani (cca 10s) a pak jednotka dovoli znovu spustit cerpadlo (natlakovani systemu). 

Nektery auta spousti cerpadlo na chvili i po nejake dobe necinnosti (v zavislosti na aktivite- otevrou se napr. dvere ridice apod.).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďakujem za odpoveď. Stále nemôžem zistiť v čom je chyba. Keď auto dlhšie stojí ( cca 5 hod) tak strašne zle chytá. Mal som podozrenie na to čerpadlo alebo rele rele funguje aj čerpadlo funguje. Nezapína ho síce pokaždom zapnutí zapaľovania ale zapína ho.... Chvíľu po naštartovaný ho ako keby dačo dusilo a potom sa rozbehne. A potom už ide pekne. Aj keď ho vypnem a znovu zapnem ide bez problémov, problém je keď dhšie stojí. V čom by mohol byť problém? Ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na diagnostike mam len tieto chyby. Avsak tie chyby mam uz vyse roka a vtedy auto pekne chytalo. Tiez neviem cim su sposobene lebo vymazat sa nedaju a alternator dobija. Meral som aj ten vodic z rj do alternatora tak tam ide pekny pwm signal. Avsak ci tato chyba ma suvis so startovanym neviem. 

IMG_20210403_095326.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To nema souvislost. Problem je jinde. Projdi snimace teplot, map, jestli ukazuji to, co maji ukazovat. Pri volnobehu zkus strikat na sani cisticem brzd, jestli tam neni nekde netesnost apod. Nevim co myslis tim, ze cerpadlo jednou jede a pak nejede. Musi jet pokazde, pokud das do kontrolek par sekund (vyjma pripadu, ktery jsem popsal nahore).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...