Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nová 308 a Optiway údržba nebo servis?


Geronimo

Recommended Posts

Zdravím, 

rovnou začnu - jsem ženská, mí známí atd v posledních x letech úplně nové auto nekupovali a když už ano, tak ne Peugeot a nemám vůbec tušení o co se jedná, i po přečtení všeho možného se v tom ztrácím.  Jasně, zeptala bych se prodejce, ale jelikož je to v jejich zájmu z toho něco mít, tak bych raději měla názor zvenčí a od někoho, kdo má  zkušenost jako kupující.

Koupila jsem si novou 308 a byl mi nabídnut Optiway 5 let/60 000 km - buď údržba (záruka + prohlídky) nebo servis (záruka + prohlídky + opotřebované díly) .
Za normálních okolností toho najezdím hodně a to tak, že jenom do současné práce najedu za těch 5 let kolem 120 000 km, ovšem na to opravdu nemám :D 

Rozhodla jsem se, že když už, tak by šlo 5 let/90 000 km, ale ceny jsou to stejně... zajímavé.

Optiway údržba by mě vyšla  na 31 315,-
Optiway servis na 47 989,- (což je dá se říct teď mimo moje možnosti) 

Co byste mi poradili? Je to vůbec k něčemu? Co by se na novém autě mohlo za těch 5 let pokazit, když budu jezdit pravidelně každý rok na prohlídku? 

 

Díky moc všem a nebojte se vysvětlovat po lopatě prosím, protože poslední dobou slyší z každé strany spoustu názorů samozvaných odborníků z řad kamarádů, kteří tohle nikdy reálně neřešili. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, Geronimo, Geronimo--nějaký indián, nee ?? :papa

je to vlastně něco jako havarijní pojistka--když nebudeš bourat, hodila jsi peníze do kanálu...., už chápeš ? :), obvykle se na novém autě nic nepokazí, ale co kdyby?  rozhodnout musíš sama

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Ahoj, budu vycházet z toho, že auto má záruku 5 let.  Ty částky, které píšeš mají pochopitelně spočítané velmi dobře. V podstatě to budou náklady, které tě to bude při tvém nájezdu stát.  Plus mínus pochopitelně, beru to jen hrubým odhadem.  Garanční prohlídky a servis s tím spojený během pěti let cca 25-30 tis, při nájezdu 120 tis  minimálně komplet brzdy 1x, ale spíše 2x a další nutný servis, a to je těch dalších 20-30 tis.  Ostatní případné závady pokryje záruka. 

Já osobně bych si dopředu nic nepředplácel, a pak buď něco ušetřím nebo ne.  Hlavně ale ty peníze nemusím vyndat hned a mám je rozložené do celého období.

A předpokládám i, že s takovým nájezdem po těch pěti letech přijde i výměna auta ?  Takže nic navíc bych do toho dávat nechtěl.

Je to ale jen můj názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Peugeot to ma spočítané tak, že pokud si zaplatíš buď údržbu nebo servis, mělo by jim z toho něco zbýt. Takže pro klienta nevýhodné. Pokud se nejedná o specifický model, jako já mám třeba já 308 GTi, tam jsou ceny některých dílů někde jinde. 

Když už připlatit, tak za položku servis, ve které jsou opotrebene díly. Jako jsou třeba brzdy, do 90 000 km je skoro jistě budeš měnit. A s dalšími díly (jakože všechno podléhá opotřebení) je poté lepší vyjednávací schopnost s dealerem, když bude potřeba něco vyměnit a nebudeš to chtít platit. Kdyby se třeba podelala spojka.

Pokud se to nezměnilo, optiway servis nehradi pneumatiky ani geometrií vozu. 

Osobně ale u běžného auta bych do toho nešel a měl bokem připravené peníze na pravidelný servis a případné výměny opotrebenych dílů. Nechal bych optiway garance, ta řeší výrobní vady. To většinou bohatě stačí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím, vždy, když jsem si počítal, kolik bych dal za servis / výměnu opotřebených dílů klasicky placeným servisem versus Optiway, tak Optiway vycházela hůře. Úplně nechápu logiku těch smluv. Normálně bych očekával, že zaplatím dopředu vyšší částku najednou a jako benefit budu mít ty služby celkově o něco levnější. Ale tady platíš za to, aby sis mohla připlatit:D

Druhá věc je Optiway Garance - záruka. Tu je dobré mít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...