Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Cena leden 2020 vr. duben 2021


pap13

Recommended Posts

no proto to píšu--nám se to stalo u třech aut, tak asi to nebude náhoda..., jinak ohledně SPZ normální prodejce nového vozu automaticky nabídne, že auto přihlásí sám (podepíšeš plnou moc), samozřejmě to můžeš odmítnout a přihlásit sám

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 14 hodinami, Milan+ napsal:

Potahy na sedačky? Tak to jsem řešil, když  se za dobrou cenu koupila skudka po revoluci,dnes je to jen dobrý na prach  v autě.

jak to napsat, abych tě n.e.n.a.s.r.a.l. :), kauza není to o tom, jaký máš názor na potahy sedadel ty, ale o tom, že prodejce vůbec nevyhověl svému zákazníku s takovou kravinou, jako je demontáž sedadla z důvodu nasazení potahu -- to je to, oč tu běží... 🤠

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, pap13 napsal:

Techničák dostane prodejce až po uhrazení ceny vozidla distributorovi. Takže vozidlo přistane u prodejce, kupující uhradí kupní cenu vozidla prodejci, ten poté uhradí cenu vozidla distributorovi. Distrubutor až po uhrazení ceny vozidla od prodejce vystaví techničák, který zašle prodejci. Proto ta prodleva. Jasně kupující je natěššný na nové auto a myslí si, že zaplacením prodejci je vše hotové, ale tak tomu není.

Dočasné - zelené RZ, tak to je snad věcí domluvy, kdo auto přihlásí. Je to odpovědnost vlastníka auta jej přihlásit do registru nikoliv prodejce. 

To je teď nějaká novinka, protože já když kupoval v 2008 auto tak jsem ho platil až při převzetí a hned jsem i s velkým TP a autem odjel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono asi jak kde a jaké má ten prodejce renomé. Když jsem před 6 lety kupoval Citroëna u Citroën Slavík v Poděbradech, také jsem zaplatil v hotovosti na místě a dostal hned techničák. Taky si na tohoto prodejce nemůžu stěžovat (narozdíl od Peugeotu), ochota a vstřícnost. Tady se nabízí paralela, jestli spokojenost zákazníka se náhodou nepromítne i do vztahu výrobce - prodejce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

No přesně tak, všechny auta, která již u prodejce stojí jsou pochopitelně zaplacena (prodejcem), a formality jsou vyřízené. Po prodeji zákazníkovi ten hned odjíždí s doklady.

V případě objednání auta z výroby,  je hotové auto dodáno k importérovi, pak převezeno k prodejci. Doklady jsou vystavovány po úplném uhrazení kupní ceny.  Auto musí u prodejce počkat až přijdou doklady, pak může odjet. Buď přihlášené prodejcem nebo na převozních značkách.

Vůbec by nemělo existovat, že auto odjíždí bez vystaveného TP, tak vůbec nesmí na silnici. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

@HanysR problém jezdit s papírovou značkou určitě žádný není.  Problém je v tom, že si prodejci v některých případech příliš zjednodušují proces toho prodeje a zbavují se tím odpovědnosti za případné poškození vozu v jejich prostorech.  A klidně předají vozidlo bez dokladů a ty se starej.  V pořádku to ještě je pokud již mají alespoň kopii vystaveného TP.  Pokud ale TP ještě nebyl vystaven, nemá vozidlo způsobilost k provozu...   Kdyby se ti v tu dobu něco stalo, přesto že je auto již na základě VIN pojištěné, budeš mít prostě smůlu a všechno jde za tebou.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ještě dodám, když jsem kupoval 2015 Berlingo (do výroby), čekal jsem 3 měsíce, pak prodejce zavolal, že je auto u nich na place, já obhlídl a doplatil, po 7 dnech bylo auto na SPZ, já v šourůmu rozdal plno autogramů, dostal všechny doklady, potřepali jsme si rukama a fertig, bohužel u dalších aut jak píšu nahoře--plno návštěv a telefonátů něúrekom..., ale člověk se furt učí, další auto bude jinak  :roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...