Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co mě (nejen) dneska naštvalo..!!!


Weri 605

Recommended Posts

Hůlka, o které jsem psal:

 

Je to nástroj grafických programů.

A ta hrana taky není uplně rovná, a na asfaltu a znaku je patrna nějaká žehlička nebo retuš odrazu něčeho jiného v kaluži vody

PS @Péťa Nechtěl jsem sem davat druhej obrazek tak jsem to vyřešil takto. :)

obrazek.png.04aef67b8de6996e8a88676dd8d1bb23.png

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jéé,omlouvám se.Tahle fotka je opravdu photoshop.

Vysvětlení: Ta fotka je z internetu,a jelikož jsem taky nedůvěřivej,tak jsem se ji snažil vylepšit,protože mě zajímalo co je napsaný na tý žlutý ceduly.No a pak jsem ji sem omylem hodil.Takže přidávám originál.Třeba to někdo rozluští.Mělo by to bejt v Českých Budějovicích a údajně se to řeší.Ještě jednou se omlouvám.

 

245207761_4746082662081635_1047214578243154395_n.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tuhle fotku jsem viděl na Facebooku, už nevím v jaké přesně skupině. Někdo z komentujících tam označil Zásilkovnu, co to jako má být. Odpověď byla, že s majitelem parkoviště je domluveno odstranění jednoho místa pro invalidy kvůli nevyužití :) Jestli je to reálné nebo ne nevím, ale odpověď byla z oficiálního profilu Zásilkovny.. 

tak jsem to i našel 😁

IMG_20211014_081214.thumb.jpg.87a1d2cbf4a2ae50fbfe12f4510febce.jpg

Upraveno uživatelem Rikic339
Doplnění fotky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

odpověděl bych asi v tomto smyslu:

Dobrý den, ano, i já si myslím, že takto to nevypadá přijatelně. Možná bylo rozumnější s vlastníkem parkoviště nejprve projednat odstranění parkovacího místa pro invalidy a až potom postavit Z-BOX na toto místo, pravděpodobně by se Tým Zásilkovny nestal terčem kritiky na Facebooku a zákazníci Z-BOXu mohli vybírat zásilky bez problémů. Hezký den všem. :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako teď to nemyslím zle a respekt před lidmi s  hendikepem ale těch míst je u každého hyper super tolik, že by se tam mohly dělat nějaké srazy těchto uživatelů a stejně by se to neobsadilo ani z poloviny. Často jsem nad tím přemýšlel proč toho je tak moc. Jestli nějaká norma, že na určitý počet míst musí být daný počet 🧑‍🦽 to netuším. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@HanysR jj taqk nejak to je - nejvetsi paradox je kdyz u fabriky mas 30 parkovacich stani pro invalidy (u obchodu to chapu muze tam byt 30 imobilnich lidi - i kdyz ne vzdy jsou to lide na vozicku jak vime )
ale treba u kolinske automobilky ?

jasny pojede tam parta vozickaru na exkurzi tak poprosi automobilku a ona jim docasne nejake misto vyhradi

i kdyz vsimli jste si nekdy co za auta na tech invalidech stavaji - mysleno auta co maji povoleni tam opravdu stat ??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohuzel jsou na to normy a i tam, kde zadne misto doposud nebylo a parkoviste se opravuje/renovuje, tak se tam musi udelat... A tak nam treba ve vnitrobloku u bytovych domu vzniklo misto pro invalidy. Ackoliv v zadnem z domu nikdo takovy ani nebydli. Ale proste to musi byt, jinak by to neproslo... Takze tam parkuje kdo chce a ceka se na iniciativniho blba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano normy na to opravdu sou,ale nemyslím si,že by to bylo zas tak tragický.A netýká se to jen tělesně postižených,ale i maminek s kočárky a podobně.Já osobně mám zkušenost,že jsou tyto vyhrazený místa dost často obsazený.Jestli oprávněně,nebo ne,už je věc druhá,ale je to problém.

Jako u tý fabriky to zase bude soviset s tím,že každá firma musí plnit takzvané "Náhradní plnění." To znamená,že každé firmě, která zaměstnává nad 25 pracovníků, vzniká povinnost zaměstnávat osoby se zdravotním postižením (OZP) a to v povinném podílů 4% k celkovému přepočtenému počtu zaměstnanců. V případě, že firma nezaměstnává požadovaný počet OZP, musí ze zákona odvést státu částku, která odpovídá 2,5 násobku průměrné měsíční mzdy. Pokud  firma nemůže přímo zaměstnávat OZP a zároveň chcete ušetřit na zmíněném odvodu státu může si objednat služby od společnosti, která zaměstnává více jak 50% OZP.Takže když firma nezaměstnává OZP,tak sou ty parkovací místa logicky prázdný.

@sitler ono to ale není o tom,že tam žádnej krypl nebydlí,ale kam to asi tak ten krypl zahodí,když za někým přijede na návštěvu.Asi bys nebyl nadšenej,kdyby zaparkoval přes dvě místa,aby měl okolo prostor na manipulaci s vozejkem.A v tématu Parkujeme je myslím dost příkladů,že i choďák musí kolikrát nastupovat okýnkem u spolujezdce.Co má potom asi tak dělat krypl na vozejku?

Chápu,že je všeobecně parkovacích míst všude málo,ale ty normy jsou tuším zhruba takhle,což mi nepřijde nijak zvlášť přemrštěný.Naopak třeba u lékařů,v nemocnicích ap.,kde je koncentrace těchto lidí větší,mi přijde,že těch míst moc není.

              2 až 20 stání      1 vyhrazené stání
            21 až 40 stání      2 vyhrazená stání
            41 až 60 stání      3 vyhrazená stání
            61 až 80 stání      4 vyhrazená stání
            81 až 100 stání    5 vyhrazených stání
          101 až 150 stání    6 vyhrazených stání
          151 až 200 stání    7 vyhrazených stání
          201 až 300 stání    8 vyhrazených stání
          301 až 400 stání    9 vyhrazených stání
          401 až 500 stání    10 vyhrazených stání
          501 a více stání     2 % vyhrazených stání.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@*nohafuc* do lonskyho podzimu tady to misto vubec nebylo. Nikdy. A to tu jeste 2 roky zpet realne bydlel pan na voziku s nemohouci pani a porad tu po nem zustala plosina na schodech. Vzdycke mel kde zaparkovat, vzdycky, kdyz pro nej nekdo prijel, tak mel dost prostoru. Proste mel auto tam, kde mel dost mista. Ted, protoze "super uprava a novy parkovani", je tady na parkovani mista min, zato hur pristupnych a jeste omezenych nejakou hloupou rezervackou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, sitler napsal:

Ted, protoze "super uprava a novy parkovani", je tady na parkovani mista min, zato hur pristupnych a jeste omezenych nejakou hloupou rezervackou.

Ale to je problém spíš města,potažmo projektanta.Ono je to bohužel asi všude stejný.Je to takovej novej národní sport.Rušit parkovací místa,zužovat silnice a všude cpát ostrůvky.U nás v okolí je to stejný.V rámci "eko" vysadíme dva stromy a zrušíme pět parkovacích míst.

Ale z toho co píšeš,tak by si ten pán na vozejku bez tý rezervačky dneska ani neškrtnul.

@HanysR buď úplně v klidu.😀Nevím co by se mě mělo dotknout?Normálně si napsal svou úvahu nebo dotaz,tak sem se to pokusil vysvětlit.Nikdo z nás s tím stejně nic neudělá,tak se přeci nebudem stresovat.No ne?😀

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na jedné straně se hudruje, že je málo parkovacích míst a na straně druhé se místo míst dělají tyhle vopičárny. :roll Které by šli jistě umístit někam jinam na vhodnější místo. :myslim Určitě invalidní místo přemalovali vedle na druhou stranu a tak ubrali jeden flek. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Invalidní byly původně dvě, takže zůstalo jen jedno a je vyhrazeno pro zákazníky Sika. Asi to tam stačí, nevím, ale většinou je tam celé to parkoviště volné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...