Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co mě (nejen) dneska naštvalo..!!!


Weri 605

Recommended Posts

před 46 minutami, Medvěd napsal:

 Podle mě prostě je očkování tou správnou cestou. 

Jen tím stylem a tempem co ti naši "nejmoudřejší" provozují, se zdravej a pracující člověk k vakcíně dostane možná až začnou podruhé očkovat "rizikové" skupiny (které většinou stejně dřepí doma), t.j. asi možná příští rok a do tý doby stále "zaracha". Už nás to dost krká.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ozzy56 Ještě mi řekni že za covid v ČR mohou ti lyžaři co tehdy byl v Itálii a spadnu smíchy ze židle.. Ty asi lyžaře nemáš moc v lásce :) 

Ne teď ale vážně. Můžeš mi prosím vysvětlit proč bych měl být po lyžovačce v karanténě? Ta lyžovačka je bezpečnější než jízda v MHD či nákup potravin. Proč? Drtivá většina lidí tam měla kukly či šátky přes obličej. Absolutně všichni měli rukavice, navíc sedačková lanovka - takže nesedíš s nikým cizím v zavřeném prostoru (jako třeba v MHD) a nemusíš ani na nic sahat. Jediná potenciální šance na nákazu je dejme tomu bufáč nebo toalety. Venkovní výdejní okénko to jistí a odskočit si do lesa není nic špatného. Takže nechápu proč bych měl být v karanténě. Ty si dáváš karanténu po tom co se vrátíš z nákupu? Řekl bych že ne. Něco jiného by bylo kdybych tam byl ubytovaný samozřejmě. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem neskutecne nasran tim, co vlada vymyslela za *neumím psát slušně*ku okolo deti do skol. Uplne neskutecne a to tak, ze mi to filtr tady predpokladam zcenzuruje. Zacinam bejt na tu bandu tezce alergickej a na kazdy jejich slovo tuplem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rikic: Taky miluju lyžování, ale reálně tedy opravdu nechápu, co popisuješ. Typicky jarky,, prakticky kdekoliv znamená: Všude (Česko, Německo, Rakousko, Itálie, Francie, Slovensko), obrovský hrozen v čas rozjezdu lanovek. Rozestupy? Haha, neumím si představit, že při plném provozu to lze uhlídat, Další je oběd. V případě hezkého počasí masakr venku, v případě špatného masakr vevnitř, kdekoliv. Pokud bude jen okýnko, bude to ještě větší síla. Normální apres ski si taky neumím představit. No a kabinková lanovka = kovidárium. Třeba zrovna Itálie jich má často tolik, že to člověka až s*re, pořád sundávat lyže. Tedy s nákupem jednou za týden (i když to teď bylo na velikonočky fakt masakr) se to úplně nedá srovnat. Věř mi. že bych mnohem raději na svahu, ale plnou sezonu si fakt neumím představit jako nerizikovou.

Sitler: A máš představu jak bys to udělal? Jako není to nic moc, ale je potřeba to opatrně zkusit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bud bez testu, nebo bez rousek, a urcite bez rotace. Ty vole takovyhle debilni pokusy na detech. Jako ja chapu ze vlada se vzdelanych lidi boji, protoze cili na tupe dementy, ale tohle uz je moc. 

Dite bude muset mit cely den rousku a jeste se mu bude 2x tydne vrtat nekdo v nose? Celej skolni rok v prdeli a jeste je budou buzerovat takovejhlema nesmyslama? Jako fakt?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No hele k těm dětem a škole. Podle mě to měli rozjet nějak rozumněji třeba 1+2 druhý třídy každej den. Od té 3 třídy dejme tomu tu střídačku ale ty nejmenší měli buď bejt dál doma nebo chodit normálně do školy. Ty větší zbytek prvního stupně rotovat a druhej stupeň klidně mohl začít chodit ranní odpolední když by měli ranní do 12 a odpolední by začínala ve 13 tak by se ty třídy stihli vyvětrat. Stejně toho v té škole už moc nepo..serou budou se učit jen ty základní předměty navíc se budou brát ohledy na to že dlouho nebyli ve škole takže ty 4-5 hodin denně by dávali.  A hlavně by měli rozjet taky učňáky aspoň ty třetí ročníky aby mohli ke zkouškám. Jinak to je pro ty fakany ztracenej rok pro některý i celý tři roky života. Jasně vím i ze své zkušenosti že po učňáku to s tím co jsem uměl v řemesle to nebylo valný a že jen to když se chytne v dobré firmě hned po vyučení a tam je nějakej starej pardál kterej má s tím učedníkem trpělivost ho naučit ty různý fígle a pak jen dlouhodobou praxí se dopracuje že něco umí. Ale opravdu mám strach že systém teď do života vyvrhne spoustu lidí který nebudou mít dokončenej ani ten učňák.  No a ten co to tady šéfuje tvrdí že maturite není potřeba a podívej se do inzerátů pokud je to příspěvková firma tak tam chtějí maturitu i na obsluhu parkoviště. A jen málokterý inzerát je ve smyslu že vzdělání není podstatné.  Co se týče toho jestli maj nebo nemaj mít hadr přes hubu tak vím od našeho Pepíka že ty nejmenší to snášejí vcelku dobře a dokážou si zvyknout s tím šťouráním v čenichu je to horší to si jako myslím že by mohlo stačit v pondělí při nástupu. Vím jak je to nepříjemné mě natož jak nepříjemný to bude pro ty smrady. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi takhle, mam doma prvnaka na ZS. A jak se na ni tenhle rok podepisuje vidim vic nez dobre. Chodila do sokola cvicit, *neumím psát slušně z toho, chodila na plavani a potapeni, *neumím psát slušně z toho, chodila do skauta, *neumím psát slušně z toho. Mela kamarady, *neumím psát slušně z toho zbylo, mela chodit na anglictinu, nic neni. Z ditete, ktery spousta veci bavila je dite, ktery nema zajem. Proc taky "kdyz se to nesmi". Muze se leda jit projit nebo projet na kole. Super no.

Proste sjme odepsali deti. Jen tak. Proste jsme jim oidepsali vsechno, co muzou delat. A skolu nevyjimaje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sitler: Z pohledu pedagoga je to trochu jiný. Z pohledu šíření je horší než škola z hlediska šíření snad je hromadná akce, kde se konzumuje (párty, koncert, fesťák, sportovní klání). Vcelku chápu školství, proč jako by to měli odnést oni? Bez testů, bez jakékoliv možnosti ochrany, neočkovaní (typicky mateřské školy). Jen kecy, jak se očkují učitelé... V pondělí mají nastoupit... Proočkovanost učitelů ve věkové skupině pod 50 let je cca 8% (v Praze se limitně blíží k nule) . Tvůj pohled je pohled rodiče, který vyrůstal v devadesátkách (žádná povinnost, jen právo), cokoliv mě omezuje je na ho*no.

Véna: Ono to vůbec není jednoduché, Vůbec jim to nezávidím, Je to potřeba to zajistit organizačně, normální výuku, distanční výuku, obědy. Přeorganizovat to tak, aby se co nejméně stěhovali. Jinak oni se nešťouraj v čenichu hluboko, to daj v poho. Spíš mi přijde problematická relevance vybraných testů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My máme klula ve 4tý třídě a ta nechuť teď ke všemu, přesně jak píše Sitler. Zaplať pánbůh žijem na vesnici (necelých 700 obyvatel), máme malotřídku takže budou chodit bez rotace. Holku máme školkovou, té se  docházka zatím netýká a jestli školky v tomhle školním roce otevřou a budou je trápit testama, tak to si jí raděj nechám doma. Kluk teda z toho testování taky není moc nadšenej a já teda taky ne, protože dost pochybuju o kvalitě těch levnejch testů co jim do škol chtěj nakoupit. Jsem zvědav jak se k tomu postavěj pokud mu vyjde pozitivní a já budu požadovat opakování testu (nejlíp tím co jim donesu z vlastních zásob).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, ne to neni zadne "jen pravo bez povinosti" , to je ze moje dite nebude a nesmi byt pokusny kralik. 

Skoly jsou dlouhodobe pozavirane. Jak se to projevilo na sireni? Prosim, relevantni cisla. Ja tam vidim naprosto minimalni vliv. A bud teda rousku, nebo testy. NEvidim jediny duvod proc by negativne testovane dite melo mit jeste k tomu rousku. To ty testy vubec nemusi delat, protoze rouska na obou stranach, podle "odporniku" zamezuje prenosu vic, nez kolik je vubec mozna ucinnost antigenich testu. A rotacni vyuka je vubec vysmech. Nez si decko najede nejaky rad normalniho tydne, zas to bude vsechno jinak. A bude to stat za uplny *neumím psát slušně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pacho69 Upřímně nevím proč do toho pleteš jarky nebo kabinky.. Já tam jasně popisuju v jakých podmínkách jsem tam byl :) rozestupy při čekání na sedačku nejsou, stejně jako ty rozestupy nejsou v MHD nebo nákupáku (víc lidí si tu stěžuje jak jim jiní při frontě u pokladny doslova dýchají za krk), akorát že hadr přes pusu mají všichni stejně ale mají navíc ty rukavice, takže po ničem nepatlají :) u výdejového okénka rozestupy překvapivě byly, takže pohodička. Celý můj příspěvek byl jen jako vysvětlení, že není důvod být pak v karanténě, protože to nebylo o nic víc rizikové než právě zmíněné nákupy či jízda MHD. Alespoň v porovnání tady v Praze, kolik je lidí v obchodech v jiných městech či vesnicích nevím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@sitler Taky musím v práci nosit respirátor i když jsem každý pondělí negativní. ;) Sedět u oběda sám u stolu...

Máme doma školkovýho 4r. Jsem zvědav, kdy půjdou do školky oni. :myslim Už sám říká, že chce za klukama. Včera jsme se museli jet na školku aspoň podívat jestli tam prý ještě je. :D Náš naštěstí zvládá test v pohodě. Byli jsme už i na PCR i na antigenu. :nevim Nejsme ten typ rodičů, kteří jsou proti testování, vlastně nám o nic nejde. Manželka dělá z domu a když je potřeba, tak jede odpoledne do práce, když se já vrátím. Naštěstí dělám do půl třetí, takže se to dá. Ale už vzájmu rozvoje a začlenění bych byl rád, kdyby se školky a školy otevřeli aspoň v relativně normálním provozu. Ale vůbec nezávidím těm rodičům, co mají doma školáky na prvním stupni, nejlépe aspoň dva. Pár jich takových znám a vůbec jim to nezávidím. A nejhůř na tom jsou podle mě prvňáci...

Upraveno uživatelem radim.1008
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@HanysR však to je jasné že to je jen o tom špinavém byznysu o kterém jsem psal jinde. A je to jen o tom že teď skončí NS ale to testování se podrží i přesto několik týdnů možná měsíců a SSHR bude muset ty testy soutěžit tím se jakoby zlegalizují ty nákupy protože se řekne hele ale ty firmy to byli schopný dodávat i v regulérní soutěži. 

@sitler naprosto Ti rozumím Pepča je taky prvňák jen on to má trochu jinak školu myslím vyučování bral jako nutné zlo ale užívá si ten bezstarostný život o přestávkách kdy se vloni ve školce trochu trápil jakožto odkladový předškolák ztratil kontakt s tou partou se kterou byl od začátku školky ale do první třídy šel s tím že si tam udělá svoji partu a díky tomu že chodí do třídy s mladším bráchou jednoho školkového kámoše tak začal mít kontakt i s tou svojí bývalou partou a to ho dokud chodili do školy bavilo ta distanční výuka ho bavila trochu na podzim když jsem ho jezdil hlídat já teď protože se nesmí přes " čáru" tak jsem tam za ním byl jednou ale ségra bohužel nemá trpělivost a když jsem jí řekl tak ho nech v pokoji samotného na druhým počítači si to pust vedle v obýváku a jen kontroluj aby moc nevyváděl tak mi řekla že jak by vypadala před učitelkou že si Pepa dělá co chce že si třeba hraje s autíčkem na stole a výuku poslouchá jen na jedno ucho. A já no tak ho před učitelkou pořád okřikuj ať vypadáš jak histerka. Říkám já když jsem ho hlídal tak jsem si sednul do pokojíka vzal jsem si noťas nebo knížku a dělal jsem si svoje první dvě tři výuky pak jsem si to pustil vedle v obýváku a Pepíno se v pohodě učil.  Takže teď se Pepíno paradoxně těší i na vyučování protože si to pojede podle sebe v rámci nějakých mantinelů který jim slečna učitelka nastaví a nebude mít za zády histericky ječící matku.  Sem k nám bohužel teď nemůže protože já bych se mu nemohl při té výuce tolik věnovat když mám práci a naši řekli rovnou ať si ho při té výuce hlídá ségra že oni to s počítačem neumí a Pepíno se nechce s dědou učit protože děda je stejnej jako ségra. 

@radim.1008 no taky jich pár znám, a o některé začínám mít strach že až to skončí tak si je bude muset vzít do parády dr.Nešpor

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sitler: Říct že je všechno blbý umí každej. Výsledek nástupu dětí do škol jsme viděli v září. Synátor 15 září už ani nenastoupil. Taky mě to s*re, přišel o rok studentskýho života, vůbec si nedovedu představit, že bych takhle studoval, je to šílené. Ale lepší než dalších 30tis mrtvých. Ten současný nástup je testem toho, jak budeme schopni rozjet prezenční výuku, když nestane peklo,  zase se pokročí dál. Věřím, že první druhé třídy jsou naprostou prioritou. Ber to tak, že je potřeba to zkusit, protože když se to "posere", za "chvíli" jsou prázdniny. Jinak souhlasím, že antigenní testy jsou mizerný, některé nemají u dětí prakticky žádný záchyt a samodoběr je mizérie, ale reálně nic lepšího nemáme. PCR testy jsou bohužel zatím naprosto nereálné. Jak odběry tak kapacity vyhodnocení.

Rikic: Nevím, já problém s nákupy nemám, pokud se na mě někdo lepí, sdělím mu, že si má udržovat odstup, ještě se mi nestalo, že by to někdo nerespektoval. Teď před velikonocema to bylo horší, ale jinak problém s nákupem neregistruju. Ber to tak, že nakoupit si hlt musíš, stát frontu na lanovce nutné není.

Radime i ve školkách by chtěli, aby se tam vrátili děti a taky nemaj radost z toho, že se musí testovat nebo nosit ochranné pomůcky. Bohužel typicky Praha má proočkovanost učitelů minimální, zvlášť těch mladších. Těsně před lockdownem byl kovid v Praze v 58% školek a 42% škol. Dokonce jsem tady na v okolí zaznamenal případ, kdy byl pozitivní rodič a druhý partner (v karanteně) přivedl dítě do školky. Rodič totiž "má právo" a hygiena školku neinformovala. Výsledek - z 87 dětí 54 pozitivních, všichni bez příznaků (+ 2 učitelky a kuchařka). Prostě je potřeba nějak začít...

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sitler: Ano, ty "testy, jak to bude vypadat" měly být v září. Jenže to by tuhle zemi nesměl řídit sebestředný jájínek. Souhlasím, že to není dobře, věřím, že MŠ by si s tím poradilo lépe, kdyby dostalo prostor. Ale všechno řídí sebestředný d*bil, co všechno ví, všmu rozumí, takže jdem od zdi ke zdi. Budoucí zaměstnanci Agrofertu nepotřebují vzdělání, mohli by ho použít... Za rok kovidu má plán stál jenom virus.

Volební heslo Jájínka je už jasné "Česká republika: skutečný vlastník - já".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...