Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co mě (nejen) dneska naštvalo..!!!


Weri 605

Recommended Posts

Jenom ucta ke starsimu mi veli ti odpovedet slusne. Nikdo nikomu nespila, pouze konstatuji stav, jaky byl, a jaky je. Pokud s tim mas problem, je to jen tvuj problem..... Nechapu co v tom porad vidis za nesmysly....

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 21 hodinami, Scratch napsal:

..... Pustilo se to na dovolene, a pred vanoci zavrelo a nasledky resime jeste ted. Je to o lidech.... 

Skoro dělej den dumám, jestli má smysl se k tomu vyjadřovat nebo ne - ale podpořím Hurvajse. Kdyby se to totiž "nepustilo na dovolenou", tak bys ani Ty nedojel do Chorvatska. No a protože jsi tam odjel, choval ses úplně stejně jako Ti, co na ně nadáváš. 

Já třeba zrušil loňský Balaton a zůstal v ČR na horách a byť jsme se chovali z mého pohledu rozumně, dost často jsem přemítal, zda by u toho Balatonu bylo hůř či lépe. V září jsme stihli i Francii a určitě nelituju, udělal bych v naprostém klidu znovu. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja ale na nikoho nenadavam, chapete to? Ja jen napsal, ze se to pustilo na dovolene a pred vanoci se muselo zavrit.... Nic vic, nic min. Ale uz se k tomu nebudi vyjadrocat, myslete si koneckoncu co chcete....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já k tomu Chorvatsku o prázdninách mám jen to, že měla nastat pravidla, jako jsou dnes v Německu. Už tehdy se vědělo, že Chorvatsko je riziková oblast, takže ti co jeli měli jít po návratu do karantény a případně po 5 dnech na test (za svoje). Jenže to si náš Jájinek ze strakovky netroufl udělat. V Německu se s tím nikdo nesere, Byl jsi v Česku? 14 dní karanténa a nikoho nezajímá, kdo jsi... To že tys to dodržoval je hezký, ale kolik takových bylo? Bohužel jsi byl spíš výjimka.  Takže kdo jel, musel y počítat s rizikem karantény. A mělo by to platit i dnes. Do zahraničí jedeš s rizikem toho, že v době návratu se prostě můžeš dostat do karantény, neboť situace v tý daný zemi se prostě změní a cestovatel podstupuje riziko, že při návratu bude povinně izolován. Zajímavý je, že normální demokracie v Evropě už má tyto věci ošetřené zákonem, U nás se ti neschopní chudáci neshodli skoro na ničem, dokonce i na tom, co schválili. 

Bohužel, být zodpovědný nestačí, protože to je (jak vidíš i zde) ojedinělý postoj. když třetina nebo 2/5 nebudou, je to stejně k ničemu, pokud není funkční represe, pak je to k ho*nu.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidám i svou zkušenost. V zahraničí jsem teda nebyl, ale nijak neodsuzuju ty kteří byli - za předpokladu že se chovali rozumně! Za mě ať si lidé klidně jezdí, ale podmínil bych to testy před odjezdem a po příjezdu týden doma a pak na testy. 

Jinak já celý loňský rok tak trochu rebeloval. Na pivo z okýnka hned jak to šlo, pořád jsem někde jezdil na výlety, sportovat atd.. Ale vyhýbal jsem se náplavce a podobným přelidněným místům :) Někdo možná zaznamenal že i letošní zimu jsem neseděl na zadku, vylezl si po Vánocích na Sněžku, jel si zalyžovat do Polska.. Ale všechno v týdnu, protože o víkendu to bylo přelidněný. 

Covidem jsem si prošel, a víte kdy? Na přelomu října a listopadu, v době kdy jsem akorát chodil do práce, seděl doma a jediný "výlet" byl na nákup. A přesně v tu dobu jsem to chytil, nejspíš díky někomu komu přišlo použít dezinfekci u vstupu do obchodu zbytečné. V práci nás tehdy bylo jen pár a já byl první kdo to chytil. Tehdy se testovali všichni se kterými jsem přišel do styku a nikdo to neměl, takže opravdu jediná možnost byl ten nákup. Celé léto člověk někde lítal, lezl, jedl a pil a nic.. Proto mě tak štve, když vidím jak dezinfekci u vstupu nepoužívá téměř nikdo, proto mě tak štve když vidím jak se lidi hrabou ve zboží, všechno ohmatat.. Proto už ta opatření dodržuji jen tam kde to má smysl, ne tam kde to nařídila vláda. Zároveň se chovám tak, abych tomu nešel vyloženě naproti :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ozzy - cestování je život a život bez cestování si nejen neumím, ale ani nechci představovat (ještě, že se živím volantem a tak můžu cestovat aspoň pracovně). Tahle doba je pro lidi, co mají boty z toulavýho telete neskutečně otravná a frustrující a já naprosto rozumím těm, co se v rámci nastavených pravidel snaží fungovat tak, aby se z toho nezbláznili. 

Oproti Pachovi a Rikicovi bych ani netrval na karanténě po dovolené - spíš jsem pro co nejrychlejší proočkování populace, to je podle mě holt jediná cesta k návratu do nornálu.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako člověk, který nevěří, že očkování nás spasí, si myslím, že karanténa po návratu z dovolené není špatná myšlenka. Ale ten, kdo odjíždí musí jednoznačně vědět, co ho při návratu čeká a neměnit za pochodu. Ať vědí, kolik volna si musí v zaměstnání zařídit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Tak já nevím, pořád tady skloňujete nějaké Chorvatsko, lyžovačku v ITA a jiné destinace, jako kdyby nebýt toho, tak tady není covid...  Jako kdyby ti co se od někud vrátili nakazili celé Česko.  Jasně, malé procento lidí si to přivezlo, ale to je asi tak vše.  Za mě je teda úplně jedno kde kdo byl, podstatné je co tam dělal. A mimo jiné, v tu dobu se všude v Evropě nosili roušky všude do obchodů, jen v Česku ne.

Jak jsem už napsal, já jsem rád, že jsem do Chorvatska jel. A jak už psal i @Scratchnaše cesta vypadala podobně.  V garáži jsme nastoupili do auta a vyrazili. Po cestě nějaká káva z termosky na parkovišti, Po příjezdu jsem si vyzvednul klíče od apartmánu a celý týden jsme si užívali volna, klidu a moře daleko od lidí.  Asi 2x jsem byl ve městě v Lidlu nakoupit. S rouškou pochopitelně.  Celý týden jsme neměli s nikým žádný kontakt, takže nakazit jsem se mohl leda tak od nějaké ryby.  Cesta zpět stejně jako cesta tam.   Stoprocentně bezpečnější pobyt než v ČR.  Tak nevím proč by mě měl někdo zavírat někam do klece a do karantény.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protože (bohužel) i když já se budu chovat zodpovědně, tak nemohu (ani sobě) zaručit, že se tak chovají ti, které jsem (i byť letmo) potkal.... Rouška, dezinfekce a odstup je pouze omezení nákazy, nikoliv její naprosté vyloučení.... :roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Karanténu po dovolený můžou prosazovat jen tací, co ani v běžné době nepotřebovali nikam cestovat. Pokud nepodnikáš, máš nárok na pár týdnů volna (pokud podnikáš tak mnohdy máš dovolenou ještě kratší) a určitě si z volna nikdo nebude chtít jen tak z plezýru ukrajovat další dny kvůlivá pofiderní karanténě. Podle mě prostě je očkování tou správnou cestou. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad karantena: jakej je rozdil mezi dovolenou v chorvatsku/italii a v krkonosich nebo jinde v cr? Jako mozna to melo efekt v uplne prvnich dnech pri navratu z postizene oblasti, ale ted? Efekt zadny. Neco jineho je pripad australie, ktera je "cista", ale pokud jedes ze zamoreneho do zamoreneho, je to nesmysl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Epic Games je společnost vyvíjející počítačové hry se sídlem v Cary, Severní Karolína, USA. Firmu založili Tim Sweeney a Mark Rein v roce 1991. V té době se však jmenovala Potomac Computer Systems a sídlila v Rockvillu v Marylandu. Společnost na sebe poprvé upozornila, když vydala logickou hru ZZT
Pro studující část populace něco jako ServiceBox pro nás :D 
Jinak jak rozsáhlý výpadek to byl netuším, ale volali mi všichni, které mám na starost :) Někomu se nešlo přihlásit, někdo se přihlásil, ale nešlo stáhnout update apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...