Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Adaptivní tempomat u automatické převodovky Aisin


Charlie 1

Recommended Posts

Hoj uživatele automatů Aisin, chtěl bych se zeptat jak funguje adaptivní tempomat u automatu, jaké má funkce a dokáže auto zastavit a poté zas rozjet? Nebo systém začne jen pipat a řvát ať začnete brzdit? Jak jste s adaptivní tempomatem spokojení? 

 

Díky za reakce

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Adaptivní Tempomat je dobrá věc když si chceš trošku na dálkové odpočinout. Mám tu nejvyšší verzi se Stop&Go. Auto normálně zastaví a samo se rozjede pokud se auto před tebou dá do pohybu do 3 sekund. Pokud je to déle, jen sešlápneš plyn a pokračuje v procesu. Jinak ano, na dálkové trase mi to vyhovuje a líbí se mi. Samozřejmě to nefunguje a nereaguje jako člověk.

Nic s e-mail to ale neumí 😁

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě velká dobrá, používám i ve městě, třeba na čtyřproudé silnici, průtahy a tak. Nastavím 50 a když je pomalejší předemnou tak zpomalí na jeho rychlost a pak zase přidá, stejně při předjíždění. A když je potřeba tak samozřejmě zastaví. Už bych auto bez toho nechtěl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém je, když to někdo začne srovnávat s tím jak by jel on sám a jak jede auto. Podobně jako navigace když někdo začne říkat že ho to vede jinudy než by jel sám apod. Důležité, že v neznámém prostoru tě vždy dovede. Lidský faktor tonenahradí ale pomocník je to super. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná záleží na výrobci, mě třeba vyhodnotí i zda auto, které se nacpe přede mně zrychluje a nebo zpomaluje a podle toho brzdí. Navíc vždy napřed brzdí recuperací energie a teprve když to nestačí tak brzdí brzdami

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každopádně @Charlie 1jestli uvažuješ o novém autě a nevíš jestli ano nebo ne, tak já si to dal a pak mi hodně lidí říkalo že je to nesmysl. No a teď vím, že bych to znova dal. Tobě to ale vyhovovat nemusí, těžko říct. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napřed jsem si to mysle také, že stačí klasický tempomat, stejně jako kdysi mechanická klimatizace a spousty dalších věcí, ale když to pak člověk má a zvykne si na to, tak už by pomalu jinak nechtěl

Já to aspoň tak mám.

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak uvažuju o víc autech a na Peugeotu mě sejri to že má dané výbavy a smitec, že si nemůžeš připlatit za adaptivní tempomat  třeba v Active nebo alure, ale až v GT který je někde jinde cenově.... Je to jako u Korejců daný výbavy y smitec.... Na VW Group se mi líbí, že si můžeš vzít základ a ten si do vybavit čím chceš.... Být si za to řádně zaplatíš..... No budu muset něco oželet....když je finanční strop....Poněvadž bych za chvilku skončil u Mercedesu..... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jedes 130 mas tam odstup 100m a v jede tam auto a spomali te to zas na odstup 100m ,dela mi to i na merglu. dokonce mi to spomali kdyz jsem v levem ,vpravem je auto treba 50m predemnou a najednou se dalnice prudce stoci doleva  a A.tempomat to vyhodnoti jako prekazku a spomali te.

u hyu ani u mergla nemam zase problemy s cyklisty a motorkama , vim ze koncern s tim celkem problem ma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak rozestup si můžeš nastavit a já mívám obrácený problém, na mě někdy zpomaluje později než bych to dělal já, to víš s věkem přichází opatrnost. Stejně tak když (a to i klasický hloupý tempomat) drží danou rychlost třeba v noci v mírné zatáčce a já bych zpomalil.

Ale jinak mě to fakt hodně mile překvapilo a říkám přiště (pokud ještě nějaké příště bude) určitě ano.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...