Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

My lion ❤️ My love 406 2.0i


Suzanne Dzupik

Recommended Posts

@MJSytic Aha, tak to do novinek určitě kouknu... Každopádně nedávno mě právě potěšilo BMW, které se vývoje spalovacích motorů prý nehodlá vzdát teď, ani v budoucnu za žádnou cenu 🙂 Já těm elektro kárám moc nefandím 😂

Upraveno uživatelem Suzanne Dzupik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@brixtr Jj, kouknu, díky. Zatím tu ještě neumím moc dobře hledat vlákna konkrétních lidí, mezi ostatními vlákny. Tohle je první fórum na kterém jsem. Jinak jsem spíš ve skupinách na FCB a IG... Btw neuvažovalo vedení založit i klubovou skupinu na Facebooku? Přitáhlo by to určitě spoustu nových členů, kteří fóra moc neznají. Hlavně tedy nejmladší ročníky. Ti co vím na fóra moc nepřijdou..

Upraveno uživatelem Suzanne Dzupik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Medvěd @radim.1008 Děkuji, tak to si tam dohledám a přidám se tam taky 👌 @Radek Hurvajz Chápu, to je pravda. Musí to být únavné. Tady se dá třídit vše přehledně do "složek". Na FCB se dají sice dohledávat dotazy pod "lupou skupiny", ale málo kdo vůbec lupu používá a je to pak přesně, jak píšeš...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Suzanne Dzupikco se týká filmů, kde ,,hraje" Peugeot 406 či vozidla značky Peugeot, tak je tu vlákno. Typ motoru jsem odhadl podle roku výroby, který si uvedla jelikož mám ten samý motor, viz můj podpis. Na německé dálnici brzda provozu nejsem (přes 200km/h), když jsem jezdil do termálních lázní v Bad Füssingu.
   Pokud máš od výroby vyhřívání předních sedaček, je funkční? Většinou vyhřívání přestalo být funkční, pokud se na něho kleklo a podobně. Vyhřívací dečky mají drátky, které se snadno přetrhnou. Jelikož jsem chtěl mít plně funkční vyhřívání, tak jsem vloni v říjnu  vyměnil původní ,,drátové" dečky za karbonové.
Poslední ,,vylepšení" je kožení volant, který jsem si nechal ušít. Jinak mám dodělavaní užitečné pomocníky např.: tempomat, palubní počítač, budíky z 406 3.0i V6 (díky to mu mám teplotu oleje, snímač množství kapaliny v ostřikovači čelního skla/světel), přední mlhovky nemám v tlačítku, ale levé páčce se světly, loketní opěrka (originál-při troše štěstí lze ji sehnat), samozatmavovací zpětné zrcádko a další. I usb zásuvky ve vpředu i vzadu. 406 se dá v interieru vylepši a zlepšit její i tak dobrý komfort. Jaký máš stupeň výbavy u 406? Pokud SV, tak by si mohla mít i cd changer. Je to dobrá věc. Ale nemáš originál rádio Philips 4050. Dříve bylo možno charakteristiku (výbavu) auta zjistit z servis boxu, ale ten je ted nedostupní. Ale někteří členové mají do něj přístup. Tak se dá podle VIN vše zjistit o vozidle.
Samozřejmě, že některé věci byli dodělavané za pomoci některých členů P-C. P-C není pouze klub příznivců vozidel Peugeot, ale jsou to členové , lidi s dobrým srdcem, kteří umí poradit a pomoci, za což ji moc děkuji. Proto není Peugeot club pouze club!
Přeji Ti mnoho pohodových kilometrů a hlavně plné příjemných zážitků s 406.
 

Upraveno uživatelem OK406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 27. 3. 2021 at 9:04, Suzanne Dzupik napsal:

@čakom přihrej mi sem taky nějakou, pls 🙏😅

Ja jich mel fakt dost.  par 😀 me jich zustalo jeste doma. 

Tady mas odkaz. Je tam vic odkazu na ostatni 406ky

 

 

V 27. 3. 2021 at 7:56, radim.1008 napsal:

@radim.1008 A já čekám, kdy se objeví ta tvoje zahrada plná 406tek. 

To nevim jestli se nekdy uskutecni 😀

 

Upraveno uživatelem čakom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Suzanne Dzupik changed the title to My lion ❤️ My love 406 2.0i

@OK406 Aha, tak to vlákno si najdu. Díky za info a za krásný poučný koment 💞 Jste tu opravdu  úžasní, co jsem tak zatím četla některá vlákna. Líbí se mi, jak se navzájem podporujete, žádné nenávistné narážky a podobně, spousra užitečných rad..

Takže ty máš ten stejný motor, super! Jak píšeš, nemůžu si ho vynachválit, na těch 200 km/hod jde parádně svižně. Vyhřívání mi zatím funguje, můj nemá ani nijak moc najeto na ten rok a předchozí majitel se o něj pečlivě staral, zaznamenával veškerý servis včetně ruční myčky 🙂

Máš ten interiér opravdu krásně vyladěný podle popisu. Musím k tobě nakouknout a pokochat se 😃🤩

Tobě také spousty pohodových kilometrů a snad se potkáme na některém srazu ☺️

@čakom Tak už jsem k tobě trochu nakouknula. Máš tam toho hodně ke čtení. Opravdu slušná sbírka 406tek 😃👌

Upraveno uživatelem Suzanne Dzupik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

406tou jsem měl v kombíku 2.0i 16V 15let a najezdila se mnou 860000. Neskutečné auto, kdyby ho vyráběli jako novější, tak si ho zase koupím. Tam kde Octaviáni jezdili 30 já jel 90 🙂 Jen se to houpalo, nikde nic nevrzalo ani nebouchalo. 🙂 Teď jsem koupil o 9 let novější 307 SW (taky 2.0, ale EW10A) a teda je to tvrdé jak prkno. Takly zpracování je horší. Asi je to nižší třídou, ale uvidíme co vydrží. V listopadu jsem ho koupil se 165 tis a už má 180 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, je to parádní motor:) párkrát jsem taky už jel kolem 190 - 200, ale většinou jezdím "cestovní rychlostí" tak 150 - 160 a úplně na pohodu:) a v podstatě je jedno, jestli jedu sám nebo 4 lidi v autě:) V podstatě nemám problém ani s 1.8 (v modré), ale lpgéčku se nechce přes 4 tisíce otáček, takže když to potřebuju vyhnat vejš (hlavně při předjíždění) tak přepnu na benzín.

Jinak první větší zkušenost se 406 byla, když mi kamarád půjčil kombíka (s 1.8) na výlet do německa, ve třech lidech prakticky celou cestu 150:)

o pár let později jsem zjistil, že můj sedan s 2.0 žere míň než kombík s1.8

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...
  • O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...