Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

snimac tlaku v pneumatikach


stefanl

Recommended Posts

Zdravim vas.Mam na vas dalsi dotaz. *Dneska som  menil gumy ze stare isli z diskov prec a isli na ne nove.po nahodeni mi ale zacal svietit na pristrojovke senzor tlaku v pneumatikach. Neviete co stym?? ci sa to musi vymazat len pomocou diagnostiky alebo napriklad po prejdeni par km to zmizne. Vdaka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předpokládám, že 2015 bude mít ještě hlídání přes TPMS :myslim  A nepovedlo se to tomu, kdo to přezouval, nějak poškodit? Když to hlásí chybu jen u jednoho ventilku. Jinak pokud jsou kola původní a jen se daly nové pneu, tak by tam neměl být žádný problém. I kdyby se kola zpřeházela, mělo by se to během 30min jízdy spolu domluvit a přenastavit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

z diskov sa zhadzovali stare gumy a davali sa na ne nove gumy.zevraj to je tym ze nesiel potom disk na tu istu stranu ako bol.cize napriklad ak bol predtym pravy predny a teraz je napriklad lavy zadny tak sa to musi ist dat znovu naprogramovat do peugeotu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je blbost - auto si samo načte snímače a je jedno jestli byly kola v předu nebo v pravo. Jestli svítí jen jeden senzor, jak píšeš, tak bych to tipnul na joudu co to přezouval a dojebal senzor... :myslim (pochybuju, že došla baterie :aut). Ale to už psal @MJSytic na začátku...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, asi máš jinou výbavu. Mě auto textem na displeji píše, který snímač má nedostatečný tlak nebo nebyl nalezen (nedávno jsem takto řešil hřebík v dezénu). Mohu to kdykoliv vyvolat stiskem "diag" na přístrojovce. Neuvádíš motor, výbavu, vin, tak těžko radit něco jiného než diagnostiku.

Jinak pokud je poškozený ventilek, tak ventiky ke snímači nabízel tuším Pe.Tr, vadný snímač je ale neopravitelný, nelze jej rozdělat. Pouze vyměnit. Baterka má mít životnost minimálně 5 let, já mám na letních původní devátý rok, zatím v poho. Je fakt, že letní kola nejsou přes zimu v mrazu a na zimních jsou jiné snímače, o polovinu mladší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 19. 3. 2021 at 14:49, stefanl napsal:

nevies ci by fungovala aj nahrada alebo treba len origos

 

Jsou náhrady, musí být kompatibilní s PSA. Dnes se prodávají i univerzální náhrady. Já mám v druhé sadě pneu neoriginální. Akorát řídící jednotka z roku 2012 je neumí poznat sama, musí se natvrdo zaregistrovat v dia. Jak mi osvětloval technik v servisu, je to podle typu řídící jednotky (rok výroby auta), u nových jednotek je diagnostika vidí, stačí je jen zaregistrovat, u starších jednotek je potřeba přesně zadat číslo snímače do jednotky, Teprve pak ho začne vidět. Takže když si číslo nezaznamenáš pžřed nazutím pneu, může se ti stát, že budeš muset zout, jinak nezaregistruješ snímač. Ale jsou zase zařízení od výrobců TPMS, která je umí detekovat i bez sundání pneu, to prý ale nemívá každý. V řídící jednotce je prý 10 pozic pro snímače, Měly by se  tam vejít dvě sady pneu + ke každé rezerva. Takže je vhodné vyřazené snímače mazat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z mé zkušenosti - na druhé sadě mám taky neorigo. Borec přišel s forichtungem k ventilku, načetl cosi, přiložil ventilek z krabičky, zapsal cosi a hotovson. Žádné štelování ŘJ, nic. A funguje :)

 

Cenově si pamatuju kolem 1000 Kč/ks - hledal jsem fakturu, ale bohužel nemám, nejsem schopen blíže přiblížit ani výrobce. Ale podle mě stačí zajet do pneuservisu a borci už budou vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...