Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Sabatonovo 5008 1.2 MAN 6 - červená Ultimate


Sabaton

Recommended Posts

@kirkiz Při prodeji auta mi bylo řečeno, že nelze dát SPZ do rámečku kvůli čidlům .... 🤔 a že jak dostanu SPZ, mám s tím přijet do servisu, že mi ju připevní. Vyřídil jsem SPZ, dojel jsem, přišel mechanik se dvěma šroubky a na pevno ju přivrtal. Tak nevím no, nikdo nic o tom, že by tento postup něco porušoval, neříkal a přišlo mi, že je to vlastně jedna z mála možností, jak upevnit přední SPZ.

Já nyní přemýšlím o tlumící podložce pod SPZ. A jelikož mi tu někdo říkal, že má SPZ normálně v rámečku, tak si možná i zkusím pořídit klasicky rámeček.

@Petr 3008 @HonzaZ @HanysR @ozzy56 @doctortom508 Děkuji Vám všem za cenné rady. Ale je mi malinko úzko při představě, že by se auto muselo řezat, nebo přesněji řečeno, že by se řezalo něco u pantů. To je to z čeho mám poměrně strach. Zkušenosti s mojí OII, kdy mi při výměně rozvodů ( auto mělo najeto 9500 km ) odřeli auto a řešení s autoservisem nebylo jednoduché, si nějak neumím představit jak se nic nepoškodí při řezání auta.

Pokud ovšem stačí někde něco povolit a seštelovat, nebyl by to problém. Ale to řezání ..... 🙄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To řezání není nic hrozného. Zespodu části která se šroubuje na kastli je malý čep, který při montáži zapadne do otvoru v kastli a tím je dána poloha pantu. Když se nějak blbě sejdou tolerance, tak je potřeba tento čep odříznout, aby se s pantem mohlo více hnout. Takže se řeže jenom na pantu, který je výměnný, tak se zas moc neděje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Sabaton  vůbec se ti nedivím, taky nedávám auto rád do servisu, asi proto, že jsem tam dělal..., mně neseděly dveře řidiče (špatně zavíraly), tak jsem jen informativně zavolal do autorizáku--byl z toho šílený problém, auto musí být v servisu asi dva dny, bo neví, kdy na to bude čas 😯, tak jsem poděkoval a dveře usadil sám za 15 minut, výsledkem je, že na garančku tam nepůjdu :) (jedná se o auto v podpisu)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska fajn den. Přijel jsem včas z práce a řekl si, že před zítřejším odvozem drobotiny a ženy do Jeseníků vyčístím Peugeota.

No, takhle vypadá má sedačka, auto najeto 1950 km.

IMG_20210521_184734.thumb.jpg.1cc813da6792109229d3e8dba6562aae.jpg

Na omak mírně " zborcená " ta pěna ( nebo z čeho dělají sedačky ) v místě pravého ramene. Nelze narovnat, pěna pocitově mekčí. Sedadlo spolujezdce zcela v pořádku. Ani jedna vrchní část nic podobného nevykazuje.

IMG_20210521_182018.thumb.jpg.87cf8e18930fd08a4ce5afd52339afb0.jpg

A toto se objevilo v sedací části, je to vlevo u dveří řidiče. Ta koženka je viditelně světlejší na dvou místech, je to světlý táhlý pás po celé vnitřní části té bočnice. Koženka vypadá jako by byla mírně popraskaná. Je to určitě způsobeno nastupováním. No, jsem asi přehnaně opatrnej při nastupování.

Žena mi říká, že jsem padlej na hlavu. Mě osobně opouští radost. Sedačka po necelých 2000 km. No, nevím......

Upraveno uživatelem Sabaton
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to koženka nebo kůže? Bočnice mého sedadla měla taky po půl roce vzhled jakoby popraskání, zašlosti apod a zhrozil jsem se. Po vyčištění a impregnaci vše krásné, jako nové. Chce to prostě péči. Ale po 2tis km je to divné... A jestli je to opravdu koženka tak s tím nejde dělat nic. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve výbavě Allure jsou sedadla kombinovaná látková čalounění COLYN černá. Na omak se určitě jedná o koženku. 

Péči chcou, to je mi jasné a nebráním se tomu, abych o auto pečoval. Ale stav po 2k km. No to mi prostě nějak nesedí. Jestli součástí péče není i to, aby člověk v sedačce neseděl. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Vůbec se mi to nelíbí.. řešit tohle u nových aut, to je prostě.. no, slušně nevím.

Určitě bych to nenechával a navštívil prodejce. S případnou reklamací musíš chvátat, nevím jistě, ale u těch čalounění je to omezené asi do 3 tis km. Každopádně bych ale trval na sepsání protokolu, přeposlání do Fr, a ať se k tomu borci vyjádří.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Petr 3008 Jak jsem psal, nadšení odchází. Auto je fakt bomba, sedí mi motoricky, výbavou, ale takové blbiny..... strašně ho jako celek srážejí. Že já jsem ho dnes umýval.... :D

Tento problém určitě u nového auta nebyl a doufám, že na sedačky není záruka pouze 3k km. No, bránil jsem se servisu, ale asi už mi nic jiného nezbývá. Vezu děti a ženu o víkendu pryč, já se bohužel vracím, bo musím do práce. Napíši dnes email prodejci a po víkendu si zavolám a objednám se. Jak jsem si toho všiml, tak při otevření dveří mě ta bočnice hned " praští " do očí a vcelku dost mi to vadí. :D

Když jsem reklamoval OII, která měla najeto 9500 km, říkal jsem si, že se mi nic podobného stát nemůže. Je pravda, že tam byl problém s vytahaným rozvodovým řetězem, což byl velký přešlap škodovky. No, Peugeot bohužel převezme prvenství, co se nájezdu km a reklamace týče.

@pavelu96 Dlouho jsem přemýšlel, zda vzít ojeté auto, nové auto, zda vzít facelift a nebo předfacelift. No, už jsem se rozhodl. Asi se někde možná malinko šetřilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem zvedav, jak pochodis, taky by me to pekne nadzvedlo. Na materialech se dost setrilo, i ty plasty v kufru...

A co kus to original, vcera jsem dost jezdil v desti, od maleho mrholeni, prehanek az po slusnej lijak a hlidani mrtveho uhlu fungovalo ok. Coz me dle vsech mistnich reakci prekvapilo. Konecne mam neco, co u me funguje a jinym ne.

No jdu mrknout jak vypada moje sedadlo po 8k.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008
před 22 hodinami, HanysR napsal:

Viděl bych to na výměnu celé sedačky

Taky bych to tak viděl. Jen se obávám, že servis to bude vidět jinak a bude to docela boj, i ty páté dveře.  Třeba se ale pletu a nastane příjemné překvapení. Jen ale vím jak jsem si užíval já a to byl servis vstřícný maximálně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...