Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Sabatonovo 5008 1.2 MAN 6 - červená Ultimate


Sabaton

Recommended Posts

Taktéž mám většinu asistentů na 508 vypnuto :). Aktivně využívám tempomat, ten funguje výborně. Lane assist podle mě funguje taky dobře a určitě není na 508 nikterak agresivní, ale stejně jej využívám jen omezeně. Dešťový senzor má svou zvláštní logiku. Pokud půjde snížít citlivost, určitě to na první garančce budu chtít (ale pochybuju o tom). Škoda, že nemám night vision, tento asistent by se mi z hlediska polohy bydliště hodil :).

Upraveno uživatelem Braver
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám to stejně--bezvadně funguje jen tempomat :super

zbytek asistentů je popsán v manuálu (u mě cca 300 stran) 😯 a to mi můžou být ukradení, ono to stejnak funguje poněkud zvláštně, mám-li věřit odkazům z hjundaifora..., a jak čtu, peugeot je na tom stejně

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak poslušně hlásím, že k dnešnímu dni najeto necelých 700km. Auto je skoro na rezervě s palivem, takže nás bude čekat i druhé tankování. Dle PP zatím spotřeba 7,3 l / 100km, což je hodnota +/- dle mého očekávání.

Asistenty mám stále zaplé a pevně věřím, že když je v autu mám, že tak i společně vydržíme. :D Po prvotním překvapení, když mi volant " škubl " v ruce se mi zatím nic podobného nestalo, takže zatím vše " ON ". Hlídání mrtvého úhlu zatím bezchybné a do čeho jsem se zamiloval, tak to je VisioPark 180. Fakt ho miluju. Zobrazení kamery je horší, ale funkčnost systému jako celku je parádní.

Dešťový senzor dle mého dnešního zjištění příliš nezvládá kombinaci slabého deště a pouličního osvětlení. Když jsem jel dnes večer po okruhu a bez pouličních světel, stírání okna probíhalo parádně, dalo by se snad i říci, že cyklus stírání byl autem nastaven perfektně. Zklamání přišlo při vjezdu do osvětlené části. Rychlost vozidla přibližně stejná, intenzita deště také, ale auto přestalo stírat, respektive se opravdu citelně zpomalil cyklus. Už už jsem měl tendenci do toho zasáhnout a setřít si okno sám.

Někdo byl zvědavý na mé zkušenosti s topením. Mám nastaveno AUTO, dvouzónu, klima off a jak já, tak i spolujezdec 21,0 stupně. Po delším stání venku a vychladnutí auta ( auto je garážované ),mohu říci, že auto topí dobře. Po nastartování auta, kdy jsem měl chladnější nohy ( nosím barefoot :D ) a po krátké jízdě mi bylo opravdu dobře. Nepotil jsem se, nohy zahřátě a v interiéru bylo prostě příjemně. Takže za mě palec nahoru.

Co mi bohužel nevydrželo, tak to je Peugeot App. Občas se nechtěla spojit s autem. Seděl jsem v autě, rodina už chtěla jet, aplikace zapnutá, ale nezobrazilo se, že je vůz připojen. Občas se nestáhli všechny jízdy do aplikace, takže neseděla průměrná spotřeba, náklady.... Plusový bodík za oznámení aplikace, že v nádrži je 15% paliva, ale toho jsem si byl dost dobře vědom i bez ní. :D Takže jsem ji smazal. Možná se k ní vrátím, ale za mě poměr vynaložené úsilí / získané informace neodpovídá mé představě.

Dále mě malinko překvapuje, že auto padá do režimu úspory energie, čímž poté nefunguje Follow me home atd. Dojedu domu, auto dám do garáže, vypnu motor, rozsvítí se světla, auto zamykám. Druhý den odpoledne chci odjet a auto mi po odemknutí zahlásí, že je aktivován režim úspory energie. Vím, že se má zapínat dle návodu po určitém čase, pokud člověk využívá palubní energii ( sedí třeba v autě a nastavuje jej ) bez nastartovaného motoru. Ale já v tomto případě podezírám auto, že nechává něco zapnuté, co mi i po zamknutí vozidla žere energii. Zkusím to ještě vysledovat.

Kufr bude samostatný případ, jsem z něj naštvaný. Nedovře se dobře, pokud použiji k jeho zavření k tomu určené madlo ( prolis ) na vnitřní straně. Je potřeba dveře chytit a dovřít razantněji. Což mi vadí. Asi bude nutné seřídit, ale nechce se mi auto nechávat v servise. Mám určitě přirozené obavy a vnitřní nedůvěru k autorizovaným servisům. Za to ovšem může Škodovka, respektive její servisy, nikoliv Peugeot.

No a co mě přímo šokovalo, byly strašné rány od podvozku při prudším rozjezdu do kopce při prokluzu kol. 🙄 Vlhká silnice, mírný kopec a potřeba se rozjet razantněji pro bezpečný průjezd křižovatkou. A jak kola začala prokluzovat, jakoby nadskakovala a ozývali se od podvozku strašné rány. Tak netuším, zda je všechno OK. Ale žadné auto ( ani bývalá Ovce, ani žádné služební vozidlo ) toto při občasné snížené adhezi vlivem deště nedělalo. Pokud se to projeví ještě jednou, asi se optám v servise.

Android Auto jsem nerozchodil, jelikož mi blbne můj origo kabel k telefonu, koupím nový a pak uvidím. Co mi ovšem funguje ( a za to velké díky @HanysR ) je flashka s hudbou. Formátováno dle cenných rad a už si pěkně pouštím svou oblíbenou hudbu.

Jinak až na pár drobností panuje nadšení. Auto po jízdní stránce super a hlavně jako rodinný vůz nemá chybu. Dvě děti, dětská kola, odrážedlo, věci pro nás všechny a kufr vše spolyká, stejně jako druhá řada sedadel spolyká děti. :D Sami oba nastupují do auta, bez problémů se v autě otočí, nasednou si sami do autosedaček a já se k nim pro jejich zapásání také krásně dostanu. No super.

Takže až odstraním drobnosti a vysleduji to bouchání, budu maximálně spokojený majitel 5008. :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Tak je dobře, že jsi vcelku spokojený.

Dešťový senzor - osobně vůbec neřeším, u žádného auta mi nikdy zcela nevyhovoval, takže se přizpůsobuju sitzuaci

Peugeot app - hodně už toho tady o tom bylo popsáno. Někomu funguje celkem bez problémů, jinému ne. Já patřím do druhé skupiny. Od začátku si s tím moje auto nějak nerozumělo, takže jsem to vzdal a víc času tomu nevěnoval. Ostatně záznam jízd nepotřebuju, spotřebu znám a vidím jinde, kdy mám jít na servis vím také, takže se s app trápit nehodlám. Žiju a jezdím bez ní úplně v pohodě.

Režim úspory energie -  je trochu divný, mě se nic takového neděje. Je možné, že si auto vyhodnocuje něco jako zapnuté, ale vzhledem k tomu, že parkuješ v garáži a nejezdíš každý den - připoj alespoň někdy nabíječku, pravidelně dobíjej a pak uvidíš co to bude dělat.

Kufr - určitě bude třeba pořešit a seřídit.

Rány od podvozku - nikdy jsem já nepozoroval něco podobného.

Android Auto - s jiným telefonem jsi nezkoušel?  Já se teď zeptám úplně blbě - má to auto možnost propojení s Android Auto? Dřív to totiž bylo možné až od výbavy Allure, u Active to možné nebylo.  A ptám se, protože to nevím, jak je to u nových výbavových specifikací, jestli to náhodou neposunuli až od Allure Pack.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak prvně si malinko " ulevím " . Mé předchozí auto jsem prodal, respektive spíše dal na protiúčet a moc jsem si přál, aby si ho koupil někdo pečlivý... a nechtěl jsem do prodávat do áček. Recenze, zkušenosti a člověk si prostě za těch skoro 11 let vybuduje k autu nějaký " vztah ". A auto v nich nakonec bohužel stejně skončilo. 🙄 A momentálně má na cenovce přihozeno oproti ceně, za kterou jsem jej prodal, pro mě neuvěřitelných 61 tisíc korun, což mě naprosto šokovalo. 🙄

Jinak proběhlo druhé tankování. Stav tachometru 719km. Spotřeba dle PP 7,3 l / 100km, spotřeba dle tankování spočítána na 7,48 l ( tedy 7,5 l / 100 km ). Jsem zvědavý, zda hodlá palubní počítač takhle " kecat " pořád. 😄

Stále se strašně těším, až někam s Pežotkem pojedu, strašně si jízdu užívám. Auto dělá radost. Až tedy na 5. dveře, ty mě štvou čím dál více. :))

@Petr 3008 Nezkoušel, ale asi budu muset. Manželka má Apple, tak to asi zkusím s ním. Ale jelikož je v autě funkce AppleCar ( bo jak se to přesně jmenuje ), tak to asi bude fungovat jinak, než - li můj mobil s Androidem.

A tedy přemýšlím ještě o kameře do auta. Mám jí ve služebním autě a jsem na ni poměrně zvyklý. Jen nevím, jak to udělat s montáží respektive jak a kam elegantně schovat kabely od napájení. Takže zatím si s myšlenkou pořízení kamerky jen pohrávám.

Upraveno uživatelem Sabaton
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby to bylo o 60k u drahého auta. Ale u auta s cenovkou 120k je to prostě šílené..... Ale žena mi řekla, ať si nekazím náladu. Neřeším tolik peníze, prostě svět není růžový a naivkám jako já je potřeba občas pořádné nakopat zadek, ale emocionálně mi vadí, že je v těch Áčkách.... 🙄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A díky tomuto příspěvku jsem úplně náhodou zjistil, že si mohu zdarma aktivovat Tom Tom Traffic, který používám na své navigaci Tom Tom Go 5000 a funguje tam báječně. Děkuji @HanysR , že sdílí na fóru pro mne velmi cenné příspěvky. :)

Jen mě překvapuje, že mě o této možnosti neiformoval prodejce.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

@Sabaton Díky 🙂 Nemáš  za co, já jsem naopak rád, že vidím, že čteš forum křížem krážem. Někdy jsou ty informace docela utopené, protože se všichni necháváme unést řečmi mimo téma 😁 Jsem rád, že se ti to povedlo a  že ti prodejce nic neřekl mě nepřekvapuje. Mi přijímací technik řekl k čemu potřebuji wifi, že to u nás stejně nefunguje a když jsem mu řekl, že jsem si udělal aktivaci přes UK stránky tak čuměl jak péro z gauče a že prý mi to přestalo fungovat kvůli tomu 🤣 Oni vědí prd, přitom to bylo telefonem.

Dnes už je to jednoduché, protože se aktivace dělá přes CZ stránky, od konce roku 2020 je to totiž u nás oficiální. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Náladu si áčkama nekaž, to nemá cenu, prostě to tak je.  U protiúčtu vždycky s nějakým tím mínusem musíš počítat, je to způsob nejjednodušší a nejrychlejší, vždycky je tam to ale..   A všichni prodejci Peugeot vykoupená auta nabízejí do áček běžně.

O těch kamerkách je tady na stránkách také dost popsáno.  Někdo si nechával namontovat  v servisu, někdo sám. Neumím tě teď na tu stránku nasměrovat, už ani nevím kde to bylo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Sabaton  a @HanysR  ...diky za vypichnuti dulezite info - tu aktivaci sluzeb Traffic  v navigaci jsme si teď po mesici taky udelal sam - prodejce mi o tom samozrejme nerekl ani .. no .. nic  :D ..... a ja si myslel, ze to tam uz je to tam samo... .. no pochopitelne nebylo....

Upraveno uživatelem BubakGS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem z toho Tom Tom Trafficu nadšenenej. :) Perfektně navigace spolupracuje s tím sledováním kolon, krásně vede po vedlejších cestách a nenechá člověka někde zbytečně vytvrdnout. Stejně pozitivní zkušenost a parádní funkčnost jako v mé TT 5000, kterou používám při přepravě služebním vozidlem. 👍 Zobrazuje se mi i varování na kapličce přístrojů vedle přečtených značek, ať už jde o varování na úsekový radar, obyčejný radar, nebo radar na semaforech, vše má svou ikonku a není nutné mít zaplou navigaci. Jsem nadšený, další krásná věc a věc, která dle mého funguje velmi dobře.

Opět si neodpustím poznámku, že skutečně nechápu, proč o tomto neinformuje prodejce. 🙄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Aktuálně najeto 1241 km. Spotřeba aktuálně dle PP 6,9 l / 100 km. Od prvního ke druhému tankování byl PP optimističtější o 0,2 l, tak uvidíme jak to bude u třetího tankování, ovšem pocitově bych si troufl tvrdit, že si spotřeba sedá. :) Kilometry mi naskakují poměrně rychle, ale je to tím, že skoro nic neobjíždím cestou z práce služebákem, ale vše si nechávám pěkně až na doma, abych měl důvod vyndat mazla z garáže. 🥰 😁 I děti se strašně těší a často jezdí semnou, syna nadchlo prostřední místo a výhled dopředu. 😍

Konečně jsem se projel i v pořádném dešti a mohu potvrdit to, co jsem zde četl i v jiných sekcích, že hlídání mrtvého úhlu si při silném dešti a jízdě, kdy za zadními koly vzniká gejzír vody, bliká občas jako šílené. :D Nesvítí trvale, ani nebliká při snaze předjíždět či změnit jízdní pruh, ale občas několik vteřin svítí, když detekuje právě onen proud vody od zadních kol. Je to trochu škoda, že tento systém během deště nefunguje na 100%. V dešti bych ho ocenil nejvíce, když je snížena viditelnost.

Topení, ventilaci a klimatizaci opravdu chválím, mám nastaveno auto, bez AC a dle sledování mi bude vyhovat teplota 21,0 stupně. Na ovládání nesahám, přes den kdy je tepleji auto příjemně větrá a večer naopak interiér poměrně rychle a příjemně ohřeje. Doby točení kolečkem z mé OII jsou dávno zapomenuty. Klimatizace byla puštěna myslím pouze dvakrát při delší cestě s dětmi a to pouze na kratší dobu, ještě nebyla možnost ji pořádně otestovat. No už se těším na léto.

Jinak rány od podvozku se již neozvali, jednalo se tedy o ojedinělý jev, který byl způsobem bůhví čím... :D Auto dlouho nebylo v režimu úspory energie, padlo do něj po delší době včera a opět nevím vlastně ani proč.

Jinak z nedovírání kufru už je rozladěná i manželka a tu nic nerozhodí. :D Jak bude čas, musím vyřešit se servisem, ikdyž nejraději bych si to poladil sám, než to svěřovat servisu.

Co je tragédie, to je SS. Pokud zapomenu systém vypnout, není problém pro auto vypnout motor a za dvě vteřiny jej opět nastartovat 🙄 a to vlastně ani nevím proč, jelikož někde zastavím, motor se vypne a pak za krátkou chvilku zase naskočí. Musím si vypínání SS zautomatizovat, abych na něj nezapomínal.

No proběhlo i umývání auta na nově postavené bezkontaktní myčce, ovšem ještě se budu muset pověnovat interiéru, bylo by potřeba pořádně vysát a poutírat prach. Používate kluci ( či děvčata ) nějaký speciální prostředek na infotaiment a na digitální přístrojovku? Měl jsem strach na to sahnout i vlhkou hadřičkou, abych to nepoškrábal. Za případná doporučení budu vděčný.

IMG_20210424_165820_1.thumb.jpg.5d2f89a49f7057dd97aae38e36616ed6.jpg

 

@chuck11 Je potřeba si po aktivaci služby opět zaktivovat profil uživatele v nastavení, mě se automaticky odhlásil. Bylo by škoda tuto službu nevyužít, funguje opravdu báječně a skutečně není nutné mít zaplou navigaci. Parádní věcička. Já postupoval dle tohoto videa :

Pokud je umístění videa v rozporu s pravidly, velmi se omlouvám.

Upraveno uživatelem Sabaton
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Na ten SS si časem přivykneš, je to jen zvyk.  Já už automaticky po startu vypínám, ani na to nemyslím.

K setření prachu z obrazovky úplně v pohodě mikrovláknová utěrka, na čištění pak jakýkoliv přípravek, který se používá na čištění tabletu, mobilu apod. A nebo jde přímo objednat toto v super pouzdýrku:

https://eshop-peugeot.cz/cs/autokosmetika/1888-sada-pro-cisteni-displeje-peugeot-citroen.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...