Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Sabatonovo 5008 1.2 MAN 6 - červená Ultimate


Sabaton

Recommended Posts

před 2 minutami, HanysR napsal:

VIF nedávám protože nemám nervy šaškovat s plechovkama

Hoši od VIFu se můžou přiučit u kolegů od Millerse...tam je dávkovač super. Ale chápu...ne každému toto řešení aditivace vyhovuje ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 21 hodinami, vagi napsal:

Hoši od VIFu se můžou přiučit u kolegů od Millerse...tam je dávkovač super. Ale chápu...ne každému toto řešení aditivace vyhovuje ;)

ten systém u VIF je 100 roků za opicema, to máš pravdu, šaškuju u tankování jak malý Jarda, ale zas vím, že to tam je...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@HonzaZ Ne nic nevytéká,buďto klasicky do vršku a z vršku do pistole nebo VIF přelít do lahvičky z jiného aditiva,kde je měrka rovnou na láhvi a vydíš kolik jsi odlil. A nebo poslední prasácká možnost naliješ od oka bez odměření, zase takové světy to aditivum nestojí a nic se neděje když ho dáš více.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

máte pravdu, dnes odpustím všem asi všechno. :D

Dnešní den proběhl naprosto skvěle a myslím, že si jej uchovám hluboko v paměti. 🥰 Rozloučil jsem se ráno s naší OII, pak asi hodinu podepisoval papíry, zajel jsem na poštu pro ověření podpisu plné moci k přepisu auta ( naší OII na autobazar ), pak vyřídil pár formalit a nakonec přišlo slastné usednutí do našeho nového mazlíka. 🥰 Bylo mi vysvětleno některé základní ovládání, ale to podstatné jsem si osvojil samostudiem příručky ( sám sebe jsem překvapil, jak auto dokáži relativně dobře ovládat ). Malinkou skvrnkou bylo to, že při kontrole auta jsem našel povrchový škrábanec na pátých dveřích, ale vše se vyřešilo v servise, auto jsem přistavil technikovi a on vzal jakousi pastu a místo velice pěkně rozleštil.

No po vyjetí ze salónu následovala bezmezná euforie. Auto je boží, skvělé a okamžitě jsem si jej zamiloval. Krásně se řídí, je veliké, komfortní a skutečně mě baví sedět za volantem. Dnes najeto prvních 108km, takže nám na tachometru svítí magických 111km. Průměrná spotřeba 7,1 l / 100 km. Ale to je nepodstatné. Hlavní je, že mi skutečně dělá radost. 🥰

Co mne nadchlo :

i-Cockpit - jedním slovem wau. Volant se skvěle drží a digitální přístrojový štít je umístěný fantasticky. Jednou jsem si seřídil volant i sedačku a nebylo třeba již cokoliv měnit. Se svou velikostí 176 cm jsem si pozici za volantem našel okamžitě. Vidím krásně na vše potřebné, vyzkoušel jsem i navigaci a fantastické je, že před odbočkou se mi zobrazí na přístroji další směr jízdy. Pro mě je přístrojový štít lahůdkou, díval bych se na něj pořád. :D A chcu už navždycky malý volant. :D 

Barva Ultimate Red - několikráte jsem poděkoval ženě, že trvala na této barvě. :D Je nádherná. Dnes celý den slunečno a auto vypadalo opravdu skvěle.

Parkovací asistent - funguje parádně, nereaguje ani přehnaně brzo a naopak ani pozdě. Zobrazení na parkovací kameře je sice při bližším pohledu malinko nekvalitní, ale mě osobně jako celek Visiopark nadchnul. V automatickém režimu se mi velice líbí, jak se přiblíží obraz, aby se dalo s vozidlem manipulovat opravdu i na těsno. Radost parkovat.

LED světlomety - i v základní verzi svítí dle mě skvěle. Není tam taková ostrá hrana mezi světlem a tmou, svítí dostatečně daleko a i dostatečně do šířky. Ano, nemají přísvit do zatáček a další funkce, ale oproti halogenům je to nepopsatelný rozdíl a já jsem velice spokojený. Ale chci je vyzkoušet ještě více a projet se v okolí večer několika lesními úseky. Jsem moc zvědavý, zatím ale velké pozitivum na autě.

Skvěle se mi sedí i v sedačkách, jsou příjemně tvrdé, dostatečně široké a velmi pohodlné. Hlídání mrtvého úhlu funguje také na jedničku.

Jinak motor jede pěkně, nechá se rozjet na pohodlnou cestovní rychlost i na dálnici, v interiéru je téměř neslyšný. Ano, není to trhač asfaltu a nikdy jím nebude, ale mě dnes nezklamal. Jediné co je takové zvláštní, je jeho zvuk na volnoběh. Neumím jej popsat, ale asi to bude pouze o zvyku. Ovšem po prvních 100km je brzo udělat si nějaký obrázek, uvidíme jak to bude s rostoucími kilometry a až motor zajedu.

Je tu ovšem zatím pár " ale " ....

Páté dveře - jdou špatně dovřít. :( Nevím, zda potřebují seřídit, zda je mechanizmus dvěří ještě málo opotřebený, či prostě dveře neumím zavírat. Ale stalo se mi dnes několikráte, že mi auto hlásilo po rozjezdu, že jsem páte dveře otevřené.

Asistent jízdy v pruzích - jednou mi auto vcelku nepříjemně škublo s řízením, ale dám tomuto systému ještě šanci a vypínat jej nebudu.

Hlasové ovládání - měl jsem za to, že lze navigaci ovládat hlasem. Po hlasovém zadání adresy mi ovšem auto zahlásí : " Pro tuto zemi není možné přidávat cíle pomocí hlasových pokynů ". Prodejce říkal, že by to mělo auto umět a dokonce i na youtube jsem v jednom testu viděl, že adresu takto skutečně šlo zadat. Mě to bohužel nejde. Malinko zklamání.

Výhled dozadu - zadní okno mi přijde malinké. Horší výhled, ale bude to doufám pouze o zvyku.

Celkově párování auta s telefonem mi dělá těžkou hlavu. Nefunguje mi aplikace MyPeugeot, nestahují se data z jízd, nešlo mi nasdílet kontakty, infotaiment mi hlásil, že " Aktualizace kontaktů se nezdařila. Ověřte kompatibilitu telefonu se systémem, jesliže se bude tento problém opakovat " , nešla přehrát hudba z flashky, auto hlásilo cosi o tom, že nelze přečíst klíč USB zařízení ( nepamatuji si přesně ) a celkově je to pro mě ještě na nějaký čas jedna velká neznámá. Ale bude to chtít si do auta sednout a zkoušet, sám v klidu a jen třeba s dobrou hudbou.

Jinak jako celek panuje nadšení. Ale to jsem popsal hned na začátku. :D

No a na závěr pár foto 🙂:

 

IMG_20210325_140058.jpg

IMG_20210325_140132.jpg

IMG_20210325_140147.jpg

IMG_20210325_140203.jpg

IMG_20210325_140214.jpg

IMG_20210325_133358.jpg

Upraveno uživatelem Sabaton
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Sabaton

Gratuluji a super že jsi nadšený 😁👍

Co se týče zadávání do navigace hlasem, je to otázka nastavení, zřejmě tam máš nastavenou Francii nebo jinou zemi. Dej zadávání adresy ručně a měla by tam být ikonka se Zemí v bublině - např FR. Tam musíš udělat změnu na Českou republiku. Pak to bude fungovat. Kde to přesně je teď neřeknu, musel bych mrknout v autě, nastavoval jsem to dávno. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Sabaton

V navigaci zvolíš vlevo dole Menu, pak Zadat adresu (nebo tak nějak - je to vlevo nahoře) a tam se zobrazí řádek pro zadání adresy a vpravo je v země viz obrázek co přikládám. Tam musí být CZ

Screenshot_20210325-211848_YouTube.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...