Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Adaptivní tempomat u manuální převodovky


Charlie 1

Recommended Posts

Ahoj, chci se zeptat jak Vám funguje adaptivní tempomat u manuální převodovky z? Při přeřazení na vyšší nebo nižší rychlost pořád udržuje rychlost nebo se při každým přeřazení musí aktivovat? U automatu mi je to jasný... Ten i zabrzdí... Za autem pokud to někdo zádupne... Jak je to u manuální převodovky auto taky zastaví, ale kdo vymáčkne spojku a odkvaltuje? 

Jsem lama dík za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že ešte sa adaptívny tempomat v kombinácii s manuálnou prevodovkou u niektorých aut stále ponúka. Mala to aj 2008-ka SUV model 2020 za doplatok 300 €, ale ja som ju kúpil bez toho. Jasné, že v prípade manuálu nie je funkcia Stop&Go. Pri preradení v prípade manuálnej prevodovky sa AT automaticky aktivuje, rovnako ako tomu je pri automate.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud bychom se bavili o koncernu cos nekde zminoval ze asi passat, tak to za priplatek nestoji . tedy u manuální převodovky , tam je klasicka spojka , pri snizovani a zvysovani rychlosti musis radit ty.  tempomat se tim samozrejme nevypne , vypina se pouze tlacitkem, brzdou a nehodou ;)

pokud si dobre vzpominam ,  u koncernu mas bud tempomat v aute , nebo adaptivni tempomat. ne oba najednou . ja kdyz si tlacitkem vypnu adaptivni tak mam klasickej tempomat. tohle by me u koncernu teda sralo . 

Upraveno uživatelem Pe.Tr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja to mam v tom fordu, me to brzdi a nezavisle na zarazene rychlosti, zkousel jsem to a na 6tku to brzdilo do cca 40kmh pak jsem na to dupnul, radsi.... 

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ten "front assist " uz sem mel cest zazit u sveho, pod jarovem z se borec rozhodl to z praveho pruhu otocit do protismeru ale zapomnel ze je tam jeste levy pruh kde jsem jel ja. normalne ti pred moznym narazem auto zapipa a kdyz nereagujes zastavi. tady to ale bylo brzdy na krev a pas stazenej. celkem to rameno i bolelo chvilku. ale beze skod. jen po tom co jsem si to uvedomil hromada nadavek ,frajer asi zhulenej odjel jako ze nic.

nekteri asistenti nejsou spatny. hlidani pruhu mam vyple. zapinam jen kdyz jedu nejakou delsi trasu nebo vyjimecne kdyz vim ze jsem hodne unaveny a nemam stopro jistotu v rizeni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...