Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Novy 3008 Hybrid4 skusenost?


vojtech.hatas

Recommended Posts

Guest Petr 3008

Tak to bych se moc těšil...  Já myslím, že dost dobrá volba.  

Co se týká hybridů obecně, vůbec žádné zkušenosti nemám.  Jinak se svojí 3008 jsem spokojený moc. Auto se mi líbí a naprosto mi vyhovuje. Jezdím s ním fakt rád a docela si to užívám. Jasně, že je pár "maličkostí", které bych řešil trochu jinak, třeba pouze jedno usb u místa řidiče a jeho umístění, uvítal bych polohovací loketní opěrku, možnost vypnutí osvětlení  v zavazadlovém prostoru, jednodušší ovládání nastavení některých funkcí apod. kosmetické a uživatelské záležitosti. Co se týká jízdních vlastností a samotné jízdy nemám co vytknout. Za mě spokojenost.

Akorát tě upozorním - až budeš auto přebírat, celé ho pořádně prohlídni. Někdy bývá problém se spasováním jednotlivých dílů. U 3008 zejména slícování pátých dveří. Dost rádo jim to tam utíká a rovná se to hodně špatně. A moje rada je - řešit hned.  Zvlášť v ceně jakou ty za auto zaplatíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem s tím pár stovek km najel. I když teda s před FL verzí, ale to asi nebude hrát zásadní roli. Nevím přesně jak to tam v konfigurátoru je, zda jsou tam nějaké možnosti výbav apod. Každopádně 1. věc, která byla oproti "normální" 3008 poznat po několika desítkách metrech jízdy, že je to mnohem tvrdší :myslim Jestli to bylo dáno výbavou, nebo je to vlastnost HY4 nevím. Každopádně toho jsem si všimnul hned. To, že je to auto těžký samozřejmě poznat je, ale není to stejný pocit, jako s naloženým autem. Je cítit, že je to těžiště jinde. Možná proto je ten podvozek tuhý, aby se nějak nezhoršilo řízení. Výkon na tom znát je. Když se za to vezme, tak to slušně vystřelí. Bohužel mě na tom zklamal celkový dojezd. Nádrž je tam malá a dojezd na ele. je nějakých 40-50km. Kdo jezdí hodně delší trasy, bude pořád na benzínce. Pro takové užití to podle mého názoru vhodné není. Navíc jakmile dojde ele. projeví se to hned na spotřebě (rozjezdy na ele. tomu dost pomáhají), a když jedete jen na spalovák, tak vlastně zbytečně vezete Xkg navíc. Může se nastavit dobíjení za jízdy, ale pak ta spotřeba vyleze ještě víc :nevim Jinak co se týká spolehlivosti a problémů nemůžu sloužit. Na to jsem to auto měl moc krátce a žádný problém se neobjevil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jistě. Ale myslím, že je to tak, že je verze Hybrid  - předokolka a ta má kombinovaných 225k a pak Hybrid4 a ta má kombinovaných 300k :myslim 
Těch 300k jsem prvně testoval v DS7 a to bylo mnohem pohodlnější svezení :aut 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

@vojtech.hatasJá si hrozně cením lidí co se nebojí zkusit na vlastní kůži nové věci. Já jsem taková konzerva, že bych za to přes milion nedal. Ne proto, že je to špatné, to vůbec. Jen je to dost peněz na to abych byl pak třeba zklamaný. Přeji ti tedy aby jsi byl spokojený a snad jsi to dost pomyslel. 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Já tomu fandím, a myslím, že to bude super svezení.  Na mě je to tak přetechnizovaný, že bych se na to bál i podívat. A drahý pochopitelně. 🤑

Jsem zvědavej až se dozvíme první pocity..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Přesně, na pocity se těším. Chce to ale něco pojezdit a dojmy až potom. Ono to není objektivní ty začátky 😁 Můj prodejce to řekl skvěle. Když jsem přijel ohledně SPZ cca po týdnu tak se měl ptal: Tak jak? Dobré? A já: Super, je to paráda. A on mi tehdy řekl: S autem je to jak s ženskou. Když je s ní člověk poprvé tak je z ní paf a pak přichází na různé věci že by mohly jinak, prostě člověk otevře oči 🤣 Přijeďte za půl roku, uvaříme kafe a pokecáme jaká je spokojenost. 👍

Takže tak a je to velká pravda 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Tak jasně, to víš, že je to pravda. Určitě každý najdeme spoustu věcí, které by mohli být i jinak. Každopádně je ale pro mě důležité, že mě to auto ničím vyloženě nerozčiluje, nevadí mi, líbí se mi a cítím se v něm dobře. Každému to sedět nemusí, mě to auto prostě sedlo a koupil bych ho znova.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Však jasné, já s tebou naprosto souhlasím 😉 Jen že člověk je vším unesen. Bože jak bych chtěl vrátit předávací den. Byl jsem nadšený jak dlouho ne. Samozřejmě jsem pořád nadšený ale v ten první den to byla rána 🙂 Tím že to není často k vidění jsem objednával z obrázku. 

Jinak tím hybridem bych se chtěl svézt ale taky toho moc nejezdí. Viděl jsem jen v Ostravě hybridní DS7 Crossback. Taky moc hezké auto. 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já musím za sebe říct, že osobně jsem z toho auta (viz podpis) čím dál tím víc nadšenej. Po opravdu dlouhé době se na každou jízdu autem těším jako malej harant a mám skoro absťák, když den nebo nedej bože dva nikam nejedu:)

Pravda v posledním roce, možná dvou, jsem dokázal tak nějak změnit postoj k životu, kterej jsem si začal více užívat i přes chyby, které má. A dvojnásob to platí o věcech. Ano, to auto má chyby - třeba couvací kamera je o dost horší a má menší "rozhledný" úhel, než o 3 roky starší a o polovinu levnější 308. A pravděpodobně bude mít auto více chyb, ale já jsem si žádné další nevšiml a jak jsem dřív měl tendenci chyby hledat, tak teď mě vůbec nezajímají.:)

Jinak v předávací den jsem až tak nadšený nebyl - protože jsme pro auto jeli přes půl republiky a pak ještě pokračovali dál, tak jsme jeli celá rodina a přespali jsme u známých. Večer byl dost veselej, takže jsem auto přebíral po dost hrozné noci na rozkládacím gauči a navíc s lehkou kocovinou - a do toho byla mlha, sněhová vánice a děti byly ten den otravný jak (_._) :D Takže první den nic moc a pak už jen lepší a lepší:D

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

@Ajap :super  A přesně takhle to má být. Člověk z toho má mít radost a těšit se na každou jízdu. Tenhle pocit to auto splňuje, mám to stejně, a pak se nějaká ta chybka neřeší, není žádný důvod.

A teď si představ, že já se celý týden k autu nedostanu. To je pak absťáček, jedu rád i na nákup.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
Guest Petr 3008

@kajoslav074 Čistě teoreticky by to problém být neměl. Záruku pochopitelně nese prodejce, problém je v tom, že po třech měsících Peugeot prodejci nic neproplatí. Takže prodejci se do toho chtít moc nebude a bude záležet na jeho přístupu a solidnosti.

Jinak zrovna toto místo není vůbec jednoduché srovnat a chce to hodně šikovného karosáře, který ví co dělá a zrovna tací se v servisech příliš nevyskytují.  Když jsem to řešil užil jsem si já a užil si se mnou i prodejce. Auto jsem dával na opravu třikrát a dvakrát to skončilo katastrofálně, komplet rozhozené zadní dveře, nesedělo to vůbec nikde. Po třetí auto odvezli do karosárny, která pro ně dělá bouračky a... dveře srovnané, sedí perfektně, ten horní roh s chromem kde byl problém srovnán tak na 90%. Což je nakonec úspěch a viditelné to je jen při bližším zkoumání.

Hele, fakt bude záležet na přístupu prodejce. Ty dveře jsou prostě zpatlaný z výroby👎 .   Mě osobně dost udivuje, že jen malé procento zákazníků to nějak řeší. Když se na to zaměříš, zjistíš, že aut s takovou vadou jezdí fakt hodně. Nebo si stačí prohlédnout vystavená auta u prodejců.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...