Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P306 kúrenie


rolis7

Recommended Posts

Ešte doplním chronológiu poruchy. Regulácia prestala pracovať po zime. Celú zimu som mal v podstate kúrenie skoro na najvyšší stupeň, takmer som s ním nehýbal. Teraz, keď sa oteplilo som chcel kúrenie stiahnuť na nižšiu teplotu a už to nejde, stále fúka teplý vzduch. Ovládač kúrenia mám pocit, že chodí rovnako ľahko (ťažko) ako keď to bolo v poriadku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepíšeš, zda máš auto-klimu. Auto klima má ovládací potenciometr a elektronickou klapku - krokový motorek. Zkus promazat krokový motorek. Pokud vzpomínám, je nad nohami spolujezdce, na středním panelu. Taky jsem ho měnil (3000 Kč).

Pokud máš klimu s manuálním ovládáním, tak jsou tam bowdeny, které mohly vypadnout, anebo se klapka nalomila.

Fotka automatické klimy:

obrazek.png.8c85836971881cc110adb14709484268.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

To P607 Olda: Pozeral som to na stredovom panely z bokov a nič, čo by pripomínalo krokový motorček som nenašiel. Poprosil by som Ťa, ak sa Ti dá,či by si nedal sem obrázok, ako ten motorček vyzerá, poprípade jeho umiestnenie v aute. Veľmi by mi to pomohlo pri hľadaní a asi aj výrazne skrátilo čas hľadania. Ďakujem.

Upraveno uživatelem rolis7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stále sa mi nedarí nájsť ten motorček ovládajúci klapku kúrenia v mojom aute. Vie mi s tým prosím vás niekto pomôcť? Potreboval by som informáciu, kde by sa mal ten motorček v aute nachádzať, aby som mohol skontrolovať jeho funkčnosť.  Ak by mal niekto prístup do  ServiceBoxu , tak poprosím aspoň nejaký obrázok. Ďakujem.

Upraveno uživatelem rolis7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lukas veľmi pekne ďakujem. Ak sa nemýlim, tak inkriminovaný motorček je na obrázku položka 5. Dole na spodku Tvojho obrázku je lišta s názvoslovím a typovým označením jednotlivých dielov na  obrázku. Bolo by prosím Ťa možné odfotiť aj túto časť webovej stránky? Ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už som to našiel pomocou názvu stránky. Ale ani podľa týchto informácii neviem dohľadať typ a objednávacie číslo motorčeka. 😳 Vie ma niekto prosím vás postrčiť správnym smerom? Ďakujem.

Upraveno uživatelem rolis7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Takže dnes  teplejší deň, takže som sa konečne mohol vonku pozrieť na problém s ovládaním klapky kúrenia (nemám teplú garáž a doteraz boli u nás stále mrazy). Rozobral som plasty okolo rádia a ovládačov kúrenia a klimatizácie. Vybral som vonku rádio a celý modul ovládania (bolo potrebné odskrutkovať štyri skrutky, odpojiť jeden konektor a dva lanká na ovládanie klapiek rozdelovania vzduchu). Po rozobratí toho modulu ovládania ma čakalo prekvapenie. Na príčine nefunkčnosti nebola elektrická chyba, ale mechanická. Bol zlomený plastový trň na ovládači regulácie nastavenia teplého a studeného vzduchu, ktorý prenáša pohyb medzi mechanickým ovládačom (kolieskom ovládania) a potenciometrom, ktorý je osadený na doske plošného spoja. Po opravení tohoto zlomeného trňa, pozapájaní odpojených vecí a spätnom poskladaní rozobratej časti ovládacieho panelu už všetko fungovalo ako má. Takže problém s kúrením úspešne opravený a mne už len zostáva poďakovať sa všetkým prispievateľom do tohto fóra. Pomocou ich príspevkov sa mi podarilo opraviť nefunkčné ovládanie kúrenia. Ďakujem. 👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...