Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vysavač na popel - zkušenosti


Jirkap

Recommended Posts

Já mám z lidlu tenhle

image.png.4576882f9d04c17c1cf27281a4b256d6.png

a vůbec ho nemůžu doporučit :D. Vydrží 2 (slovy "dvě") vysátí krbu a končí frajer. Teď mám doma asi přesně sedmatřicet roušek, takže si pak dycky jednu vezmu a jdu ho vyfoukat kompresorem. Ten jemnej prach to dycky total zalepí.

Takže kdyby někdo věděl o nějakým, kterej vydrží bez vyfoukání třeba 10 vysátí, tak sem s ním..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vysavač se nijak extrémně nezanášel. Není dobré pouštět vysavač na maximum. A možná že jsem s tím separátororem byl spokojený, protože jsem z krbu vysával popel z dřevěných briket. :myslim

Jo a ještě než jsem si pořídil ten separátor, tak jsem si koupil vysavač na popel s motorem (podobný tomu Tvému z Lidlu) a ten byl absolutně nepoužitelný, stále se ucpával, tak jsem ho ještě ve zkušební době vrátil a pořídil jsem si ten separátor popela. :papa

Upraveno uživatelem Pepito
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My používame Karcher AD3 a bez problému vydrží týden vysávání. Pak se jemmý filtr vyklepe mechanicky (ručně o kompostér), vysype se popel a zas dál fungujem. Cca asi pět let s jedním filtrem. Jen ho po sezóně vyfoukám stlačeným vzduchem, vyperu a nechám pořádně vyschnout. A to se s nim vysává terasa v létě a listí na stání pro auta. Všem s klidným srdcem můžu doporučit. Když jsme ho dostali od syna tak jsem nadával že nemáme místo, ale teď na něj nedám dopustit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Stasiek tzn třeba 4-5 vysávání? A ten filtr není zanešenej popelem a pořád má tah(a čistíš to jen pro pořádek), nebo táhne postupně míň a míň? Má to oklep nebo zpětnej profuk, ten karcher?

s tímhle lidláckým jako vysaju všechno. bordel z dílny, kotelnu, všechno, ale prostě když chci jemnej popel, tak to dá dvakrát a končí..nebo teda saje strašně slabě. Mám ho 3 roky a od začátku se takle chová, nezhoršuje se ani nezlepšuje. Zpětnej profuk ten popel nevyfoukne, musím kompresorem a pak je zas jak novej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jjjj týden vydrží a pak už saje málo tak ho vysypu vyklepnu a je zas v poho. Oklep ani ofuk filtru to nemá. Takový krb (foto) s nim vysáváme a topíme denně. Ale v práci máme no name vysavač s oklepem a ten čistím po třech metrech čtverečních podlahy garáže kterou vysávám 4x ročně (jen se tam parkuje s OA). Ten firemní je něco na mou hrudní pumpičku. Asi jako červená barva pro býka.

IMG_20210305_184258.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já po zkušenosti (viz nahoře) na čištění krbu používám starý sáčkový vysavač , sáček je po pár čištění sice plný, ale nemusím čistit ten filtr z vysavače na popel--bo to je fakt boží job--, takže origo vysavač na popel už nepoužívám, jinak topím jen dřevem..., jo a krb nevysávám denně, každé ráno vysypu popelník a tak jednou týdně vysaju celý krb

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ozzy56 jednou týdně by u nás neprošlo. To muší bejt i vokno vyleštěné. Jinak bych dostal od panímámy za ušiska🤣🤣. Ale abych blbě nekecal i mě by to štvalo, takže krb vyčistí kdo má ruce volné a pak se zatopí. Prostě štábní kultura.

Jo a teď mi žena říká co se tak vypisuju. A mimochodem přišla řeč i na vysavač od Lidlu. Ten prý nebrat po zkušenostech známých.

Upraveno uživatelem Stasiek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Stasiek ok, dík. Akorát nechápu, v čem je ten vysavač jinej, že se ucpe až po týdnu. Já mám totiž trochu pochyby a pocit, právě, že bych koupil drahej stroj a čistil ho úplně stejně jako ten lidl. Leda že by měl jinej filtrační materiál na filtru, protože princip nasávání přes bandasku bude stejnej. Netušíš?

Totiž ten jemnej popel zacpe i průmyslový metabo a to je možná ještě vyšší liga. A metabo má jinej filtrační materiál a oklep i profuk, takže vydrží jakoby o trošku dýl, ale taky žádná hitparáda

Jinak čistíme krb ráno po každém zatopení. To sklo obyčejným jarem a houbičkou. Je naprosto čistý, tady ta pravidelnost je znát. Pak se vevnitř postaví hranice a připraví pro další škrtnutí. Používám horní zatápění, od tý doby, co sem to objevil už jen to.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...