Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kryty prahu


doctortom508

Recommended Posts

před 6 hodinami, doctortom508 napsal:

Se obavam, ze na tom strukturovanym plastu hude folie blbe drzet a jak to neni hladky bude to sama bublina

To máš naprostou pravdu. Volil bych něco dočasné a bytelné, byť nehezké.

Na staré 5008 jsem investoval 1000 do origo folie na hranu kufru. Nic neochránila, akorát byla drahá. Měl jsem jít k těm, kdo dělají reklamy nebo folie.

Ještě druhá možnost: kolik stojí origo hezký nášlap, konkretně ten, co tam máš? Že bys ho nechal opotřebovat a za cca dva roky koupil nový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoši já myslím, že to moc hrotíte, možná mám mezery, ale nikdy jsem opotřebované prahy neviděl. A to vozím děti denně. Co se týká místa řidiče - já na ně nešlapu:)

I kdyby to bylo opotřebený, tak prostě je to daň za používání auta. Stejně tak se šoupou sedačky, volant, tlačítka infotainmentu, koberce, čalounění... A taky neobalíme interiér igelitem. A pak samozřejmě exteriér...

Já se taky chovám k svým i cizím věcem stejně = slušně a přijde mně to chvályhodné, ale přijde mně fakt zbytečný do firemního auta (po pravdě i do mého:-)) kupovat za své prachy chrániče, aby náhodou nedošlo k poškození, aby po třech letech leasingovka musela auto prodat o 300Kč levněji. Samozřejmě to auto prodá za stejné peníze, ať bude na prahu škrábanec nebo ne - prostě je to ojetý auto a dotyčný buď vozil nebo nevozil děti a kupec to auto podle prahů hodnotit nebude.

Pokud se ti to líbí a chceš za to dát peníze - jakože hliníkovej práh asi bude vypadat líp, než plastovej - tak si to samozřejmě kup. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, P607Olda napsal:

Volil bych něco dočasné a bytelné, byť nehezké.

Znal jsem kolíka, terej si dokonce ovladače na televizi atd. balil do igelitového sáčku, aby je neohmatal a měl je pořád pěkné (a po 10 letech prodal televizi za víc peněz) - takže měl na konferenčním stolku několik igelitovejch hrůz:D Ale chápu, Oldo, jak to myslíš, vím, že tohle není ten případ.

Ale nebudu přece do nového krásného FIREMNÍHO AUTA, které budu mít PÁR LET, dávat něco ošklivého, protože z toho bude pak opravdu bude mít užitek maximálně ten, co s tím bude jezdit po mně. Souhlasil bych s tím u svého auta, když bych věděl, že ještě třeba 2 roky to budou děti rasovat a pak už budou dost velké, aby si dávaly bacha.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem radil původnímu tazateli, a to přesně ve chvíli, kdy dostal rady, aby tam koupil kryt za 2000. To už mi přijde dost zbytečné. Jednodušší by bylo např. nechat tam nynější kryt a až se opotřebuje, koupit stejný krásný. Anebo ten krásný kryt sundat na ty dva roky a pak ho tam neposkvrněný nasadit.

Ale jsou i jiné možnosti - lidi si dávají do auta gumové koberce a nebyl by problém rozšířit tento koberec i na práh. Samozřejmě se tady bavíme o vození dítěte v autě a zároveň o luxusním vzhledu - takže i dětský sedák, bundy dítěte, jeho hračky a případně jídlo bude VŽDY v tak upraveném luxusním stavu, aby bylo schopno např. focení do časopisu. Anebo si připustíme, že je tam mírný zmatek, jsme rádi, že jsme dítě v mraze a bez bundy (sedačka nezaručuje bezpečnost když je dítě v bundě) řádně zapli pětibodovým pásem a vyšponovali, případně ještě druhé dítě z druhé strany.

@Ajap  : určitě máš nyní vlastní aktuální zkušenosti (děti ve věku 3 až 6 let), když tak zasvěceně radíš. Nemusíš to přehánět na 10 ovladačů v igelitu, abys zesměšnil radu. Mmch. označení "kolík" je pro mužský orgán, to jsi tak myslel?

Takže kousek koberečku, gumy nebo folie na ten luxusní nápis mi přijde docela vhodné. Pokud je jen položená, tak ji lze odstranit, když se odstraňuje dětská sedačka (povezeme důležitou návštěvu).

Já jsem si vzorně chránil 607, prodával jsem ji v 400t., byla jako nová a "odměnou" a zklamáním mi bylo, že ji kupec stočil na 100 a prodal za dvojnásobek. Takže od té doby na šetření auta nehledím. Je to spotřební věc a používání se na něm podepíše.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oldo, Prosím Tě, nečerti se, nechtěl jsem Tě urazit, vždyť jsem k tomu igelitu psal "Ale chápu, Oldo, jak to myslíš, vím, že tohle není ten případ." Já tě nechci zesměšňovat, jen mně celá ta situace toho člověka připomněla.

Děti mám jen o málo starší a když jsem prodával předchozí 308SW, tak byly stejně starý jako ty tvoje - a auto je přežilo bez viditelného poškození. A to přesto, že když  jdu auto vysávat, tak o zadních místech říkám, že je jdu vykydat.

Kolík se u nás občas říká ve stejném významu jako "borec, chlápek, kluk" a není to myšleno nijak pejorativně.

Já jsem si vzorně chránil 607, prodával jsem ji v 400t., byla jako nová a "odměnou" a zklamáním mi bylo, že ji kupec stočil na 100 a prodal za dvojnásobek. Takže od té doby na šetření auta nehledím. Je to spotřební věc a používání se na něm podepíše. - Tohle mám na mysli taky a když si tazatel zainvestuje pár tisíc do toho, aby mu děti nepoškodily auto, tak maximálně zvedne cenu, za kterou to pak leasingovka prodá dál.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi záleží na tom jak na tom každé dítě je. Faktem je že nástupní hrana u 5008 je pro dítě docela vysoko a když musí samo nasednout ještě do autosedačky, tak je to docela náročné (předem říkám, že já nebudu své dítě 22 kg zvedat do sedačky a manželka už vůbec ne). Takže prostě stoupne na práh, přidrží se rukou sedačky spolujezdce a vyhoupne se do dětské sedačky. Zejména v dnešních dnech, kdy na chodnících je spousta posypového materiálu, který se krásně zachytí do podrážky obuvi a potom při šlápnutí na práh je krásně poškrábe, hodnotím kryty prahů jako velmi užitečné. Myslím tím jak vnější tak vnitřní kryty, mám oboje a mohu vám říct, že i ty vnější jsou docela poškrábané od nasedání. Kdybych je tam neměl tak lak na těch prazích dostává pořádně zabrat. Jak někdo uvedl přede mnou, auto je spotřebák a má sloužit uživateli a ne naopak. 

Vzpomínám na své dětství, kdy nás otec okřikoval po nasednutí do 120L (zvedej nohy, oklepej si boty, nežvýkej v autě, nejez tady, atd.) to opravdu nebudu svému dítěti povídat, takže když se tomu dá předejít, tak proč bych to neudělal. Prahy jsem objednal na alliexpress cca 1500kč 4 kusy (vnitřní). Minulý týden mi došly prahy na 2008 SUV opět alliexpress za 2000 Kč 8 ks (vnitřní a vnější) a rozhodně až se trochu oteplí jak je tam hned dám. Jediná věc - přilepil jsem je transparentním lepidlem (natvrdo), vím že je dostat pryč asi už nepůjde a je to kus pořádného plechu, takže vydří minimálně tolik kolik celé auto a až budou hodně poškrábané tak to určitě půjde nějak vybrousit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

@P607Olda jj, u nás se slovo kolík používá opravdu zcela normálně, aniž by to znamenalo něco špatného.

Jinak jsem zastáncem názoru, že do auta si dám především to co se mi líbí a pokud to přinese ještě nějakou přidanou hodnotu třeba v podobě ochrany tak tím líp. A pokud se mi to líbí, je to v pořádku a celkem neřeším cenu. Přijde mi trochu divné u takového auta něco polepovat něčím neurčitým.

Jinak pochopitelně opotřebení auta cenu při příštím prodeji povětšinou nezvedne. Dobře to znám, dvakrát jsem měnil auto na protiúčet a tam je pak cena jasná, počítaná podle r.v. a max. nějaké možné navýšení za kilometry. Takže na super stavu vždy vydělá až ten další.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak auto na leasing neni, takze me zvedani ceny leasngovce je ukradeny. Hold ty plasty za moc nestojej, u 508 vypadaly spinavy, ale neslo to nicim umyt. A dite ve veku 8 let do 5008 nenastoupi jak dospelak. Pokazdy se postavi na plastovy prahy.V druzine jsou deti aktualne fiurt venku, misto travy je tam skoro oranice a podrazky dle toho vypadaj + jeste kaminky z posypu chodniku.

Auto si nasledne mozna koupim a dat.2 litry za listy do tak drahyho mi neprijde moc. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...