Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

zhasínání motoru po startu


kalich92

Recommended Posts

Zdravím, můj pažout se rozhodl, že mně před svým důchodem ještě pořádně nase... Čím dál víc mně trápí zhasínání motoru hned po startu. (studený motor) cca 2x-3x zhasne než se možu rozjet. Dnes to šlo dokonce až na 5. pokus. Asi před 2 roky to udělalo poprvé, ale jen jednou. Teď Už 2. týden je to denně a už z toho nervím. Někde na forech citroenu jsem našel, že je to docela častá závada HDI motorů, ale nijak chytrý z toho nejsu, protože se nikdo neshodl na jasné příčině závady a vše je pokus omyl. Podávací čerpadlo funguje, žádná závada na přístrojovce nesvítí (antipolution faul se mně rozsvítilo je 2x a to pár let zpět.. ne teď). Kdyby bylo špatné vstřikovací čerpadlo dělalo by to furt a ne když se temu chce.  Dělá to při studeném motoru a jen před rozjezdem, ne během jízdy. Kdysi mně zdechávál kvůli zoxidování konektorů v BSM jednotce. To je ale opraveno a 3 roky už je klid. Konektory jsou očistené a zakonzervované.

Na autě je nová a poslední STK, tak už nechcu investovat, ale v klidu dojet ty 2 roky, než z toho bude dílovka pro jeho nástupce. Teď jsem se dozvěděl, že to dělá i na fabkách HTP. Tam lidi psali věci kolem baterky, svíček a podobné "bláboly". Já už teda nevím čím to može byt, ale myslím si, že totožná závada u diesla a benzinu nebude ve svíčkách a baterce :D  Jde o P 406 2.0 HDI 80 kw.

Pokud máte nějaké tipy pls poradtě ať to ještě vyspravím. Půjde na diag., ale nepočítám, že něco najdu, když to žádnu chybu doteď nevyhodilo. Jo a palivo mám furt stejné...fuel save shell. a semtam přidám navíc adetiva. Pokud tento problém tu někde už je, omlouvám se. Hledal jsem ,ale nenašel, takže zakládám nové téma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...