Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Internet od T-mobile


VojtouNerCZ

Recommended Posts

Čau. Docela mě zajímá, zda tu někdo nemáte zkušenost s pevným internetem od T-mobile. Recenze na internetu neberu moc vážně, je to takový 50/50, navíc většina providerů má recenze záporné, i když s nimi osobně mám zkušenost dobrou. Problém je v tom, že tady na vesnici máme jen 2 možnosti. Kolínský JON a Tlapnet. JON byl od začátku katastrofa, to by vydalo na jednu A4 textu xD Přešli jsme k Tlapnetu a 3 roky jsem byl spokojen. 50/50 (víc tady ani neseženu) a vše jelo jak má. Poslední půl rok ale děs a hrůza, furt výpadky, neustálé padání rychlosti (klidně i na 0.2 Mbit-jakmile však pustím test rychlosti, po chvíli se net zmátoří a jede jak má zase třeba 5 minut). Stále něco řeším s podporou, stále mi tu mění věci (nový kabel, WIFI router, napaječ antény, anténu (mám tu už od nich vše gigabitové, protože se tu něco údajně kopalo) ale stále samá písnička, a už mi dochází trpělivost 😕  Naposledy mi podpora tvrdila, že mi tu někdo dělal útoky na IP a ještě ten den jeli zase něco měnit. Prostě na palici. No a máme možnost VDSL pevný internet 100/100 (s tím, že to podle nich pojede nejhůř 30/7.5, což mi stačí na pohodlné streamování aspoň 1080p)

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Klidně to zkus, já jsem to od nich měl před mnoha lety a myslím že mi to tenkrát snad na dva měsíce dali na zkoušku. Platil jsem to, ale smlouva byla na dva roky až po těch dvou měsících. Fungovalo mi to v pohodě, ovšem dnes už tyhle informace nejsou relevantní, a technologie je o několik parníků jinde.
Tlapnet jsem provozoval doma taky a tragédie neskutečná, v podstatě podobná tomu co popisuješ. Byl jsem rád, že jsem z toho vycouval. Dvakrát za rok volali zda je vše v pořádku, dvakrát za rok jsem jim řikal že ne, že furt něco řeším. Děkovali za zpětnou vazbu, ale nic se nezlepšilo. I ten jejich servisák co sem jezdil byl fajn chlapík na pokec, ale síť mi doma nastavit neuměl. Když jsem přecházel mezi wifinama v baráku, tak se přístroje různě odpojovali, nebo padla celá síť. Když jsem přešel k jinýmu poskytovateli, přijel od nich chlapík, nastavil routery - trvalo to celý odpoledne, ale odjel a už asi dva roky jsem ho neviděl, páč vše funguje. Říkal tenkrát něco, že ty routery jeli v pásmu nějak přes sebe či co a proto i některej přístroj dokázal tu wifi shodit a musel se restartovat router. Tomu za mák nerozumím, ale po tom jeho nastavení nevím že mám doma nějaký routery.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli je to VDSL, tak to nemusi byt ani od TMobilu. Draty v zemi a ustredna bude stejne asi Cetinu nebo nekoho dalsiho.  Pres Tlapnet mas predpokladam nejakou WiFi? Trochu se divim, ze by ti v ramci reseni problemu s vypadkama nenabidli dostupne VDSL ve stejne lokalite?

Ja mam teda Tlapnet, ale jedu na optice a routery si nastavuju sam, takze pasma apod. jsou plne v moji rezii a nespoleham na nejake default nastaveni :D

Upraveno uživatelem sitler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, od tlapnetu máme wifi. Anténa na střeše chytá signál z úřadu. Hele, já tomuhle lautr nerozumím. Nicméně jsem si teda o vdsl něco přečetl a vypadá to zajímavě 🤔 zkusím nad tím chvíli dumat, díky za nakopnutí :) Ještě jsem si to ověřoval a opravdu tu přípojku máme Jinak jo, u nás je připojených dost zařízení(ale ne vždy a zaráz) - playstation, xbox, tv, 3x tablet, 5x telefon.... Ale to by snad nemělo mít takový vliv kor pravidelný. Bohužel od jejich poslední návštěvy se do routeru ani nedostanu a dělat FR se mi nechce. Jenže ta rychlost když padne tak to naměřím napřímo z antény, tak to asi tím nebude. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

VDSL je kabel, za me vzdy lepsi reseni nez WiFi. Optika by byla jeste lepsi, ale tu ma natahanou domu malokdo, pokud neni v bytovce/panelaku. Do RD se pripojky moc nevyplati. Takze to VDSL bych klidne zkusil a jak jsem rekl, je v podstate jedno od koho bude - naprosta vetsina jsou jen poskytovatele sluzby, ale infrastrukturu pod tim ma nekdo jiny.

Kdyz omrknu zlehka ceny, tak na 50Mbit/s je to +- stejne - Tlapnet je mesicne -50, ale T-M  dava na prvnich 6 mesicu slevu, ktera dohromady hodi 1200,- Vyhodou T-M muze byt to, ze tam je i LTE karta, ktera je v cene... tzn vypadne drat, furt jede bezdratovy mobilni LTE, ktery aspon nejaky internet da nez se vypadek poresi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otázka je zda tam to VDSL je a jak je daleko dSlam, dost to ovlivňuje rychlost.

Myslím, že TM nabízí něco na zkoušku.

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
před 5 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

zda tu někdo nemáte zkušenost s pevným internetem od T-mobile

Dvouletá zkušenost s VDSL od T-Mobile (po kabelu od O2)

Deklarovaná rychlost 20/2 v pořádku.

Výpadek jeden (na straně poskytovatele) za ty dva roky.

Pokud bych nepřešel na optiku, jsem na VDSL doteď.

Jen teda ukončení smlouvy...volala baba, že proč končím. Říkám, přecházím k jinému poskytovateli na optiku...po chvilce začala být lehce nepříjemná ve smyslu, že optika od místních většínou nefunguje bla bla bla...vydržel jsem to půl minuty poslouchat, načež se ptám, jestli má ještě něco a položil jsem ji hovor.

Jinač, VDSL jako takové, v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem v Kolíně WIC a teď mám JONA. U Jona jsem neměl jeden jediný výpadek, ale je fakt, že mám optiku v paneláku. Na druhou stranu ta rychlost, kterou si platím není ani zdaleka rychlost, kterou mám. V tom byl WIC lepší. Na TM jsem žádnou špatnou zkušenost s netem tady v okolí neslyšel. Na rozdíl od O2

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od T-mobile máme 2x hlasový paušál, 1x TV a 1x internet, a vždycky všechno bylo v pohodě. Co se týče internetu, tak ten máme vdsl, máme ho přes telefoní přípojku, máme mít 50Mbit a reál je cca 42Mbit. Teď chci vzít 100Mbit, tak uvidíme. Jinak výpadky možná tak jednou za rok, možná ani to ne. Ale tohle se určitě bude odvíjet stejně jako daná rychlost od lokace připojení a vzdálenosti přípojky. Osobně jsem s nimi nikdy neměl s ničím problém, a díky Magenta 1 máme na všechno 20% slevu, tak je to pro nás celkem zajímavé. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...