Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1,5 blueHDi - závada motoru


pap13

Recommended Posts

@Petr 3008 @mikicek

Tak závada byla na sání - spatný přísun vzduchu a problém s naftou, vše díky mrazivému počasí. Chyby byly dočasné, takže smazáno a za 15 min jsem ze servisu odjížděl. Technik říkal, že v těchto dnech mají se stejným problémem cca 4 auta denně, některé z nich ani nenastartují. Také říkal, že co se týče nafty, tak řidiči tankovali různě, takže na kvalitu nafty by to neviděl. Také jsem si právě dočetl vlákno o diesel Verva na FB no a obdobný problém mají i uživatelé tohoto "prémiového" paliva.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak když je zimní nafta do cca -20 °C (arktickou do -30°C mají jen někde), tak se není moc čemu divit. Teploty se v posledních dnech pohybovaly kolem -15°C a méně, takže nějaký ten "rosol" se může klidně udělat :myslim Možná je nakonec fakt lepší si tam to VIFko namíchat sám, než se spoléhat, že v té "premium aditiv diesel" něco užitečného je. Nakonec těch cca 5°C, které to VIFko umí, může rozhodnout jestli nastartuješ, nebo ne :nevim Ale jaro je za dveřmi, tak bude už klid ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj jaro to vyřeší. A ještě k aditivu, na to jsem se přijimacího technika ptal, když mi vracel klíče od auta. Stál jsem před vitrínou, kde měli vystavené 3 druhy aditiva.... a jeho odpoveď byla, že to vidí jako zbytečné. No kdyby chtěl, tak mi ho prodá a já bych odcházel s lepším pocitem, ale nic mi nenutil spíš naopak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jasně, když dovalí "mrtvola" na dílnu, tak je to pro ně lepší, než 200,- za flašku aditiva :aut I když je pravda, že to originální aditivum, je trochu za jinou cenu a možná i na jiné bázi, než je třeba to VIF. Ale je to samozřejmě každého věc, jestli aditivum dá, nebo ne ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v posledních letech výrobci dolaďují ta svoje auta přes nás, zákazníky, všimli jste si??  doufám, že to nedopadne jako za komančů, kdy jejich největšími nepřáteli byli--  jaro léto podzim zima-- 😉, tady začínají zimou--nebo ta auta nejsou stavěná do zimy, když mají samé poruchy ? :myslim

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Planeta se otepluje -> jsou to auta pro budoucnost 😉

Ale k tématu - také jsem asi předloni (nebo ještě rok před) řešil hafo chyb a bylo to kombinací 10ti dnů velkých mrazů a jízd jen po městě. Zasvítilo sluníčko a auto se opravilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

@ozzy56což o to, kdyby ty auta dolaďovali, tak by to šlo . Mě se ale zdá, že stesky a názory zákazníků neposlouchají, že je jim to zatím tak nějak celkem jedno.. 😀😉

A jinak.. konečně se oteplilo, tak zase zvesela jezdíme bez chyb.  A vůbec bych nechtěl vidět co by se dělo při -30 🤣 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...