Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

307 sw-sportovní/snížený/stavitelný podvozek


VojtouNerCZ

Recommended Posts

Čau. Protože po výměně zadních tlumičů a pružin na 307 sw 2.0i nejsem spokojen s výsledkem, rozhodl jsem se trochu prásknout přes kapsu, a dát tam něco pořádnýho, rovnou na celý auto. Cenový strop podvozku (myšleno pružiny + tlumiče) je +-20k. Aktuálně přemýšlím nad tímto podvozkem od koni. Co od toho vlastně očekávám... Co si budem, 307 sw není vyloženě sportovně laděné vozidlo, ale mě jízda s ním opravdu baví a snažím se z toho vymačkat maximum. Je pro mě tedy hlavní, aby auto pořádně drželo-proto přemýšlím o sportovním podvozku. Očekávám však i nějaký komfort (aktuální tlumiče na zadní nápravě, to je děs, mlátí to příšerně). A protože se v tom úplně nevyznám, rád bych rady zkušenějších.  Nějaký stavítko nebo tuhostně nastavitelný podvozek by se mi líbil, ale já bych to stejně jednou nastavil a víc se v tom nehrabal, tak nevím, zda by to mělo cenu. Jaké značky vybírat, případně kombinace tlumičů a pružin? Co třeba uložení, silenbloky atd? Dát tam nějakou rozumnou značku (kyb, TRW, febi...) nebo zkusit sáhnout po nějakých, které se prezentují jako sportovní? Dražší ST--ST mají cenu, nebo radši ne? ap Sportfahrwerke? Je mi jasné, že to není jen o pružinách a tlumičích, vzadu mám udělané uložení nápravy a na přední nápravu se chystám (tam mi chybí snad jen ramena a čepy řízení).

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • VojtouNerCZ changed the title to 307 sw-sportovní/snížený/stavitelný podvozek

Co se tyce koni tak tam urcite chybu neudelas kdyz je vezmes. 

Mel jsem na aute stavak od racelandu a byl tvrdej jak sutr. Ted tam mam pevnej podvozek od ST a ten komfort je nekde jinde oproti stavaku. Pokud chces komfort tak bych sel do pevnyho. Od AP jsem mel jen pruziny a prisli mi uplne stejny jak ST co se tyce komfortu. ST patri pod KW. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Ještě bych se rád optal, jelikož vypadáš, že o tom něco víš :) Jak se to s případným zápisem sníženého podvozku do TP? Je to vůbec potřeba? Na netu se tyto informace rozcházejí, někdo říká jo, někdo ne... A netuším, kde je pravda. Dočetl jsem se taky, že česká legislativa je v tomto taková neurčitá, nicméně protože to auto slouží jako daily, nechci se hádat s každou hlídkou :D 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Se snizenyma autama jezdim asi od roku 2008. Mel jsem ruzny snizeni od 40/40 po 110/80. V tp podvozek zapsanej nemam. Nikdy jsem nemel problemy s policii. Na stk jsem byl s podvozkem 80/40 ptal jsem se technika zda bude problem s podvozkem a on mi rekl ze ne ze v tp neni napsana vyska auta tak to nema podle ceho merit.  Ale je to o lidech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...