Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 508 PSE


patejrik

Recommended Posts

Peugeot pustil do prodeje v Anglii a Německu verzi 508 PSE s docela odvážnou cenovkou. Co si o tom myslíte? Uvažoval někdo o koupi? :) Mne osobně to trochu zklamalo, jelikož jsem se na tuto verzi dost těšil a čekal jsem cenu lehce nadsazenou nad verzi GT v plné výbavě.😐

Peugeot začal prodávat nejsilnější auto své historie, s jeho cenou si koleduje o pořádný provar | Autoforum.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukal jsem včera :) Myslím, že s nevelkým prodejem se tak trochu počítá. Cena je nastavená tak, aby to nebylo ztrátové :myslim  Asi nechtějí jít cestou Veyrona apod., kde to auto stojí raketu a vlastně by mělo stát rakety dvě, aby se jim zaplatilo :aut  Je to daň za ten dlouhodobý vývoj započatý 308RHY, který stál určitě mraky peněz :nevim Myslím, že moc ks se bohužel neprodá. Ale uvidíme, třeba se mýlím :)
Jen doufám, že bude někdy možnost si to otestovat i u nás :mrk 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 peugeot by se měl držet svého kopyta, dominanci německých značek půjde zlomit těžko, nepočítám angličany a italy, ti jsou jen pro úzký okruh vyvolených..., pravděpodobně se prodá je pár kusů fandům  :myslim

článek jsem četl už včera a nijak mě neovlivnil, myslím, že stačí použít selský rozum :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Jo V6, to by byla jiná píseň.  Toho se ale my už nikdy nedočkáme. Jinak auto parádní, myslím, že za ty peníze ho tady ani možná nepotkáme. Mezi tou bohatší vrstvou moc fandů Peugeot asi nebude. I když.. kdo ví, v Peugeotu jsem viděl už i nějakého toho fotbalistu.

A určitě by bylo zajímavé se svézt a vyzkoušet.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímavá strategie. Zdá se mi, že chce peugeot proniknout do prémiového segmentu a nikdy nevypadá dobře podbízet se nízkou cenou. Prezentují tím, na jaký segment a jaká auta chtějí v budoucnu cílit. Nemyslím si, že by 508 PSE mělo být pro Peugeot ziskové, je to auto o kterém se bude mluvit, na kterém bude Peugeot prezentovat svoje špičkové technologie a dělat si na něm reklamu. Ať už budou reakce pozitivní kvůli autu jako takovému, nebo negativní kvůli cenovce, v každém případě bude značka vidět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těžko říct, jak to tam funguje. Ale pokud stejně, jako u stávajících H, tak si tam můžeš nastavit, že chceš mít baterku stále na 100% dát do režimu Hybrid a ono jí to používá jen jako podporu při zrychlení. Když brzdíš/zpomaluješ, tak jí to zase dotluče. Ale jak říkám. Nejel jsem v tom :myslim 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Jízda dobrá, na nějaké závody to ale asi nebude, ten podvozek to moc nedrží.  Bude to asi jen nadupaná parádička, ale jinak dobrý, svezl bych se v tom hned.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas s Petr 3008. Těžko dělat soudy z tohoto videa, záleží na tom, jak dobrý to byl řidič. Evidentní je nestabilita při brzdění z vysokých rychlostí a nedostatek trakce v zatáčkách, kdy kolikrát musí korigovat dráhu uprostřed oblouku. Možná je to tím, že jde špatně dávkovat výkon. Srovnejte si toto video třeba s 308 gti na nordshleife. 308 gti nádherně drží stopu a je velice stabilní na brzdach. Problémem je pravděpodobně hmotnost, protože auto se sportovnimi geny by nemělo vážit jak almara. Tak snad toto auto ukáže, že má v sobě víc než jen ten vysoký výkon. Líbí se mi. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tam bude úplně jiné rozložení hmotnosti. Už Ken Block říkal, když testoval elektrickou Fiestu na WRX, že to je úplně jiný řízení. Že to má jinak těžiště a je to nezvyk :myslim 
Každopádně, víte jak to říkali v TG: "Vypadá to pomalu, ale bylo to rychle" :D :aut  Uvidíme (když Covid dá) na Le Mans :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

S politováním vám musím oznámit, že 508 PSE se k nám do ČR nikdy nedostane ani jako zkušební vůz pro novináře. Maximálně jen, když by se někdo v ČR našel kdo by si jí chtěl koupit. 

Ach jo a já se těšila až si jí vyzkouším.. Smůla.. :( :(

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...