Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Z čeho se dá vylézt vcleku - aneb moje nehoda 11.03.06

Recommended Posts

Odesláno

no ridic zustal lezet pulkou tela venku a ten vzadu si lehl!!zde je pripad kdy nepripotani bylo uzitecnejsi!!kdyby spolujezdec byl pripoutanej tak prisel o nohy,pac cela naprava i s podbehem byla narvana az na sedace a stredovym sloupku!!

Odesláno
Původně zaslal: oni

no ridic zustal lezet pulkou tela venku a ten vzadu si lehl!!zde je pripad kdy nepripotani bylo uzitecnejsi!!kdyby spolujezdec byl pripoutanej tak prisel o nohy,pac cela naprava i s podbehem byla narvana az na sedace a stredovym sloupku!!

Hmm - zajímavý - jemon by mě zajímalo, jak si v takový rychlosti mohl stihnout lehnout:myslim

Jinak to je recht rechtoucí - škodovky 105 - 130 a jim podobná auta bych zakázal - jakmile by s nima někdo přijel na STK, tak bych mu to vyměnil za tramvajenku a čus...

Jinak žigul zase tak nebezpečnej neni (standard 70-80 let?) - přece jenom je to Rusák a to byly ocelový dvoutunový kravky... tzo šáde 105 je papundekláč a i prvorepublikový auta byly bezpečnější...

Odesláno
Původně zaslal: Bohouš 205 GTI

absolutně nechápu kde řidič a ten za ním měli hlavu.....:myslim:bojim

jako v letadle - v případě nebezpečí srčit nezi kolena :D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: Neon

chechet: pojištěný to neměl - taky si řikám, že je dobře, že aspoň nebude ohrožovat, ale zase to vidim z tý druhý stránky - to auto bylo jeho i manželky a ještě ho neměly zaplacený (leasing) a Ivo (řidič) teď nebude minimálnmě 3 měsíce pracovat, takže to vše zůstalo na ní (likvidace vraku, placení...) atd.atd

Nerozumím - součástí leasingové smlouvy je přeci vždy i havarijní pojištění (vždy? to auto je přece majetek leasingovky, tak proč by Ti nenapařila ještě pár tisíc navíc k ceně leasingu za zprostředkování pojištění)???

Jediný, u čeho snad není pojištění nutný je úvěr, tam je to auto hned Tvoje a když Ti ho nějaká šikovná ruka z předbaráku odveze někam do Tramtaradá, tak Ti zbydou oči pro pláč, ale splácet budeš muset dál.

Úvěr je vůbec na starší auta mnohem výhodnější řešení, protože když se dostaneš do finančních problémů, můžeš v pohodě auto prodat a úvěr doplatit, zatímco u leasingu musíš sehnat svého leasingového nástupce (většinou stylem, tak mi dejte klíčky a já to auto doplatím - jo a protože jsem fakt hodnej, tak tady máte 10 000 Kč na zmrzlinu) a ještě s tímto nástupcem musí leasingovka souhlasit (dostatečný příjem, nesmí být veden v problematických osobách - stačí se 2 x zpozdit se splátkou a jste v registru) - takže z vlastní zkušenosti (též jsem měl kdysi leasing na ojetinu) říkám - OD LEASINGU OJETIN RUCE PRYČ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(měl jsem auto s kupní cenou 420 tKč a po 48 měsících Leasingu jsem včetně pojištění a povinného ručení zaplatil cca 750 tKč - A TO SE VYPLATÍ - GE CAPITAL LEASING)

:xvul SORRY

Odesláno

Jinak to je recht rechtoucí - škodovky 105 - 130 a jim podobná auta bych zakázal - jakmile by s nima někdo přijel na STK, tak bych mu to vyměnil za tramvajenku a čus...

Dovolím si nesouhlasit. Spíš záleží na tom, kdo sedí za volantem.

Moje první dvě auta byly škodovky (120 a 125) a byl jsem rád, že je mám, protože na nic lepšího jsem neměl.

Když bys to bral takhle, tak můžeš rovnou příhodit třeba staré Golfy apod. Dejme tomu všechna auta starší 10 let...

Odesláno
Původně zaslal: Gotrek

Moje první dvě auta byly škodovky (120 a 125) a byl jsem rád, že je mám, protože na nic lepšího jsem neměl.

Když bys to bral takhle, tak můžeš rovnou příhodit třeba staré Golfy apod. Dejme tomu všechna auta starší 10 let...

Gotreku, prozraď mi, prosím, čím by pak jezdilo 60% osazenstva tohoto klubu - jinak s Tebou musím souhlasit, auto starší 10 let už je opravdu na hranici bezpečnosti a nad 20 let už ta auta většinou omezují svým výkonem řidiče aut novějších (nejde mi jen o výkopn, ale třeba o brzdy, řízení a veškeré důležité věci na autě - když budu nucen ostře zabrzdit se svým na loženým Dukátem, tak 406ka a podobné vagóny zastavit stihnou, určitě ale ne právě votuněná 120 s blbem v kšiltovce za volantem, ten určitě zastaví až o mou prdel a bude si stěžovat, že má auto starý 25 let a že mu hůř brzdí)

Odesláno

Tak to je děsný :bojim měly jste štěstí.

Taky jsem před třemi roky boural s Fiatem Uno sletěl jsem 6m ze srázu přes střechu. Měl jsem štěstí na to že jsem nebyl připoutanej.Dá se říct že jsem se po druhé narodil. Asi tak hodinu jsem se tam prospal. Kdybych tam ležel díl tak by mi tam ani nikdo nenašel. Už bych to nechtěl znovu zažít.:(

[upravil dne 7.4.06 Petr 406 red]

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: Gotrek

Gotreku, prozraď mi, prosím, čím by pak jezdilo 60% osazenstva tohoto klubu - jinak s Tebou musím souhlasit, auto starší 10 let už je opravdu na hranici bezpečnosti a nad 20 let už ta auta většinou omezují svým výkonem řidiče aut novějších (nejde mi jen o výkopn, ale třeba o brzdy, řízení a veškeré důležité věci na autě - když budu nucen ostře zabrzdit se svým na loženým Dukátem, tak 406ka a podobné vagóny zastavit stihnou, určitě ale ne právě votuněná 120 s blbem v kšiltovce za volantem, ten určitě zastaví až o mou prdel a bude si stěžovat, že má auto starý 25 let a že mu hůř brzdí)

nemam rad pausalni reseni stylu zakazte 120 ... ono by uplne stacilo, kdyby STK neprosly vraky, bez ohledu na to jestli je to 120 nebo 406. I mezi 406 je dost vraku, svarenin a podobnych pochybnych stroju... nastesti se pomalu zacina situace lepsit a protahnout vylozenej vrak STK uz neni tak jednoduchy jako driv.

Odesláno

MEDVĚD: Právě proto, že by půlka národa musela jezdit sockou jsem to napsal jak napsal. Nesouhlasím s Neonovým názorem na paušální odsuzování určitých aut. Je to vše o lidech, kteří je řídí.

Přesně jak píše Vvity, prostě zaručit, aby STK prošla jen auta, která projít mají.

Znám 120, které jsou v lepším stavu než leckterá 406.

Odesláno

Gotrek: Já samozřejmě paušálně neodsuzuju určitý typy aut. Je mi úplně jasný, že v daleko horším stavu může být např. 406 r.v. 2002, nežli 405 r.v.1988.

Ale co se bezpečnosti týče, tak to mi nikdo nevymluví, že škoda 105 v 100% technickém stavu je bezpečné auto. Prostě není!! Vepředu je pár plíšků a rezerva. A beztak škoda v 100% stavu je stejně v dnešní době blbost, pouze u nějakého fandy a nadšence.

Jinak jak píšeš, že záleží na tom, kdo auto řídí, to je vcelku dost relativní. Můžeš bejt nejvzorovější řidič a někdo to do tebe veme, takže s tim nesouhlasim...

A další věcí, jak jsi psal ohledně ceny. Pravda škodka se dá sehnat za 4tis, ale roční provoz tě stejně vyjde ročně kolem 10tis, když budeš jezdit minimálně (pov. ručení, oleje, palivo, známky...) takže to bych raději rok počkal a koupil si za 15tis např. 309tku..

Ale beru to, že každej má jinej názor. :papa

Odesláno

Neon: souhlasim s tebou ze 105-130 nejsou bezpecny auta ale nic s tim neudelas. Kdyz si lidi budou chtit koupit tyhle rakve tak je to jejich vec(blbost) me se ve skodovkach zabili dva kamosi a jen proto ze to byli zrovna skodovky. Nejsem proti nim nejak zaujatej ale kdyz jsem videl crash test v jednom nejmenovanym casopise tak to byl fakt mazec. :bojim:bojim

Odesláno
Původně zaslal: Béďa

Neon: souhlasim s tebou ze 105-130 nejsou bezpecny auta ale nic s tim neudelas. Kdyz si lidi budou chtit koupit tyhle rakve tak je to jejich vec(blbost) me se ve skodovkach zabili dva kamosi a jen proto ze to byli zrovna skodovky. Nejsem proti nim nejak zaujatej ale kdyz jsem videl crash test v jednom nejmenovanym casopise tak to byl fakt mazec. :bojim:bojim

No ten crash je tady někde i na videu. Ve 48km/h do betonovýho soklu. řidič by přežil jen s velice těžkýma zraněníma. :bojim

Podle mě tyhle auta už jsou tak maximálně na venkovskej provoz.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak mám závěr, neboli verdikt, jaký usnesli nad viníkem této nehody. Tedy nad člověkem, který mohl zabít 3 lidi plus sebe a je to neskutečný. 3000,- POKUTA a nic víc ani míň...

Já čekal tak stop řízení minimálně na rok, ne-li víc - ať mi jdou potom sprominutim doprdele s někjakým bodovým sastémem, kde, když třikrát (pouze) překkročím rychlost, tak přijdu o papíry!

ps. ne že bych to kámošovi přál, aby mu papíry vzali - nejsem nepřející hajzl, ale tento člověk by nějaký čas řídit opravdu neměl!!!

Odesláno
Původně zaslal: oddie

A nečeká jej tahle náhodou ještě nějaké trestní řízení - pokud jste tedy někdo ze spolujezdců byli déle jak týden na neschopence?

Prej ne - jenom správní, který má za sebou - na neschopence byla jedna 3 týdny (asi) - tak nevim - je to fakt divný:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...