potok123 0 Posted January 23 Share Posted January 23 Zdravím všetkych. Kupil som peugeot 207rok 2008 54 kw dovezeny z Nemecka. Pri naštartovani sa stretavacie svetla, svietenie cez deň musia zapinať ručne. Potvrdili mi to aj v servise peugeot. Vraj v mojom type sa automaticke zapnutie neda aktivovať. Chcel by som, aby sa svetla zapli v polohe 0 po naštartovani ako som mal v 206stke. Nevie niekto kde idu kabliky z prepinača svetiel na ľavej strane pod volantom, aby som nemusel rozoberať pristrojovku?Blokove schemy na nete su ale podrobna asi neni. Chcel by som namontovať rele asi s 8 sekundovim spozdenim a spinať kontakty, ked je spinač v polohe zapnutych svetiel. Napajanie pre cievku rele by som zobral niekde ked motor beží. Za pripadnu odpoved vopred dakujem. Quote Link to post Share on other sites
Havlicek.Lukas 1,401 Posted January 23 Share Posted January 23 to ti nepomuze protoze tenhle model ma BSI a packy komunikuji pres datovou sbernici spis skus zdejsi cleny jestli ti to nedokazou aktivovat diagnostikou (Servis peugeot se s tim nechtel asi sr*t) Quote Link to post Share on other sites
Akoc 40 Posted January 23 Share Posted January 23 V mojej bývalej 207ke 1.4E 70 kW, r.v. 2007 išlo automatické zapínanie stretávacích svetiel v riadiacej jednotke nastaviť. Urobil to servis Peugeot hneď na 1. záručnej prehliadke. Tuším sa ma ani neopýtali. Auto nemalo nejakú špeciálnu výbavu, na faktúre bola uvedená verzia Trendy. Quote Link to post Share on other sites
potok123 0 Posted January 23 Author Share Posted January 23 před 2 hodinami, Havlicek.Lukas napsal: to ti nepomuze protoze tenhle model ma BSI a packy komunikuji pres datovou sbernici spis skus zdejsi cleny jestli ti to nedokazou aktivovat diagnostikou (Servis peugeot se s tim nechtel asi sr*t) čo to je datova sbernica,nejake impulzne napetie,alebo vstup do BSI? Quote Link to post Share on other sites
potok123 0 Posted January 24 Author Share Posted January 24 (edited) Podľa mňa je jedno,či kontakt, kontakty zopnem do polohy svetiel ručne, alebo spinač ostane v polohe 0 a zapne ich rele po naštartovani. Ide mi hlavne o to kde hľadať kabliky ktore idu od prepinača svetiel. Toto autoelektrikar určite vie. A kde je umiestnena jednotka BSI. Edited January 24 by Péťa Necituj předchozí příspěvek Quote Link to post Share on other sites
Havlicek.Lukas 1,401 Posted January 24 Share Posted January 24 Jednicky a nuly jak v USB kabelu - packa posle signal mam sepnuto: BSI da povel prednim i zadnim svetlum aby se zapnula Neres kraviny bud skus zdejsi klubaky azt ti zy svetla aktivuji nebo si tam dej LED denni sviceni a packou si je v noci prepnes rucne Pokud by si chtel dodelavat rele musel by si mot soustavu nekolika a zapinat kazdy okruh samostatne (levy predni obrys, pravy predni obrys, tlumene leve, tlumene prave, zadni obrys levy, zadni obrys pravy) jarokare 1 Quote Link to post Share on other sites
Rudo08 19 Posted January 26 Share Posted January 26 Nechcem zakladať novú tému,tak napíšem sem,potrebujem zadné svetlo na 207 SW ,tak trochu začalo zatekat do pravého zadného,bude asi prestarnute tesnenie,moja otázka je mám možnosť kúpiť čisto nové svetlo značky Visteon že vraj prvovýroba,alebo radšej použite ale original Peugeot...cena u obidvoch je rovnaká,pri originali ma odrádza vek a možné opotrebovanie,no a pri novom zas otázna kvalita značky Visteon..Poradí niekto?Poprípade nejaké skúsenosti zo značkou Visteon? Quote Link to post Share on other sites
ozzy56 6,482 Posted January 26 Share Posted January 26 (edited) jedno nové světlo vypadá na autě blbě , je to hned vidět, navíc každé světlo pak svítí jinak..., osobně bych koupil buď dvě nová světla, nebo jedno starší, aby to vzadu svítilo přibližně stejně Edited January 27 by ozzy56 Hafity 1 Quote Link to post Share on other sites
Radek Hurvajz 4,892 Posted January 26 Share Posted January 26 V 23. 1. 2021 at 19:55, potok123 napsal: Zdravím všetkych. Kupil som peugeot 207rok 2008 54 kw dovezeny z Nemecka. Pri naštartovani sa stretavacie svetla, svietenie cez deň musia zapinať ručne. Potvrdili mi to aj v servise peugeot. Vraj v mojom type sa automaticke zapnutie neda aktivovať. Chcel by som, aby sa svetla zapli v polohe 0 po naštartovani ako som mal v 206stke. Nevie niekto kde idu kabliky z prepinača svetiel na ľavej strane pod volantom, aby som nemusel rozoberať pristrojovku?Blokove schemy na nete su ale podrobna asi neni. Chcel by som namontovať rele asi s 8 sekundovim spozdenim a spinať kontakty, ked je spinač v polohe zapnutych svetiel. Napajanie pre cievku rele by som zobral niekde ked motor beží. Za pripadnu odpoved vopred dakujem. Normalně to jde aktivovat přes diagnostiku. Ja to mam taky aktivovaný a funguje to. Quote Link to post Share on other sites
valenta.ivan 22 Posted January 26 Share Posted January 26 Mám rok vyr.08/2007 a dá sa to nastaviť cez diagnostiku. A pri nastavení svietia predné aj zadné svetlá. Quote Link to post Share on other sites
Akoc 40 Posted January 26 Share Posted January 26 A navyše, osvetlenie palubnej dosky je v dennom režime - jas monochromatického displeja sa nezníži/nezmení, na rozdiel od ručného prepnutia na stretávacie svetlá. Radek Hurvajz 1 Quote Link to post Share on other sites
Havlicek.Lukas 1,401 Posted January 27 Share Posted January 27 Panove myslim ze jsme ho tema příspěvky trochu vylekali od nedele tu nebyl Nebo si o nas mysli svoje a ted do auta bastli rele automatickeho zapinani Quote Link to post Share on other sites
CallMeFoxie 5 Posted January 27 Share Posted January 27 Tyjo fakt jsem to tam poprvé v září nenašla, ale dneska už jo jinak "nevýhoda" je, že se nepodsvítí střední konzole a nejdou aktivovat dálkový, na to se musí ručně přepnout na klasiku světla ale jinak dík, netušila jsem, že to jde Quote Link to post Share on other sites
potok123 0 Posted January 28 Author Share Posted January 28 Dobry ludia. Neozval som sa lebo sme tu mali snehovu kalamitu a potrhalo opticke kable. Našiel som na nete podrobnejšiu schemu zapojenia. Už viem do ktoreho zvezku na BSI udu kabliky z prepinača svetiel. Je tam datovi signal a bude stačiť relatko ktore zopne po naštartovani kontakt svetiel,namiesto toho aby som ho ja zapol ručne. Ak dovolite mam ešte otazku. Na doske BSI dole pod poistkami je prepinaci bočnik. Nad nim je napisano PARC/KLIENT pod nim PARK/USER. Ja ho mam zapnuty v pravej polohe, ale ked pozeram na nete na obrazky BSI tak večšinov je v ľavej polohe. Ktora poloha je spravna? Ja mam peugeot 207 rok 2008 , 54kw. Quote Link to post Share on other sites
CallMeFoxie 5 Posted January 28 Share Posted January 28 nee jdes na to spatne, zadny relatka ani dratky netahej, sezen si nekoho s diagboxem v tvem okoli a za flasku piva nebo vina ti to urcite rad zapne Quote Link to post Share on other sites
jarokare 3,219 Posted January 28 Share Posted January 28 To mu tady lidi radí už od začátku , ale on chce za každou cenu bastlit @potok123 zajeď klidně i do Peugeot servisu (do jinýho , než ti řekli tu kravinu , že to nejde) a chtěj zapnout denní světla v BSI ... Quote Link to post Share on other sites
potok123 0 Posted January 28 Author Share Posted January 28 Dakujem vám všetkym za rady. Presvedčili ste ma. Rele zahodim čim dalej a obvolam autoservisi. Quote Link to post Share on other sites
Yarda_cz 0 Posted January 31 Share Posted January 31 Zdravím, všiml jsem si, že mi i při vypnutém zapalování stále nepatrně svítí pravá zpátečka, je to vidět opravdu jen ve tmě. Mám tam ledky už několik let, ale nikdy nebyl problém. Po pár minutách zhasne při přechodu do úsporka. Světla jsou uvnitř jako nová, bez oxidace, kabely taky. Může být problém někde jinde? Díky Quote Link to post Share on other sites
Havlicek.Lukas 1,401 Posted January 31 Share Posted January 31 je to neduh LED zarovky BSI jednotka posila maly proud do zarovek jako kontrolu a tim ze LEDky jsou hodne citlive tak sviti zhasne az se BSI jednotka uspi Quote Link to post Share on other sites
Radek Hurvajz 4,892 Posted January 31 Share Posted January 31 před 42 minutami, Yarda_cz napsal: Zdravím, všiml jsem si, že mi i při vypnutém zapalování stále nepatrně svítí pravá zpátečka, je to vidět opravdu jen ve tmě. Mám tam ledky už několik let, ale nikdy nebyl problém. Po pár minutách zhasne při přechodu do úsporka. Světla jsou uvnitř jako nová, bez oxidace, kabely taky. Může být problém někde jinde? Díky A to ti to nehlásí vadnou žárovku? Ja dal LED do zpateček a i když měli napsano že jsou CanBus, tedy by neměli prosvitat, jako tobě, a neměli by hlásit vadnou žarovku, tak sice neprosvitali ale řvalo to že jsou obě dvě žarovky vadné. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts