Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jumpy rez vlevo vzadu


P607Olda

Recommended Posts

Zdravím všechny, a prosím o radu.

Jumpy, r.v. 2012 rezaví vlevo vzadu, před kolem (viz foto). Jinak je auto v dobrém stavu a dobře slouží, takže mám velký zájem to opravit.

Dva servisáci mi řekli, že se to nedá opravit.

Proto se chci zeptat o radu, zda se s tím dá něco dělat, jak rez pozastavit - přibrzdit. Očekávám i neobvyklé návrhy, např. pravidelně stříkat olejem, napustit voskem, prostě cokoli atd. Anebo návrh, jak to řádně opravit, byť za větší peníze.

IMG_20210121_082156.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak dobre vidim, tak je to tmelom vyplneny spoj. Velmi teoreticky moze byt problem aj v samotnom tmele, lebo ak je jeho zlozenie nevhodne, moze zreagovat s lakom. Ale to sa mi nechce verit, ze by pouzili nevhodny tmel vo vyrobe. Cize urcite najprv demontovat plastovy podblatnik ak tam je a skontrolovat, ci nie je v tych miestach nazbierane blato / bordel z cesty. Co sa tyka opravy, tak ja osobne by som vsetok ten tmel v ramci moznosti odstranil, vsetku koroziu vybrusil, potom odhrdzovac a potom antikoroznu zakladovu farbu a na nu finalnu. Alebo ak nie dve samostatne farby, tak Alkyton 2v1. Robi sa aj vo vysokom lesku, aj v polomatnom, a v dost odtienoch, takze by to mohlo byt takmer neviditelne. No a ked to bude opravene a bude ten spoj treba vytmelit ci uz kvoli tomu, aby dnu nevnikala vlhkost, alebo z estetickych dovodov, tak velmi dobre studuj etikety tmelov. Minule som ich akurat obzeral a robi sa nejaky stavebny, ktory je trvalo pruzny a pretieratelny a je neutralny, tzn. nie je ako klasicke silikonove tmely, z ktorych sa uvolnuje kyselina octova pri vytvrdzovani. Ta by mohla tie farby asi poskodit. Ale toto ber ako pohlad amatera, nie profika. Alkyton mam odskusany a zatial spokojnost. Mozno niekto navrhne lepsie riesenie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo no, oddělat celý práh (až po předek) od celého boku...

Takže čekám na radu, anebo vymýšlím něco typu "tenkou planšetou očistit a pak aplikovat nějakou chemii, která dobře vzlíná až do celé spáry a zabrání další rzi".

Zatím mě napadá jenom odstranit tmel, co se dá očistit a pak každé dva týdny stříknout olejem, aby vniknul do spáry. Nebo vosk? Nebo vazelínu? Ideální by bylo, kdyby byla nějaká barva (Alkyton?) která zlíná a vyplní celou spáru. Mohu s tím počkat, až budou horka.

Odrezovač by pomohl?

Anebo nějaký epoxid, který by zajistil, že voda nebude vnikat? Nebo nějaký vosk? Tavné lepidlo se taví až při moc velké teplotě.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi bych to raději řešil, dokud to není hodně zrezlé. Ten olej atd. určitě pomůže, ale asi to nebude 100%. Podle toho, že to tak vylezlo si myslím, že to asi bude opravdu blbě řešené. A klasicky, jak se to odkryje, tak už to nebude jenom trochu :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, radim.1008 napsal:

Tohle bude na karosáře, aby se zabránilo dalšímu vylezení na povrch. :myslim

A poraď, jak by to měl karosář udělat? Buďto mu to poradím, anebo kdyby vůbec nechtěl, tak bych to musel udělat vlastníma rukama.

Na výsledném vzhledu až tak nezáleží, přestříknutí barvou není problém.

Když tak se na parkovišti podívejte na jiný Jumpy (bez dveří vlevo), rez tam mají skoro všechny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak to udělat, by měl nejlíp vědět ten který bude ochotný se do toho pustit. Podle mě se to bude muset otevřít. Protože, to co vylezlo ven, je jen detail. Co jsem tak odkoukal z různých videí na YouTube, tak nejdřív flexou vyříznou poškozené místo, tím se dostanou dovnitř na výstuhy, kde až poté zjistíš, kde a jak přesně je to chycený. Nikdo neví, jak to vypadá uvnitř nad prahem. U vás žádný auto klempíř není? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co záruka na kastli? Jinak pokud jsou dva plechy na sobě, tak to bude problém vždycky. A to, co je vidět, je jenom důsledek. Hlavně by to chtělo upravit, tak aby se ty plechy už nepřekrývaly, jinak to vyleze znovu.

 

A na závěr, až bude vyvařeno a po laku, tak udělat dutiny (olej, vosk, atd)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...