Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

HiFi koutek, aneb naši miláčci v obýváku\poslechovce...


Návštěvník

Recommended Posts

Návštěvník

@Péťa To tam mám teď 🤣

@vagi Mám tam hrubou měď klasiku. Ani nevím průřez. Roky si říkám, že něco koupím a ten čas tak běží, že si to říkám už nevím jak dlouho 😅

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady se něco válí, levnější, ale i tak cena mi nevoní :D Je tam toho víc, i za 50 litrů :D
https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/kabely/supra/quadrax-2x3m/

https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/kabely/audioquest/audioquest-red-river-1-5-m-xlr/

 

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám jak se  to tu pěkně rozjelo. Rád bych přidal zkušenost s přehráváním hi-res. Jak už jsem psal, hifi PC dohromady nedám, tak jsem šel cestou streamru, Pioneer N-70. Nejdřív jsem hrál přes USB z flashky nebo externího disku. Hrálo to solidně, ale chtěl jsem vyzkoušet i lan cestu.  Jako zdroj dat jsem nejdřív připojil stolní počírač dle pokynů kamaráda ajťáka - router - switch - streamer.  Zvuk byl velice špatnej. Pak mě napadlo (protože PC sítím nerozumím) vyřadit router i switch a zapojit streamer přímo do PC.  Zvuk se výrazně zlepšil. Dalo se to slušně poslouchat, ale ke kvalitě CD transport +DAC bylo hodně daleko.  Pak následovalo pořízení NAS Netgear, propojení  s nasem přímo a lepším lan kabelem Sommer z metráže.  To už bylo fakt dobrý, protože ten stramer hraje jako velice slušnej CD přehrávač.  A konečná úprava- připojení streamru k externímu DAC vůbec nebyla jednoduchá, protože má špatné spdif výstopy, oba optiku i koaxiální.  Tady pomohlo zařízení - SPDIF iPurifier které ty výstupy vylepšuje.  Pro mě nejvetší překvapení bylo zapojení optického kabelu. Udělal jsem to ze zvědavosti a už to tak zůstalo.  Zatím vždycky, když jsem optiku zkusil, zase rychle jsem jí odpojil. Zapojením iPirifieru  vzniknul externí optickej výstup streamru, jak  jsem znínil  jeden už má, ale poslouchat se to nedá.  Výsledek je, že do externího DAC  mám zapojenej CD transport a streamer a kvalita zvku je u obou rovnocenná. To je úspěch, protože dřív byl CD transport výrazně lepší. Konečně poslouchám  z nasu spoustu muziky, CD zapínam občas.  A samozřejmě taky gramofon, nepříklad  nahrávku  Al Di Meola ‎– Splendido Hotel  mám na LP a totožnou i v nasu. Hádejte co hraje  líp? Ano je to gramofon,ale to je na další příspěvek. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě ke kvalitě spdif výstupu - stějně to bylo  i CD přehrávače Usher kterej používám jako transport.  Při zapojení externího DAC koaxem se zdálo, že Electrocompaniet není o moc lepší než jeho vlastní DAC.  Po CASEA upravě digi. výstupu se ukázalo jak ten převodník hraje- hodně dobře.  Na to pozor, když se hodnotí zvud externích DAC.

Upraveno uživatelem zingali
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Vypadají fajn, jen ta délka pokulhává pro mne. Ideálně potřebuji 3m nebo minimálně 2,5m.

@vagimi už dal ale inspirace dost takže v pohodě.

Jinak TENHLE SOMMER vypadá levně a udělají i na míru. imusicdata.cz jsou fajn, kupoval jsem tam Westone sluchátka. 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od sommeru jsem zkoušel i mikrofonní Carbokab 225- je výbornej i jako signálovej hifi nebo Albedo je přímo hifi a taky dobře hodnocenej. Největší přínos u mě je ten LAN  MERCATOR  cat 7 XL.  Klotz má taky dobrý kabely v metráži. A třeba mikrofonní Canare mám od přenosky k předzesilovaci, za pár korun spousta muziky. Tenhle reproduktorovej  Tasker mám vyzkoušenej a je výbornej za tu cenu https://www.prodance.cz/tsk1024.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dobré téma.. :super 

já ujíždím na Denonu a bedny vzhledem k dispozici místnosti mám regálové Wharfedale Evo 2-10.. aktuálně jsem se zamiloval do zvuku LPček a nechal si postavit do nového kabátu jednoho vintage Thorense..

téma manželky, odkládací plochy atd. jsou všude stejný, také s tím bojuju.. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gramofon poslouchám moc rád, je úžasný jak hrajou současný přenosky. A nemusej být ani moc drahý - na chatě mám gramofon Regu s levným ortofonem,myslím 2M Red a a hraje to výborně. Občas v Praze  vyrazím po antikvariátech, nakoupím LP a doma je vyčistím v pračce.  Je z toho nějakej odpad, ale vždy se najde dobrá muzika., Třeba big bandy - swing kterej mám moc rád. Takhle jsem ulovil starý analogový (to je důležitý, protože zhruba od poloviny 80. let už byly digitální i na LP)  nahrávky  Ellingtona, Count Basie- živej koncert. Zrovna tuhle hudbu mám z vinylu nejraději i když v digitálu jí mám taky. Nejvíc mně připomíná živou muziku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky si myslím. Mám tam samostatnou elektropřípojku cca 200 metrů mědi v zemi od obecního transformátoru, takže ani není potřeba používat filtraci napájení. Kupodivu akusticky je to taky dobrý i přes ty šikminy, Udělal jsem to tak i doma. Chata stojí na zemních vrutech- takže tvoří takovej obrovskej hifirack na "odhmotňovacích" hrotech. To myslím samozřejmě ironicky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrovna přemýšlím o těch Suprách jak jsem dal odkaz. Na chatě by délka stačila, od kamaráda skalního hifisty mám na ně doporučení. Jenomže bedny jsou biwiringový, nemán na nich propojky takže musím udělat odbočky z reprobanánků. Už se těším na ty šroubečky s trojkou imbusem. To je často při  čínský "kvalitě" jen na jedno utažení - vypadají jako AEC. Před časem jsem ze zvědavosti koupil z čínskýho shopu kopie WBT banánků- na obrázku perfekntí, cena nízká. Akorát ten rozměr hoši netrefili- po utažení sedí jen špička banánku.  Co bych chtěl za ty prachy.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...