Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

HiFi koutek, aneb naši miláčci v obýváku\poslechovce...


Návštěvník

Recommended Posts

Návštěvník
Právě teď, zingali napsal:

ozzy56, v pohodě,  píšeme o muzice, každej jak umí a slyší.

Přesně tak...není to jen o tom mít to nejlepší na poslech...i skladník ve šroubárně... :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
před 5 minutami, zingali napsal:

S multikanálem nemám zkušenost

Nic, co by Ti mělo chybět...je to jenom bum prásk...

Těším se na dobu, kdy si pořídím jen 2.0 sestavičku...ale to až dítka vyrostou a já budu mít klid na poslech :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jednu věc bych zdůraznil. Moc záleží na akustice místnosti. Před rekonstrukcí jsem tuhle sestavu měl v nevhodné místnosti- dneska tam máme kuchyň. Hrálo to úplně jinak, třeba spodní frekvence duněly v jednom, koutě apod. Tady nahoře to hraje tak nějak samo od sebe bez větších úprav.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, vagi napsal:

oproti konfekci (Onkyo, Yamaha, Denon, Marantz)

Yamahu jsem měl možnost si poslechnout v době rozmachu domácích kin a uměly dost dobře i stereo. Byl to DSP A1, A2 a AX1 (vše cenový úlet , pokud si pamatuju, tak pod 60tis snad nebyla ani ta A2. Jedna z nich byla i s nějakým gramcem a LP PF The Wall. Krmilo to nějaké sloupy, ale značku si nevzpomenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

@AgrafikYamaha DSP-A1 byla neskutečné monstrum a vím o čem mluvíš. Záleží taky o jaké řadě se bavíme a tohle byl naprostý strop. Pamatuji si na motoricky odnímatelný čelní panel 🙂 Měl jsem čest si to pořádně kdysi poslechnout. 

Jinak Onkyo atd bych nepovažoval za úplný mainstream. Jsou řady, třeba Onkyo Integra, kde jsou opravdu super komponenty. Sony legendární řada ES apod. 

Denon má taky Pure HiFi komponenty. 

Mi se líbí, že se do HiFi vrací Technics. 

Jinak já a HiFi, to je teď dost mimo protože za 1) nemám čas 2) kdykoli si doma k tomu sednu tak hned po mně někdo něco chce a neustále to přerušovat mě fakt nebaví 

Takže nejraději si něco poslechnu v autě když jedu sám. Samozřejmě to není ideální ale musí se poslouchat muzika a ne hardware. 

Jinak je nejhorší, když nadšení hifi skončí u hledání dokonalosti která neexistuje. To je potom stejný boj jako u focení. Člověk si musí najít to své a potom jen poslouchat a dál neřešit. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já od mládí poslouchal svoje gramodesky na Tesla NC 470 a AZS222 + Reprobedny od Videoton, později osazeny kvalitnějšími repro od TVM, no jak šel čas a otevřeli se možnosti Tak jsem pořidil Denon receiver DRA-375RD a ten zvuk oproti tomu předchozímu byl prostě propastně lepší, tak nasledovali sloupy od AQ, AQ310. Pak přišli počítače a já začal loudit zvuky z něj, první byla zvukovka Audiotrak Prodigy Hi-Fi do PCi, posun byl slušnej, ale za par let to nestačilo tak Asus Xonar do PCi slotu. Pak  jsem koupil bedny JBL ES90 a to bylo další posunutí, vyměnil jsem Denona za Yamahu RX-397 + CDX-397MK2, (ale CD je dodnes nevyužíváno), a začal čarovat se zvukem v PC, koupil jsem DAC od Cambridge audio a moje FLAC soubory dostali konečně to co potřebovali, zvuk ziskal prostor, lepší rozlišení a dynamiku jakou jsem neznal.

Při stěhování se jsem pořídil Yamahu RX-497 a JBL sloupy který byli na malý obývák moc veliké jsem nahradil B&W 685, DAC nahradila Yamaha WXAD-10 zvukově srovnatelná s DAC CA ale hlavně kvuli přehrávání ze serveru z PC a NAS, a jsem se zvukem spokojený, s B&W se vylepšilo rozlišení, prostor, ty bedny jsou uplně užasný na svoji velikost. Většinou pokud to je dostupné tak to krmim FLAC 24/192 nebo 24/96, jinak samozžejmě všechno v tomto Hi-Res není takže obyč FLAC či MP3 se tu najdou taky v mé sbírce cca 2500 titulů

Vím že to není žadný terno, ale finanční možnosti jsou omezený tak jsem si to poslepoval z toho co je mi dostupné. Na Plinius + B&W Nautilus + poslechovou místost nemám a i kdyby tak uši už nejsou to co bývali takže by to asi nemělo smysl.

Taky jsem si prošel sluchátkama Audio-Technica ATH-AD500x, nebylo to špatný, ale poslech v domacnosti kde člověk není sám není uplně možnej.

 

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

@Radek HurvajzVždyť to co máš, je naprosto super! Já si o hifi myslím svoje. Je to všechno krásné ale od určitě chvíle už to moc s láskou k hudbě nemá. Je to jeden velký byznys a je to s podivem co někdo dokáže utratit za zavádějící věci. Jednou jsem četl, jak někdo psal, jaký posun ve zvuku mu udělala výměna usb kabelu k DAC. Přitom usb je čistý digitál složený z jedniček a nul. Digitál buď hraje nebo ne. Neřeknu od DAC dál ale taky to má hranice. Ale kde je poptávka, je i nabídka. A to sluch mám, hrál jsem 7 let na housle a troufám si říct, že dobře. Jelikož jsem byl ale hloupý jako hodně mladých lidí, vykašlal jsem se na to. Před pěti lety jsem si koupil krásný nástroj od houslaře, repas sto let starých houslí z malé dílny v Praze ale už je to prostě marné. Není to jízda na kole kterou člověk nezapomene. I když mozek ještě ví jak na to, ruce a tělo nepracují. 

Takže člověk by si měl najít něco svého a dál to nehrotit pokud jde o poslech hudby. Nemá to smysl, protože jak říkám, dokonalost neexistuje a je to honba za něčím co není. 

Samozřejmě pokud je to vyloženě koníček, je to v pořádku. Každého baví něco. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

USB je všeobecně problem, ty jedničky  a nuly nejsou čistý, přimíchává se tam ruzné rušení ať už přímo z PC nebo z okolí které ty jedničky a nuly degraduje, proto třeba kvalitnější kabel odolný tomu vnějšímu rušení muže být lepší Ale ted je otázka kdo to slyší? Pro někoho to muže mít přínos a pro někkoho vubec ne. Já mám jedinej kabel v lepší kvalitě a to je audio výstup z WXAD-10 do zesilovače, tam je nějakej tlustej jak muj maliček, a pak samozřejmě k bednám mam 4mm2 měď

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

No ale to máš výstup klasika analog 2x cinch? Nebo optika? Nebo jakou formou? Pokud analog tak samozřejmě s tím souhlasím. K bednám samozřejmě taky. Jinak je ale známá věc, co dokáže takové placebo. 

Přesně jak jsi zmínil i ty, často je problém že není ani kvalitní zdroj. Existuje dnes Hi-Res atd ale spousty muziky je jen v žalostné kvalitě. Někdy nemá chybu když je u FLAC uveden zdroj HDTracks a přitom je to překonvertovaná MP3 320 na Flac 24/192 :D A věř že jsou lidi, kteří se rozplývají 😅

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

@Radek Hurvajzi s levnou sestavou (v HiFi světě) se dá docílit super zážitků...a věřím, že Ti to hraje parádně :super

A rozhodně neplatí, že čím dražší sestava, tím lépe hraje. Akustika hraje své...a taky to, že každý slyšíme jinak a hlavně každému sedí jiný zvuk.

Já hraju na cca 20let (safra, toto letí) starých repro sloupcích (Shan) a jsem spokojený, byť se samozřejmě nejedná o žádný high-end....ale jelikož mi jejich podání vyhovuje, nemám důvod zatím měnit...a o tom to je :super

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
před 2 minutami, HanysR napsal:

Někdy nemá chybu když je u FLAC uveden zdroj HDTracks a přitom je to překonvertovaná MP3 320 na Flac 24/192 :D A věř že jsou lidi, kteří se rozplývají 

:super :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

@vagiVždyť Shan je obecně taky super. Chlapi hergot vy děláte jak byste hráli na nějaké Sencor vraždě 🤣 (omlouvám se těm, co na tom doma hrají a líbí se jim to, každý dle svého gusta) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...