Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

HiFi koutek, aneb naši miláčci v obýváku\poslechovce...


Návštěvník

Recommended Posts

Návštěvník

Snad jsem nepřehlédl, ale toto zaměření jsem zde na fóru nezaznamenal (kromě auto hifi) a tak zde můžeme tlachat o tom, jak je tento koníček krásný, ale zároveň i nepěkně drahý :D

@zingalipředběhl jsem tě :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už to vlákno kvůli mě vzniklo tak teda něco napíšu. Moje cesta ke kvalitnímu hifi (dneska se používá highend) vedla přes zjištění, že ani nejdražší sestava není schopná věrně reprodukovat živou muziku.  Je potřeba hledat kompromis co technika zvládne za přijatelnou cenu. Před lety když nebylo dost peněz,  jsem si pořídil studiová sluchátka Beyerdynamic DT 990, zesilovač Creek a CD přehrávač CEC. Dneska jsem se po rekonstrukci domu dopracoval k podkrovní poslechové místnosti a k sestavě (nechce se mi to rozepisovat, ale případné dotazy rád zodpovím) na jejímž konci jsou reprosoustavy Zingali. Není to levný, ale hraje to dost dobře.  Nejraději poslouchám klasickou hudbu - třeba barokní trumpetový koncerty v podání Alison Balsom a zaháním pocit, že já jsem starej, ošklivej a na trumpetu hrát neumím. Ona je krásná a hraje fantasticky...To je teda spravedlnost na tom světě. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Jo, pokud jsou prostory a dovolí finance...dá se opravdu kouzlit se vším možným. A přiznám se, úplně nejradši mám méně známé značky (ne konfekce typu Yamaha atd.)

Hoď sem foto tvého řetězce...repro...dík ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejvíc hi-res muziky mám v tom nasu vpravo dole. Hraje přes streamer Pioneer N-70 + DAC Electrocompaniet vlevo nahoře.   Takhle to mám proto, že nejsem schopnej postavit kvalitní audio PC. Asi to jde, ale stojí to hodně peněz. Dál tam je CD přehrávač s upraveným spdif výstupem (firma CASEA). Slouží jen jako transport pro ten převodník.  Gramofon- Roksan radius s nízkonapěťovou MC přenoskou a předzesilovačem Dynavector- to hraje fantasticky. Zesilovač je dělenej Cambridge audio E+W v úpravě  CASEA. Vyhrál jsem si i s napájením, mám samostatnou hifi větev a mezi hlavním domovním jističem a hifi jističem  jsou jen svorky, žádný další jističe. Elektroinstalace baráku je dodatečně uzemněná na zemnící pásku na zahradě. Nevýkonový komponenty napájím přes regenerátor sinusovky + filtr Xindak. Koncovej zesilovač je zapojenej přímo do zásuvky, Xindak ho neutáhne.

Upraveno uživatelem zingali
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Smekám, máš to krásně vyladěné...a musí to hrát famózně :super

Přiznám se, mít čas, prostor a nemalé finance...vím, co bych s tím udělal.

Když jsem jezdíval na HE Praha...sestavy za miliony...a přiznám se, nadchla mě jedna sestava a to komponenty Electrocompaniet (monobloky) a repro Wilson Benesch Chimera...takhle jsem v životě své oblíbené Pink Floyd hrát neslyšel...safra, to bylo to pravé porno (místnost upravená, takže to opravdu hrálo)

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když ušetřím na tý elektromobilitě, jsem v pokušení zkusit větší bedny od Zingaliho. Jenomže to stojí fakt ranec a nemusí si sednout s akustikou místnosti.  Časem uvidím, uslyším. A taky musím přesvědčit svojí polovičku že je oba potřebujeme. Na ty výstavy taky občas chodím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já právě slyším až moc (na rozdíl od rozlišení barev :D), takže vás chápu. Nejhorší na tom je, že to stejně nikdy nebude dokonalý. Ať děláš co děláš, vždycky to může být lepší :nevim  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozřejmě, hifi živou muziku nikdy nenahradí. Vždycky to bude kompromis. Já jsem se dostal do stavu kdy neposlouchám sestavu ale muziku.  Zatím mě asi nejvíc štve že koncák moc hřeje, takže v létě vážím jestli poslouchat nebo zapnout klimatizaci která hučí...To je teda hifi problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Já se přiznám, že jedu pouze AV s tím, že rád poslechnu stereo. Ale, od doby, kdy mám receiver Arcam s kalibrací, tak zmizelo TO nepříjemné zvýraznění beden, které právě hrají (centr, efekty...) Nikdy se mi nedařilo to vyladit manuálně tak, jako to umí automatika...smekám, jsem nadšen, co má sestava umí zahrát, ať už v multikanále, tak i ve stereu (na které nebyla určena)

Chlazení je problém...již jsem ho taky řešil...Arcam šíleně topí a to má dva 80mm ventilátory (které jsou za ty roky bohužel slyšet)

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...