annl00l 2 Posted January 16 Share Posted January 16 VID_20210116_212250(0).mp4 Dobrý večer.. odkedy začala byť väčšia zima, auto začalo pri otáčaní volantom vidávať divné zvuky.. niečo ako praskanie.. pridávam aj video.. Za každú radu budem vďačný Quote Link to post Share on other sites
annl00l 2 Posted January 16 Author Share Posted January 16 Servo to podľa mňa nie je, pretože keď dám kľúč do prvej polohy, tak sa odomkne volant , ale servo nejde a keď som to takto skúšal, stále to praskalo Quote Link to post Share on other sites
VojtouNerCZ 450 Posted January 17 Share Posted January 17 Jako zní to hrozně. Horní uložení/pružiny jsou OK? Quote Link to post Share on other sites
Hafity 2,012 Posted January 17 Share Posted January 17 To vypadá, jakoby ten zvuk byl přímo vevnitř v kabině Quote Link to post Share on other sites
VojtouNerCZ 450 Posted January 17 Share Posted January 17 (edited) Zní to dost zvláštně, no. Jako u spousty 307 dělá podobný zvuky to uložení (taky mi to dělalo). Pouze když jsem jel pomalu/stál na místě a točil. Teče tam přes torpédo, ložiska zareznou, vysypou se a ten zvuk se celkem roznáší, docela mi trvalo, než jsem na to tehdy přišel. Nebo nemohlo by něco bouchat o volantovou tyč? I když mě nenapadá, co by to mohlo být, vedou tam jen kabely. Edited January 17 by VojtouNerCZ Quote Link to post Share on other sites
Hafity 2,012 Posted January 17 Share Posted January 17 Horní uložení se zvukově projevují nejenom u 307, ale napříč značkama.... Chtělo by to vnitřního točitele a vnějšího pozorovatele, který by potvrdil, nebo vyvrátil podezření.... Pozorovatel ovšem musí vědět, kam koukat.... Quote Link to post Share on other sites
Klema307 9 Posted January 17 Share Posted January 17 (edited) Přesně stejný zvuky dělala moje 307, a když minulý týden přimrzlo, tak zamrzlo i ložisko. V plném rejdu skoro na místě se utrhlo a byla to rána jako by někdo do kastle bouchnul kladivem. Jinak to poprasklávalo normálně při zatáčení. Včera jsem ložisko měnil. Bez zatížení klouže v rukou dobře, ale jinak je z něj vytečená vazelina, což asi o něčem svědčí. Měl jsem je tam přesně 3 roky, byly to SKF. Teď jsem dal Sachsy, uvidím jestli vydrží dýl. Testovací jízdu jsem ještě nestihl. Ta bude dneska, tak pak ještě poreferuji. Edited January 17 by Klema307 Quote Link to post Share on other sites
Hafity 2,012 Posted January 17 Share Posted January 17 Mimochodem špatně fungující horní uložení tlumičů je jedním z hlavních důvodů praskání vinutých pružin.... 307rg and inoxing 2 Quote Link to post Share on other sites
annl00l 2 Posted January 17 Author Share Posted January 17 Za všetky rady ďakujem, v pondelok dávam auto na zdvihák a budem múdrejší.. dám vedieť , ako to dopadlo Quote Link to post Share on other sites
ozzy56 6,561 Posted January 17 Share Posted January 17 to horní ložisko zjistíš s autem na zemi, ale chce to pomocníka, jak psáno výše i kdyby to praskání způsobovalo něco jiného, horní ložiska tlumičů zkontroluj 307rg 1 Quote Link to post Share on other sites
Klema307 9 Posted January 17 Share Posted January 17 (edited) před 5 hodinami, Hafity napsal: Mimochodem špatně fungující horní uložení tlumičů je jedním z hlavních důvodů praskání vinutých pružin.... To byl taky důvod proč jsem to před 3 lety dělal. Rupla pružina. Tak jsem tehdy vyměnil i to horní uložení, bylo najeto asi 140tkm. No a po třech letech horní uložení v háji. Po včerejší výměně je klid. Edited January 17 by Klema307 Hafity and ozzy56 2 Quote Link to post Share on other sites
balon 4 Posted January 18 Share Posted January 18 Chce to aby jeden tocil a druhej sahal na prizinu. Tak se ulozeni pozna nejlip 307rg, ozzy56 and Hafity 3 Quote Link to post Share on other sites
annl00l 2 Posted January 21 Author Share Posted January 21 Jednalo sa o prasknutú pružinu , už je všetko v poriadku, za všetky rady ďakujem 307rg and ozzy56 2 Quote Link to post Share on other sites
307rg 130 Posted January 21 Share Posted January 21 Asi si chcel napísať prasknutú pružinu A horné uloženie pružiny Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts