Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

montáž zadních oken u verze XA - jde to legálně?


PaKr

Recommended Posts

Jak tady někteří víte, tak mám 206 ve verzi xa.

V poslední době stále víc přemýšlím o výměně plechů za okna z normálního osobního 3dvířka (nejlépe i s vyklápěním). 

Nevidím problém v materiálu ani v montáži, ale nevím jak se na to bude tvářit STK a orgáni... abych to nemusel vracet zpátky....

Řešil jsem to s mechanikem a ten říkal, že jsem to měl udělat dokud nebyl na technické ten fotokoutek, že neví jestli by to nevadilo, když na předešlé STK vypadalo auto "úplně jinak"

tak nevím....a ptám se

IMG_20200410_164224.jpg

Upraveno uživatelem PaKr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja myslim, ze to problem nebude  Pokud se nepletu, tak neni zakonem dán počet skel nebo že tam musí být plech místo skla. Pokud v techničáku není výslovně zapsáno, že auto nemá zadní skla, tak se není o čem bavit (např. mohlo jít o výbavu na přání) :). Jde o to mít homologovaný díl, což original skla jsou.

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původnímu úmyslu konstruktéra rozumím, ale co je auto moje, tak si nepamatuju, že bych ho tak naložil. Dokud bylo firemní, tak občas ano, ale papírem, tak to by sklo neohrozilo. Navíc, hned jak to dovolili, tak jsem odmontoval dělící mříž, takže s tak velkým nákladem už nepočítám. 

Jde hlavně o to, co psal @Medvěd. Výhled z auta šikmo dozadu. Na nekolmych křižovatkách si najizdim jak s kamionem, ale to se občas nesetká s pochopením těch okolo... Druhá věc je couvání ze šikmého stání (tam i já zajizdim popředu)

Navíc, když by byla okna i vyklápěním, tak bych to používal v létě na větrání, když to nemá klimu.

Fotka uchycení plechu zevnitř.

IMG_20210107_111427.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PaKr - že se Tvůj "manévr" u šikmé přednosti nesetkává s pochopením je možná dáno tím, že to auto v téhle podobě je obecně dost málo rozšířené a tak většina ostatních řidičů předpokládá, že před nima jede klasická 206ka a jednání řidiče za volantem nechápou. 

Ale buď v klidu. Já jsem zrovna dneska jel Transitem (klasická "bedna", kde se plné boky dají předpokládat) a kousek od práce mám právě takovou křižovatku, kde si musím najet kolmo (tzn. s LEVÝM blinkrem se stočit vpravo, abych do křižovatky viděl) a když jsem se - vida, že nic nejede - rozjížděl, vzal mě zleva nějaký blbec na skútru a pipina ve Fóbii (ta mě dokonce donutila dupnout na brzdu, jinak by měla pokřtěný druhý dveře). Jo - občas se dějou věci ...

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se byl zeptat na jedné STK v Olomouci (kde jsem párkrát byl). Technik na mě napřed trochu nechápavě hleděl, že většinou se setkává s opačným případem, ale když jsem mu to vysvětlil, tak říkal, pokud bude auto jinak dobré, tak to pustí, ale že jsou v okolí stanice, kde by to nepustili právě díky tomu, že se dívají na fotky z minulé kontroly. Takže jsem zase na začátku.... Ještě se zeptám tady v okolí ( během příštího týdne) a pak uvidím:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi takhle, na dodávce vyměníš tšeba zadní vrata nebo šoupačky z plechovejch za prosklený a nikdo to neřeší sklo je homologovaný tak je to ok. Zrovna tak když se dává další řada sedadel do plechovky tak se musí přidat i okna - ale ty se nikam nezapisujou, jen se mění počet míst. Takže bych to neřešil a vyměnil to za skla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@inoxingJá si to myslím taky, ale problém je v tom, že rozhodné slovo má technik.....Argumentoval tím, že to bylo schválený jako náklaďák i s těma plechama....Ale začínám si myslet, že je to stejný jako bych si přidal (origo) mlhovky nebo třeba DRL světla..... Taky to tam nebylo a pak to tam je....

 

Jak jsem psal, zeptám se ještě tady v okolí ale na 90%jsem rozhodnutý to vyměnit (a příští rok se uvidí)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani bych s nima o tom nediskutoval. Myslím si, že pokud je na to neupozorníš, tak jim to ani nepřijde. A argument, že na fotkach z minula sklo videt neni, můžeš říct: Jo to byla folie. Hotovo. Pokud tam bude to origo sklo, není jedinej důvod něco rozporovat. I se sklama to takhle bylo schválený do provozu a o nic nejde. Je to jak modifikace, pokud vyměníš sedačky za jiné (třeba z RC), volant, nárazníky RC, facelift světla atd. taky je to výměnný díl- homologovaný originál (volitelná výbava).  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...