Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zprovoznění dříve fungujícího dálkového centrálu


huki

Recommended Posts

Ahoj všem, 

jdu si pro radu. Mám Peugeot 306, rv. 1997, mám ho krátce, od začátku nefunguje dálkové ovládání na centrál v klíčku, protože v klíčku úplně chybí vše potřebné (vidíte na fotce). Jednotka v autě by snad měla být v pořádku, je to taková tmavá krabička ve tvaru pyramidy u předního osvětlení v interiéru (doufám, že je to ona). Vypadá normálně, originálně, nepoškozeně. Chtěl bych centrál zprovoznit. Napadají mě asi dvě možnosti:

1. Na vrakáči sehnat pár klíčku a jednotky, který budou fungovat společně (asi nutné ověřit na vrakáči?). Poté vyměnit jednotku a želízko z mého klíčku přišroubovat k dálce od nově koupeného klíčku (to by mělo jít jednoduše, jak jsem tak koukal na ten klíček). Otázka je - půjde to? Nebo bude potřeba to nějak překódovat?

2. Mluvil jsem s nějakou firmou z HK, kteří toto dělají a říkali, že by mi stačil jen ten klíček s funkční dálkou a oni by to pak k sobě napárovali, ale že to není úplně běžný a nevědí, jestli se jim to povede, a 1000 Kč jen tak za pokus jim se mi dávat nechce.

Co si o tom myslíte? Jsem fakt laik, takže se omlouvám za debilní formulace a otázky. Nebo mi třeba řekněte, že se na to mám vys***, že je to zbytečný. Ale já bych to měl rád funkční.

 

136312228_3906249206073746_2466338415962767689_n.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska je lepšie si dať urobiť na to neorigo, je to lepšie, pohodlnejšie :P Ja mám tiež už neorigo, ktoré vyzera ako origo kľúč, čiže mám imobilizer aj dialkové v jednom kľuči. ;) 

DSC_1478.thumb.JPG.e8770b0023ba6f97a5f78568559cd706.JPG

ALE :D  robil som to len preto že mi infra nejak z dňa na deň prestalo fungovať.

Na vrakáči by si to možno vedel zohnať, potrebuješ však ako už si písal mať dialkové spárované s jednotkou. Zistíš to tak, že na čipe dialkového a jednotky je taká žltá nálepka a na nej číslo, mali by sedieť a tak to pôjde ;) ak nájdeš spárovanú jednotku aj dialkové tak stačí to len nahodiť do auta a pôjde to ;) 

Hovorím z vlastnej skúsenosti, nedávno som mal možnosť z jednej 306tky si to vybrať, musel som si len vymeniť tlačidlo na dialkovom, namontoval som to do auta a hneď to fungovalo :) Tak som si to  infra dialkové odložil na horšie časy (teraz ho ma požičaný kamoš vo svojej 306 combi :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, tvůj bod 1 je správně, pokud chceš mít auto "origo". Klíč + přijímač. Kdysi jsem tady měl několik párů, když jsem měl 306, ale to už je dávno. Je fakt, že s infra musíš přijít až k autu a v podstatě namířit oknem pod střechu. Ono to časem nějak ztrácí dosah, asi i vysílač i přijímač.

Co radí jarokare je taky OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

problém je v tom, že na vrakáči nemáš moc možnost to zkusit, protože auta k demontáži jsou bez baterek, takže pokud bys byl na vrakáči, kde si to odmontuješ sám, tak se zkus domluvit, že si dáš do auta svojí baterku, ať si to vyzkoušíš před odmontováním, pokud někde, kde už to mají odmontované, tak zaplatit až po vyzkoušení.

 

Já jsem dával uni dálkové na 406 ( s radiovým centrálem), napojil jsem to místo radiové části centrálu a jediná nevýhoda je ta, že pokud málo zavřeš přední dveře, tak se auto (jak známo) nezamkne (resp se po zamknutí hned odemkne), ale uni  se tváři, že je zamčeno.

Dával jsem tenhle: https://www.levnealarmy.cz/eshop/komfortni-prvky/dalkova-ovladani/privesek-ke-klicum/dalkove-ovladani-glk6102-g305.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim, diky vsem. Koupil jsem to neorigo, co mi radil PaKr a jsem prave v procesu zapojovani. Povedlo se zapojit na blinkry, na baterku taky, ale nemuzu najit konektor (bilej), na kterej se ma napojit vystupy na ovladani centralu. Nevite nahodou, kde ten konektor je?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem to připojil u jednotky centrálu ( místo  radiového přijímače), najdeš tam všechny potřebné dráty. Ale jak jsem psal bylo to u 406, tam je jednotka pod palubovkou před spolujezdcem, ale nevím jak je to u 306. Jinak centrál je ovládaný kostrou, takže vezmeš zkoušečku a zkoušíš kdy se auto zamkne 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...