Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Unik oleja


GaboGabo11

Recommended Posts

Podle olejove vany soudim, ze jde o 1.6HDi, pokud je to tak tak vetsinou to tece na malem o krouzku na olejovem cerpadle. Tesneni stoji pakatel, ale prace je za ranec, musi dolu rozvody a v podstate i vana, ke ktere je cerpadlo zespod pridelano. Ma to tak hodne 1.6tek. Musis vysledovat, kde to zacina pokud v dolni casti motoru, tak to co jsem psal.

O krouzek odsud.

olejove-cerpadlo-citroen-berlingo-16hdi-

olejove-cerpadlo-citroen-berlingo-16hdi-

 

Upraveno uživatelem Xantik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dakujem za info, 

 

Je to 1,4, 55kW. Tesnenie olejovej vane je trochu od oleja ale samotna olejova vana je sucha. Ocistil som olejove veko a tam to vypada tiez v poriadku. Vraj by mohol byt problem olejovy mazaci kanalik a unik cez tesnenie hlavy. Nemali ste niekto podobny problem ? Ten unik je asi niekde nad tym kompresorom, neda sa tam dobre pozriet a zistit prestne miesto mez nejakej demontaze.

Dakujem

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jestli to teče mezi hlavou a blokem v tom místě, tak po demontáži hlavy uvidíš na těsnění, že je v místě hlavního olej. kanálu vyžrané a tak to tudy teče..., je tam velmi málo místa na plochu těsnění--evidentní konstrukční chyba, kterou nebyli schopni odstranit za cca 30 let existence toho motoru :(, a ani neodstraní, bo ten motor už není ve výrobě...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...a zaujimave je to, ze ked sa tesnenie pod hlavou vymeni, zavada sa uz nikdy nezopakuje. Je to v podstate pekna a rychla robota. Len nesetrit, kvalitne tesnenie a samozrejme nove srouby na hlavu.

A samozrejme nastavit ventily. Na to sa vacsinou kasle, a potom aj zvuk motora tomu zodpoveda.

Upraveno uživatelem Zdeník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď jsem tísko dělal na 1,4i, pokud máš mechanika člověka ne zloděje je to práce max na den.. Ja to sundaval na silvestra dopoledne a hlava byla dole asi za 40minut. , montáž trvala asi hodinku a pul, plus nějaké to čištění dosedacích ploch asi hodinku max.

Co bych si za to řekl dělat to pro někoho ? Nevim, asi tisícovku ? Automechanici jsou trochu mimo s cenama, nebo jsem já moc levnej :D (Jo jsem mechanik .. :D )

Jinak těsnění pod hlavou stojí pár stovek, šrouby o pár stovek víc, přidal bych těsnění sání a výfuku plus gufero na vačku, material mě stal asi taky nějak do tisícovky. Ventily jsem nedělal ty jsem dělal v létě. 

Upraveno uživatelem Háček
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...