Antoan80 1 Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 Zdravím, viete mi poradiť, kúpil som 406, 2.HDi, 66 kw, 2006.... Rádio nedržalo pamäť pri vypnutí, treba prehodiť drátky - piny.... Prehodil som a niečo je zlé, vyhodilo mi poistku na rádiu, v poistkovej skrinke 15A aj pod ňou 15A....takže rádio je odpojené...... Chcem sa opýtať, existuje na 406 niečo takéto alebo aj toto pasuje poprípade, kde sa to musí až prepojiť, nešiel som zásuvku ak je tam, je schovaná.... https://www.autokelly.sk/Product/DO-STU21008B/11052901/39849642;38957087;38957399;40116203;40109484;40109409;40112864 V prílohe fotografie rádia čo tam bolo pri kúpe a zväzok káblov, ktorý by som chcel vymeniť za nový alebo opraviť.... Ďakujem za pomoc....za každú radu či váš čas.... Quote Link to post Share on other sites
jarokare 3,220 Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 před 2 hodinami, Antoan80 napsal: Prehodil som a niečo je zlé Špatně je to , že máš přehodit spínanej plus s trvalým plusem , tys do toho zamíchal kostru (to je ten zelenožlutej) , tak se nediv , že ti to pálí pojistky . Dej to udělat někomu , kdo o tom něco ví , nebo spálíš i to rádio (jestli už není po něm) Quote Link to post Share on other sites
Antoan80 1 Posted December 29, 2020 Author Share Posted December 29, 2020 (edited) ktoré treba prepojiť? lebo mi viacerý vraveli , že zameniť červený a žltý............ je teda blbosť kúpiť ten set z autokelly a prehodiť komplet tu koncovku? Diky moc, že si pomohol... Edited December 29, 2020 by Péťa Necituj předchozí příspěvek Quote Link to post Share on other sites
jarokare 3,220 Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 Zelenožlutej vrať zpět na pozici 8 a přehoď kabely na pozicích 7 a 4 . Na barvy nekoukej , každá automobilka má jiný Quote Link to post Share on other sites
Antoan80 1 Posted December 29, 2020 Author Share Posted December 29, 2020 (edited) Ďakujjjjeeeeeeeeemmmmm ti veeeeeľmi pekne.... Edited December 29, 2020 by Péťa Necituj předchozí příspěvek Quote Link to post Share on other sites
ElektronikCZ 31 Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Přesně tak, barvy žlutá a červená platí jen když koupíš ISO konektory nové, a i tak bych si to radši napřed zkontroloval. Jo, a u peugeotu na barvy nekoukej vůbec, dráty se značí pomocí těch nápisů na nich. Vyjímka je zelenožlutá, která je vždy zem. Quote Link to post Share on other sites
Antoan80 1 Posted December 31, 2020 Author Share Posted December 31, 2020 Ja som mal tie piny takto, zo zvedavosti prečo? kvôli originál rádiu a ovládanie či? Quote Link to post Share on other sites
ElektronikCZ 31 Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 Bude tam asi ještě dotažená sběrnice VAN na pinech 2 a 3, pin 6 bude od světel. Já si do toho konektoru ještě dopinoval pin 5 pro zapínání zesilovače pro subwoofer Quote Link to post Share on other sites
Antoan80 1 Posted January 2 Author Share Posted January 2 Díky moc, rádio ide - funguje ako má... nechcem zakladať nové téma, preto si dovolím vás najskôr opýtať. Rádio sa vypne cca po minúte , keď vytiahnem kľúčik od zapalovania - spínacia skrinka... keď otvorím vodičove dvere - rádio sa zapne.... má to tak byť? Aj bez kľúčika Viete mi poradiť, čo je tento kábel pod popolníkom resp. načo slúžil? 1 fotografia Tento kábel som našiel pri spolujazdcových nohách - vonkajší teplomer? 2 fotografia Auto som kúpil, preto sa pýtam......ďakujem Quote Link to post Share on other sites
Havlicek.Lukas 1,401 Posted January 2 Share Posted January 2 ten kabel na prvni fotografii ma byt zarovecka popelniku ted druhej kabel je od nejake anteny treba k HF sade jelikoz ty auta nemaji spinane napeti radio se vzbudi a uspi vzdy jak se vzbudi nebo uspi BSI jednotka je potreba tam dodelat spinane napeti po klicku Quote Link to post Share on other sites
ElektronikCZ 31 Posted January 2 Share Posted January 2 To je divný, já tam normálně spínaný napětí od klíčku mám. Není možný že je tam na nějakém pinu napájení sběrnice van, a třeba prohozené s klíčkem? Těžko hádat, chtělo by to nahlénout do schématu nebo proměřit Quote Link to post Share on other sites
Antoan80 1 Posted January 3 Author Share Posted January 3 Schemu nemam, zmerat to mozem...kazdy jeden PIN voci kostre.... Ked to budem mat, hodim to sem... Quote Link to post Share on other sites
Antoan80 1 Posted January 6 Author Share Posted January 6 Chcem vás poprosiť ešte o radu či skúsenosť. Rádio mi šuští, nechytá ani stanice čo sa dajú chytiť na kostru z bicykla , vymenil som prút na anténe, bol rozstrapkaný prút - je ešte originál anténa. Nepomohlo, teda je lepšie vymeniť anténu alebo kábel (kábel je kadiaľ ťahaný - je to problém)? Kedysi veeeľmi dávno mi chalanisko , čo montuje hudbu poradil do mojej žigule zapichnúť len medený drát o dĺžke cca 20 - 30 cm do rádia a nakonci odblankovať cca 1-2 cm... Fungovalo, ale to je cca 20 rokov dozadu. Quote Link to post Share on other sites
mmartinkovic 662 Posted January 6 Share Posted January 6 Može byť odhnity konektor anteny na streche. Ak ju mas vpredu, mala by byť vydiet po odmontovani stropneho sveta. Ale mozes skusiť aj do radia priamo vopchat drot na antenu. Quote Link to post Share on other sites
Antoan80 1 Posted January 6 Author Share Posted January 6 Nie je odhnitý, mal som to rozobraté, snažil som sa očistiť aj plochy aby neboli rušiace vplyvy.... či nebude asi najlepšie kúpiť toto..... ak by to nepomohlo, tak len nový kábel z antény do rádia..... Quote Link to post Share on other sites
ElektronikCZ 31 Posted January 25 Share Posted January 25 V 2. 1. 2021 at 16:01, Havlicek.Lukas napsal: jelikoz ty auta nemaji spinane napeti radio se vzbudi a uspi vzdy jak se vzbudi nebo uspi BSI jednotka je potreba tam dodelat spinane napeti po klicku Pokud by to někoho zajímalo, tak jsem teď dodělával k origo rádiu subwoofer, a rovnou to proměřil. Peugeot má na pinu pro klíček přivedené napájení VAN, které se spíná s aktivitou sítě. Ovšem napětí z klíčku není potřeba dodělávat, jelikož je o pin vedle, a stačí ho přehodit. Pokud půjdete podle obrázku, musí se prohodit piny D a E, a pak vám to půjde s neorigo rádiem jak má Zapojení toho konektoru je uvedené i v origo manuálu, a sedí to s tímhle obrázkem. Péťa 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts