Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pomoc před objednáním (výhřev, Webasto, GripControl)


Reichl

Recommended Posts

  • O 4 měsíce později...
  • O 3 týdny později...
  • O 2 měsíce později...

Sice pozde, ale pro dalsi procitace fora pisu zkusenosti s Grip control :)

- puretech 1.2 110, kratka verze, 16 kola a celorocni pneu dodavane ke grip control

- mod do bahna vyzkousen v lese pri kaceni a svazeni dreva vozikem. Rovinaty teren, ale po ceste kratky usek s bahnem, kolejema od traktoru a potuckem. Rifter to projel super na prvni dobrou. Bylo citit, jak se kola probrzduji a nepusti to do smyku. S Partnerem jsme si obcas museli najet, drzet to pod plynem, zatlacit apod. S Rifterem jsme nic neresili a jeli. Hodne pomohla svetla vyska.

- mod do snehu vyzkousen na silnicich stazenych pluhem s pekne namrzlou spodni vrstvou (Jizerky). Ve snehu moc nejezdim, ale velky rozdil jsem oproti zimnim pneu na Mazde 3 necitil. Palec nahoru za rizene klesani z kopce (to je, myslim, ke grip control). Je to sice pomale, ale ve strmych kopcich jsem mel pocit, ze to mam pod kontrolou a dokazalo to zastavit skoro na miste.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...jo Grip Control mě taky překvapil. Je to docela schopné rozšíření stabilizace... Plnohodnotná uzávěrka difu to není a 4x4 to z auta rozhodně neudělá, ale na předokolku s, v podstatě,  hnaným jediným kolem to až překvapivě pomáhá...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ShutrK asistentovi jazdy zo svahu: Z manuálu k autu mi nie je úplne jasné, ako je to z rýchlosťou, ktorú asistent udržiava (píšeš, že je to pomalé). Zatiaľ som sa nedostal k tomu, aby som s tým experimentoval. Asistent funguje len pod 30 km/h. Pochopil som to tak, že môžem mať zaradený neutrál alebo rýchlosť (do úvahy prichádza jednička alebo dvojka, prípadne spiatočka - mám manuál). Pred svahom/na svahu aktivujem asistenta. Ak pri určitej rýchlosti (< 30 km/h) dám nohu dolu z pedála plynu, brzdy a spojky, asistent prevezme kontrolu a udržiava túto rýchlosť, ktorá môže teoreticky byť až 29,9 km/h, čo až také pomalé nie je. Funguje to takto?

Upraveno uživatelem Akoc
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@BubakGSSom na tom rovnako. Bolo obdobie, keď sa Peugeot autá (minimálne 2008, 3008) s Grip control predávali s celoročnými pneu (GoodYear 4Seasons). Potom to zmenili, čo ma dosť naštvalo, pretože som si tiež musel dokúpiť zimné a navyše ma otravuje prezúvanie 2-krát ročne. Ak by boli riadne zimy so snehom, tak OK. Napríklad, tento rok som ešte na zasneženej ceste nejazdil😞.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otazka na tych, co maju adaptivny tempomat. Prosim vas ako sa ovlada? Tou klasickou Pezotackou packou pod volantom vlavo? Alebo ten adaptivny tempomat je funkcia, ktoru je potrebne zapnut v menu? A ak mate adaptivny tempomat, tak ho viete aj nejak vypnut a pouzivat len ten klasicky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1 hour ago, ferinko2 said:

To nie len o dodatočnej aktivácii, ale aj ďalší hardware.....radarový alebo laserový senzor alebo kameru.

 

Je mi jasne, ze na to treba aj hardware. Ale kedze k Rifteru bol za tuto funkciu priplatok len 150 €, tak predpokladam, ze sa pouziva kamera a senzory urcene pre systemy na rozsirene snimanie znaciek a na zabranenie zrazky s autom / chodcom. Nechce sa mi verit, ze za 150 € je to o niecom inom ako sw uprave / spristupneni funkcionality v menu. Ved by to nepokrylo ani naklady na montaz, nieto este na dalsi hardware. Preto som sa pytal, ci sa adaptivny tempomat ovlada nejak specialne, alebo je packa ta ista ako pre klasiku a len sa funkcia zapina / vypina v menu. A na to mi zatial nikto neodpisal. Predpokladam, ze ho niekto ma, tak by som bol vdacny za info.

P.S. Pre vysvetlenie - auto som este neobjednal, ale zial v Toyote nie je adaptivny tempomat mozne objednat samostatne, ale len v baliku s inymi vecami ktore vobec nepotrebujem a ten balik stoji 3000 €. A to je fakt trochu privela za tuto jednu vec aj ked ju chcem. Cize pomaly sa zmierujem s tym, ze adaptivny tempomat mat nebudem. Ale aj tak som chcel zistit, ci nie je aspon minimalna sanca na dodatocne sfunkcnenie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...