Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ÚSPĚŠNÝ START PRO PEUGEOT 208 RALLY 4


Béďa

Recommended Posts

ÚSPĚŠNÝ START PRO PEUGEOT 208 RALLY 4

Rostoucí počet objednávek, neúnavné tempo dodávek, prvotřídní sportovní výsledky a nadšení jezdci. Je zřejmé, že speciál Peugeot 208 Rally 4 ve svém křtu ohněm v roce 2020 uspěl.

  • Peugeot 208 Rally 4 má za sebou úspěšný start: nový vlajkový model stáje Peugeot Sport, který již registruje 145 objednávek, vzbuzuje nadšení a již nyní šlape na paty svému slavnému předchůdci, bestselleru Peugeot 208 R2.
  • Do 31. prosince 2020 bude dodáno 80 vozů Peugeot 208 Rally 4, což dokazuje, že přestože byly první dodávky kvůli pandemii odsunuty na 1. července, všechny týmy Peugeot Sport tvrdě pracovaly na tom, aby si zákazníci mohli jejich nový závodní stroj co nejrychleji převzít.
  • Vůz 208 Rally 4 byl velmi očekáván. Má za sebou 185 startů po celé Evropě. A co se týče výkonu a spolehlivosti, zde za něj hovoří jeho výsledky:
  • Úspěšná premiéra v Portugalsku, kde Pedro Antunes ve svém vůbec prvním závodě dosáhl 9. nejrychlejšího času absolutně a zvítězil v kategorii 2WD.
  • Paolo Andreucci získal titul italského šampiona ve třídě 2WD a vyhrál čtyři závody ze čtyř.
  • Mathieu Franceschi se stal mistrem Francie ve třídě 2WD na šotolině.
  • Alejandro Cachon se stal juniorským mistrem Španělska a v příští sezoně bude i nadále soutěžit ve voze Peugeot v mistrovství Evropy v rallye (ERC3). Jeho cílem bude přinejmenším vyrovnat úspěch svého krajana Josepa Bassase, který rovněž zazářil ve voze 208 Rally 4 a skončil druhý v letošním pořadí ERC3, zejména díky úspěchu na Rallye Fafe.  
  • Kvality vozu 208 Rallye 4 ocenilo také patnáct závodníků francouzského poháru, v jehož jediném kole zvítězil Mathieu Franceschi (Rallye Mont-Blanc Morzine), poté musel být pohár zrušen. Talentovaný mladý Francouz nicméně využil příležitosti předvést své jezdecké umění, když dovedl 208 Rally 4 k impozantnímu 21. místo v horském závodu, v němž hraje roli hlavně výkon, a jehož se zúčastnilo více než 200 vozů včetně třiceti R5. V tomto závodě si vedli dobře i Ginox Bux a Mathis Bonfils, kteří vyhráli třídy Gentleman a U23. Vůz 208 Rally 4 si také vybralo patnáct závodníky pyrenejského poháru, kde si nakonec nejvyšší cenu odnesl Pedro Antunes.
  • Rallye Peugeot 208 se po úspěchu mezi evropskými závodníky objeví brzy i na americkém kontinentu, před několika týdny vyrazil vůz do Peru.

CITACE:

François Wales, ředitel Peugeot Sport

„Více než rok trvající vývoj přinesl své ovoce. Vidět náš nejnovější model od začátku v předních liniích bylo pro nás všechny v Peugeot Sportu velkým zadostiučiněním. Náš vůz s Pedrem Antunesem zvítězil hned v  první rallye a s Josepem Bassasem za volantem prokázal nezpochybnitelnou konkurenceschopnost na náročných tratích ERC. Po celou sezónu se projevovall jako rychlý a odolný vůz. Další zásadní věcí pro mě bylo nadšení jezdců pohárů ve Francii, Španělsku a Portugalsku, na nichž se sešlo více než třicet posádek. Je to skvělá odměna za odvedenou týmovou práci, která bude nepochybně pokračovat i v roce 2021.“

Mayeul Tyl, ředitel Peugeot Citroën Racing Shop

 „Máme za sebou velmi výjimečný a intenzivní rok, během něhož jsme uvedli na trh nové auto. Pandemická situace si vynutila pozastavení montáže automobilů a následně dodávek, ale náš cíl jsme dodrželi: letos bude dodáno 80 vozů. Jsme velmi potěšeni nadšenou odezvou řidičů a týmů na nový vůz 208 Rally 4, registrujeme již téměř 150 objednávek. Příští rok budeme pokračovat a nabídneme našim klientům nejlepší možné služby přizpůsobené jejich potřebám.“

José Pedro Fontes, manažer týmu Sports & You / organizátor poháru Iberia 208 Rally Cup

„Z nového Peugeotu 208 Rally 4 máme velkou radost. Jako tým potřebujeme auto, které je spolehlivé, má nízké provozní náklady a je především vhodné jak pro mladého řidiče, který se chce učit, tak pro pilota kategorie Gentleman. Myslím, že Peugeot Sport dokázal postavit velmi rychlé auto s rozumným rozpočtem. Pro nás jako oficiálního distributora Peugeot Sport pro Pyrenejský poloostrov byl rok 2020 velmi úspěšný: v regionu se prodalo třicet automobilů a naším cílem je pokračovat touto cestou i v roce 2021.“

_DSC2265.jpg

26 rallye la nucia - mediterraneo costa blanca  (12).jpg

208 Peugeot Sport Tom Pages-0544.jpg

208 Peugeot Sport Tom Pages-0591.jpg

AV2020090065.jpg

peugeot-40.jpg

psa_canarias_24.JPG

psa_canarias_51.JPG

psa_canarias_71.JPG

Rally4 (1).jpeg

Rally4 (2).jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...