Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

První e-Traveller dorazil do Česka, bude vozit lyžaře


Béďa

Recommended Posts

První e-Traveller dorazil do Česka, bude vozit lyžaře

Od října letošního roku mohou zákazníci v České republice objednávat nový e-Traveller se 100% elektrickým pohonem. První český klient si ve čtvrtek 17. prosince ve Špindlerově Mlýně převzal svůj nový vůz. Právě včas, vzhledem k blížící se lyžařské sezóně, první e-Traveller totiž bude sloužit k ekologické přepravě lyžařů na sjezdovky.

Model Peugeot Traveller byl na český trh uveden v září roku 2016. Svou praktičností, velkorysou prostorností a schopností zajistit komfortní přepravu až devíti osobám si brzy získal přízeň soukromých i firemních zákazníků. Do dnešního dne registroval v Česku takřka 2 200 prodaných vozů. V polovině letošního roku byla oznámena elektrifikace modelové řady Traveller a tento model, stejně jako jeho užitkový bratr Expert, dostal možnost jezdit zcela bezemisně díky novému 100% elektrickému motoru o výkonu 100 kW (136 k). 

Od října letošního roku mohou zákazníci v Česku elektrickou verzi nazvanou e-Traveller objednávat.  Mezi prvními, kteří se pro elektrický pohon rozhodli, byl management hotelu Adam ve Špindlerově Mlýně. Klient vůz zakoupil u koncesionáře značky Peugeot, Olfin Car Palace v Hradci Králové. První e-Traveller bude sloužit k ekologické přepravě lyžařů z hotelu na krkonošské svahy. Vůz v luxusní výbavě VIP Business a v sedmimístném provedení je zárukou dostatečného prostoru pro cestující i jejich lyžařskou výbavu.

Peugeot e-Traveller tak může přispět k rozvoji ekologické dopravy v horských oblastech, jak naznačuje jednatelka hotelu Adam, Marcela Janouch Gajdáčková: „Na ochranu přírody se přijímají usnesení. Vládní, nadnárodní, evropská, celosvětová. Ale! Je potřeba je také naplňovat. Každý sebemenší krůček k ochraně přírody chrání také nás – lidi. Náš hotel se rozhodl takový jeden krůček udělat. Pořídili jsme sem plně elektrickou dodávku pro sedm lidí Peugeot e-Traveller určenou především pro odvoz lyžařů na sjezdovky. Třeba nás budou následovat další a Špindlerův Mlýn postupně zbavíme exhalací ze spalovacích motorů. A sníh bude zase bílý,“ říká Marcela Janouch Gajdáčková, a pokračuje: „V této souvislosti je potřeba poděkovat vedení města, které v této nelehké době vychází vstříc i nám, kteří zde podnikáme. Vnímáme to společně jako vklad do doby, kdy se budou moci vrátit do hor návštěvníci, aby se znovu cestovnímu ruchu mohlo dařit.“

Peugeot e-Traveller je v prodeji v České republice za akční zaváděcí cenu 869 900 Kč bez DPH (platí pro verzi e-Traveller Active Standard Electric 100 kW, 50 kWh). Kompletní servis na dva roky nebo 70 000 km je zdarma. V současné době lze objednávat e-Traveller výhradně s menší baterií o kapacitě 50 kWh, od ledna 2021 však bude nabídka rozšířena o možnost objednání baterie o kapacitě 75 kWh poskytující dojezd až 330 km dle WLTP. Cenový rozdíl oproti vozu vybavenému menší baterií bude představovat 160 000 Kč.

2979437-bae99h1lqt-whr.jpg

C_0007.JPG

C_0027.JPG

PEUGEOT_TRAVEL_1_0.jpg

VA1_8145.jpg

VA1_8153.jpg

VA1_8154.jpg

VA1_8159.jpg

VA1_8161.jpg

VA1_8186.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Péťa napsal:

Taky proč by to mělo být zadarmo?

Ale Hotel Adam udělal pěknou podpásovku těm, kteří říkají, že to nejde :D A to si nedělám iluze o reklamě a dumpingové ceně od Peugeotu.

chtěl jsem jen upozornit, že ta doprava lyžařů bude zahrnuta do nákladů hotelu, takže nákupní cenu a provoz toho auta bude hradit i ten host hotelu, který se s ním nikdy nesveze :)

nebo je jasné, že v případě dejme tomu České pošty, kde taky fandím tomu, aby po centru jezdila jen tato auta, si pošta rozloží náklady na provoz do poštovních služeb..., ono totiž každý s jásotem vítá zlepšení ovzduší, ale když bude u balíku platit o třeba 30. Kč více už tak nadšený nebude... 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, ozzy56 napsal:

chtěl jsem jen upozornit, že ta doprava lyžařů bude zahrnuta do nákladů hotelu, takže nákupní cenu a provoz toho auta bude hradit i ten host hotelu, který se s ním nikdy nesveze :)

Tohle už je malinko paranoia ne? :)Tu investici dělá snad managment hotelu, kterej si to umí spočítat. A jestli by na úkor toho měla jít cena nahoru, tak nikdo přeci nenutí ty lidi se tam ubytovat ne? :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako všeobecně známý velký odpůrce těchhle elektroblbin v tomhle souhlasím s Dave_k a Ajdamkem. Pokud ten hotel chce investovat do mikrobusu, který vyjde na cca mičudu včetně DPH, pak je asi důležitý, aby se vešel do rozpočtu a aby byly rozumné provozní náklady - pak je úplně buřt, jestli bude jezdit na naftu, benzín, CNG, LPG nebo na proudy ze zástrčky. Dálky to určitě jezdit nebude a na cestu z nádru na hotel asi ten akundumulátor taky bude stačit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...