Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nová Dacia


ozzy56

Recommended Posts

dám to tady, abych nepohoršoval některé zaryté klubáky, bo averze vůči této značce je značná, přesto, že v poslední době ta auta vypadají dobře si myslím, podle mě kdyby se logo na masce vyměnilo za VW nebo Škoda, nikdo by to nepoznal--nějak se mi v poslední době   auta zdají stejná, jako by je maloval jeden člověk 😉, navíc i ty motory jsou stejné napříč značkama 😂, takže v podstatě je jedno, jaké značky auto máte (mimo potřebu ukazovat sousedům a rodině hero)..., co na tu Dačku říkáte?  já si ji dovedu představit jako další nové auto 🤠 https://www.garaz.cz/clanek/nova-dacia-sandero-se-vazne-povedla-uvidime-co-cena-21005330#dop_ab_variant=489031&dop_req_id=rGCoMJrBqT5-202012170816&dop_source_zone_name=autoweb.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsi v nějaké novější Dacii jel? Soused má Logana v kombíku a druhý koupil to samé jen ve verzi Stepway. Jeden přecházel z jedničkové Octavie a druhý z jedničkové Fabie. Oba jsou spokojení. Jeden je mladší a druhý už starší (skorodůchodce). Ale oba to mají jako přibližovadlo z A do B. Nejsou to žádní fandové do aut. Takže pro někoho, kdo to nějak neprožívá je to asi v pohodě. Jinak proč jsem se ptal, jestli jsi v tom jel. Já když jsem v tom jel, tak mi tam chyběla taková ta vlastnost "lepších" (nevím jak to jinak označit) aut. Když jedeš po pěkné silnici vyšší ustálenou rychlostí a auto jakoby pluje. Tady sem ten pocit vůbec neměl :myslim Je to taková sterilní jízda. Podobný pocit jsem měl, když jsem jezdil s Opel Agila :) Jak jsem ale psal. Pokud bych sháněl jen "auto", tak proč ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ne, nejel jsem v tom, ale dobře rozumím tomu pocitu, co jsi napsal :super, ten pocit je vlastní velkým autům :myslim

a vlastně jsem měl napsat spíše ,,auto pro důchodce'' z bodu A do bodu B, ano, jako mladý bych si za ty peníze koupil radši ojetinu, ale vzhledově se mi líbí a pro starší za ty peníze nové auto, proč ne :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych neřekl, že to je pocit jen velkých aut. Možná dospělých aut? Ale možná máš pravdu. Třeba ve Fábce jsem měl dojem stejný, to je fakt :D Ale třeba 208 nebo 2008 tohle taky umí :myslim Třeba je to prostě jen o naladění podvozku a odhlučnění...
Jak říkám, sousedovi je lehce přes 30 a přešel na to z 1.Octy a je spokojený (cena/užitek) bezkonkurenční. Ale bavili jsme se, že to je zkrátka auto. Ne kočár :) Ale to neříkám, že je špatně. Jen je potřeba to tak brát a nedělat z toho něco víc, než to je. Jako třeba ten Stepway druhého souseda mi přijde hrozně fajn. Je to vyvýšené a oplastované, takže na ty tankodromy, co jsou všude kolem je to ideální. Díky plastům taky nemusíš moc řešit nečistoty/kamínky. Vezme se to wapkou a je to čisté. Ne jako koberce u 508. Ty sice krásně tlumí, ale je to zásobárna písku a bláta :roll Uvidíme, jak moc bude rozdíl oproti předchozím verzím Dacii, když teď přešli na novou podvozkovou platformu. Třeba se tím dostaví i ta mnou zmíněná vlastnost :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne ta Dacie vůbec neuráží a vlastně o ní i dost přemýšlím jako o pracovním autě, protože když mám v kufru svého Fluence tahat nářadí, sádru a štafle tak občas cítím u srdce "jakoby" slabost. Většinou jezdíme kolegovou Toyotou (Corolla 2.0 D4D) a ten bordel v autě je za ty roky neskutečnej. U relativně levného (účelového) auta by mne to tolik nemrzelo. Pak, jsou tam motory od Rendla, kdy až na pár výjimek se jedná o kvalitní motory. V této cenové hladině asi moc konkurence nebude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já mám pouze zkušenost s Loganem MCV první generace. Kamarád, který dělá sokolnictví, tak to koupil před (asi) pěti lety z bazaru, aby měl prostorné auto na převážení dravců. Je s tím naprosto spokojený, to k čemu to potřebuje, to bohatě splňuje, aktuálně má najeto cca 285 k a auto je spolehlivé. 

Já bych to shrnul, že to je auto s prostorností tak Partnera, komfortem cca Felicie, ale hlavně postavené na rumunské cesty. Asi 0,5 mm plech pod motorem mluví za vše. Má to sice nějaké uživatelské nedokonalosti, ale dá se s tím žít. 

Já se budu snažit zůstat co nejdéle u Lva, ale vůbec nemám problém s tou Dačkou jezdit, mmch dneska jsem v ní vezl bytové dveře ( musel jsem akorát trochu posunout sedačky dopředu, ale vešly se celé dovnitř)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tchán má Logana MCV druhé generace 1.2 čtyřválec, jeden z posledních než začali dávat přeplňovaný tříválec. Moc s ním nejezdí, ale i tak už má za tři roky skoro 20tis.km. Za ty peníze vs. prostornost je to bezkonkurenční. Zpracování je věc druhá. Pro nenáročného uživatele z bodu A do bodu B je to to pravé auto. A hlavně Dacie při prodeji celkem drží cenu. Stačí se podívat na Duster. 

Edit: Je to vlastně už druhý Logan, i když vypadá téměř stejně jako první před facelift. :roll:D

 

Upraveno uživatelem radim.1008
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neřeším ani tak zpracování jako spíše ergonomické přešlapy. Jako třeba ovládání zrcátek schované pod ručkou. Sice to potřebuješ jednou za čas, ale když, tak je aspoň zábava:D ještě mi vadí, že zámky v předních dveřích nejsou řídící, takže klíčem odemknu jedny dveře a pak vevnitř zmáčknu tlačítko pro zbytek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
Guest Petr 3008

Tak v dnešní SM představení nového Sandera.. za mě teda dost dobrý. Proti takovému autu na běžné ježdění bych neměl vůbec nic. Nestihli tedy ještě ceníky, ty až příští týden.. starý model začínal někde na 211 tis, nový bude někde kolem 250 tis - v základu pochopitelně - i tak je to celkem rozum. Když to srovnám s teď již skoro doprodejem P 108 za cca 250 je to o úplně něčem jiném.  A moc se mi líbí jejich přístup a snaha o odstranění přešlapů z minulého modelu, je vidět, že tam někdo myslí hlavou a snaží se udělat dobře i "levné auto".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...
Guest Petr 3008

Přidám jeden obrázek, mě se teda líbí Stepway v jiné barvě, tady jedna obyčejná a nechám na posouzení každého..  Já myslím, že jako auto na každodenní ježdění do práce, jako druhé auto do rodiny...

IMG_20210429_130740.thumb.jpg.1c4142fe13dd2803f93dd5683164c6d1.jpgIMG_20210429_130731.thumb.jpg.f5edd6850a07a7cc614a939f9d0fa621.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...