Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vibracie volantu a celého auta P308 T9 SW 2015 2.0 hdi


molnar252

Recommended Posts

před 19 hodinami, molnar252 napsal:

je to možné ale, kvoli tomu sú neni asi spôsobené tie vibrácie.

Zkusenost nemam, ale ted to vidis, jak to nyni haze a to ten motor je bez zateze a jen 800ot/min. Jestli je to remenice KO, kdovi jak lita pri 1800ot pod zatezi.

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 14. 12. 2020 at 21:57, molnar252 napsal:

ako radia automatické prevodovky

Ony neřadí s ohledem na motor, ale na jeho emise.

V 17. 12. 2020 at 11:36, molnar252 napsal:

čo je natom podľa sfarbenia kukni na net fotky motorov a skoro každý jeden má také sfarbenie

Přinejmenším si zaslouží zkontrolovat barvu a parametry a pak vyměnit. Já osobně bych se nespoléhal na to, že když zabarvení mají jiní majitellé, že je to v pořádku. Stará kapalina umí nadělat problémy v motoru taky. Pomalu ,ale jistě.

 

V 17. 12. 2020 at 11:37, molnar252 napsal:

Ja si viem spraviť doma hocičo len najhoršie je prísť na závadu.

Zkusil bych sundat kolo, odkrytovat a podívat se na řemen příslušenství z boku, jestli nekmitá, nebo na ty řemenice a kladky. Nevím, co vše pohání ten řemen, ale jako další pokus bych sundal řemen a na chviličku to nastartoval bez něj. Pak bych to řešil dál. Práce na hodinu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@molnar252  k tomu videu, na našem úplně stejném autě i motoru tato vrchní napínací kladka kmitá úplně stejně, respektive spíše poskakuje, protože je to i slyšet na zvuku motoru jak to tam bouchá o řemen, když řemen sundám tak tento bouchací zvuk přestane, takže to dělá něco od řemenu....tento projev tam je celou dobu od koupě auta (cca 25.000km), ani výměna rozvodů toto nijak neovlivnila, když byla sundaná řemenice na klice tak se kontrolovala a byla v pořádku jako všechno ostatní na řemenu, nový řemen tomu taky nepomohl, aktuálně něco od řemenu po startu začlo i popiskávat, takže něco špatně být musí 🙄 jinak vibrace do volantu ani necítím, ale palubní deska na omak vibruje, když se ten motor ohřeje tak se to ale zlepší. Mohl by se ozvat někdo se stejným motorem, jestli má kladky v klidu nebo takto poskakují....jinak najeto máme cca 185.000 km a pokud si to dobře pamatuju, tak automatické napínací kladky tam jsou dvě, jedna je ještě dole

Upraveno uživatelem Dančák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, často je to právě volnoběžkou, která je zaseklá nebo nefunguje úplně správně či tou poškozenou řemenicí na klice, ale když jsem to před pár tis.km kontroloval, tak všechno bylo v pořádku a navíc si vzpomínám, že tenhle motor (alternátor) ani volnoběžku nemá, ale tím si teď nejsem na 100% jistej

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj  e-hdi volnoběžku na alternátoru nemá (je pevná kvůli startu motoru) , ale zkontroloval bych stav řemene a obou napínacích kladek , klidně může být jedna volná a pak to takhle lítá . Jestli budete po demontáži vracet starej řemen , tak si označte směr montáže ;)

@MJSytic dobrej tip , ale tady to neplatí  (ale jsem rád , že si pamatuješ , co říkám :super)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mal som ten istý motor v Citroen C5 a tiež to tam kmitalo, na tejto 308tiez mi to kmitá keď ty hovoríš že to aj tebe kmitá tak neviem čo môže byť za problém. Tie vibrácie sú dosť citiť vo volante na lakťovej opierke riadiacej páke. Pritom keď chytím karoseriu pri silentbloku pri motori žiadnu vibráciu necítim.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Pomalu dospívám k názoru, že to tak na volnoběh má kmitat, právě kvůli absenci volnoběžky na alternátoru, která to eliminuje (je to cena za systém start-stop). Při zvýšení otáček se to uklidní a už to tak nekmitá (při jízdě je to tedy v klidu). Zítra ještě zajedu do servisu, abych si to potvrdil.

Asi by to chtělo u původního tazatele zjisti, jak se mu chová napínací kladka při zvýšení otáček motoru (jestli se taky uklidní nebo ne).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...